×

Svijet se u proljeće 2020. godine našao pred zajedničkom prijetnjom i način života koji poznajemo iznenada je promijenjen.

Foto: Marijana Radulović/Privatna arhiva

 

I dok velike zemlje i državni aparati većaju kako da se postave pred prijetnjom korona virusa promjene i divni gestovi svakodnevno se dešavaju i na mikro nivou. Takav primjer pronađen je u Beogradu!

Marijana Radulović je odlučila da sama nešto preduzme i pomogne svojoj zajednici, posebno svjesna da su stariji sugrađani najugroženiji od korona virusa.Ona je samoinicijativno postavila poruku u svojoj zgradi u kojoj nudi komšijama da obavlja svakodnevnu kupovinu za njih. Kada su je pitali odakle joj ideja prijatno je iznenadila.

– Poenta je da baš svako od nas može nešto da ponudi drugima, a to nam pomaže da se i sami dobro osjećamo. Ja se bavim psihoterapijom i svakodnevno svjedočim koliko ljudima znači da ih neko sasluša i posveti im pažnju. U grupnoj terapiji svako dijeljenjem svog iskustva pomaže drugima da uvide da nisu sami u svojim problemima i da izlaz postoji. Ne treba zaboraviti kako izolacija utiče na psihu i da svaki gest ljudskosti i dobrote može dati novu nadu i smisao – kaže plemenita Beograđanka.

Zanimljivo je da kaže da je inspirisala grupa pod nazivom “Pomoć sugrađanima u karantinu” koja već broji preko 2.500 članova koji se organizuju da pomognu ljudima u nevolji u Srbiji.

Uz sliku poruke na kojoj komšijama nudi pomoć postavila je sliku ceduljice koju je popunila i njena kćerka. “Ja ću da vas zagrlim ako treba”, napisala je mala Maša. Preskočićemo zagrljaj, ali ne i Marijanin opis uz poruku.

– Pišem natpis za moju zgradu i pošto se slabo vidi, uzimam flomaster da podebljam. Maša hoće to da uradi za mene. Ja kažem: Ovo je moj papir, a ti napiši svoj ako želiš. I rezultat je ovo ❤️ Sigurno sam svašta pogriješila u roditeljstvu, ali izgleda da sam i nešto dobro uradila – napisala je Marijana, mama male Maše, koja u maju puni šest godina i već izrasta u divnu osobu, piše Blic.

/SrpskaInfo/

SERVISNE INFORMACIJE
Prognoza vremena U ponedjeljak sa sjeverozapada priticanje hladnijeg vazduha i uticaj hladnog fronta pa će biti sa padavinama. U toku noći oblačno, na sjeverozapadu a do jutra u sjevernoj polovini zemlje s padavinama, kiše u nižim a snijega u planinama. Tokom dana će ostati oblačno, mjestimičn
Planirana isključenja električne energije za 30. mart 2020.     Elektroenergetski objekat Područje bez napajanja Početak Završetak TS D CRNJELOVO 5 Jedan NN izlaz 08:00 11:00 TS DVOROVI CENTAR Jedan NN izlaz 08:00 11:00 TS PUČILE PUHARE 2 Jedan NN izlaz
Informacija o vodosnabdijevanju – 30.3.2020. Zbog priključenja novog korisnika na vodovodnu mrežu, danas, u vremenu od 08:00 do 14:30 časova, vode neće biti, u dvočasovnom – tročasovnom intervalu, u Ulici 1. maja u Dvorovima, uključujući i sve manje priključne, susjedne ulice, te u naselju Novo s
HIT NEDJELJE
Predlozi za Hit nedelje:
NARODNI OBIČAJI SEMBERIJE
Pan radio Bijeljina © 2018
Powered by limun.co

Invisible menu