×

Japanac Takehiro Kišimoto, po zanimanju kuvar, zadivio je mnoge svojim umijećem. Njegove kreacije su jednostavno zadivljujuće.

“Ljepota privlači, a karakter zadržava” je izreka koju možemo primijeniti i u kontekstu hrane, samo u malo izmijenjenoj varijanti. Prije bismo rekli “dekoracija privlači, a ukus zadržava”, što znači  da isprobavanju samog ukusa prethodi želja za datim jelom, a ona se podstiče vizuelnim efektima.

Ovaj kuvar već dugo praktikuje mukimono, japansku umjetnost ukrašavanja hrane, ali tek kada je otkrio tajlandsku verziju rezbarenja voća i povrća, podigao je svoju strast na viši nivo.

"Mukimono se radi upotrebom kuhinjskog noža, dok tajlandska verzija koristi oštar i tanak nož", objašnjava Takehiro. "Ja isklјučivo koristim tajlandski nož za rezbarenje."

Međutim, ovaj umjetnik dekorisanja hrane se nije zaustavio na onom što zna, tako da je počeo da uči i kinesku umjetnost dekorisanja hrane.

Pored toga, otvorio je Instagram nalog pod nazivom ''Gaku Carving'', kao svojevrsnu galeriju svojih umjetničkih djela.

/CNN/

SERVISNE INFORMACIJE
Prognoza vremena U ponedjeljak sa sjeverozapada priticanje hladnijeg vazduha i uticaj hladnog fronta pa će biti sa padavinama. U toku noći oblačno, na sjeverozapadu a do jutra u sjevernoj polovini zemlje s padavinama, kiše u nižim a snijega u planinama. Tokom dana će ostati oblačno, mjestimičn
Planirana isključenja električne energije za 31. mart 2020.     Elektroenergetski objekat Područje bez napajanja Početak Završetak TS S.ĆOROVIĆA 2 Jedan NN izlaz: dio ulice Svetozara Ćorovića 08:00 10:30 TS BATKOVIĆ CENTAR Jedan NN izlaz: prema Marićima 08:00 11:00
Informacija o vodosnabdijevanju – 30.3.2020. Zbog priključenja novog korisnika na vodovodnu mrežu, danas, u vremenu od 08:00 do 14:30 časova, vode neće biti, u dvočasovnom – tročasovnom intervalu, u Ulici 1. maja u Dvorovima, uključujući i sve manje priključne, susjedne ulice, te u naselju Novo s
HIT NEDJELJE
Predlozi za Hit nedelje:
NARODNI OBIČAJI SEMBERIJE
Pan radio Bijeljina © 2018
Powered by limun.co

Invisible menu