×

Na području opštine Višegrad prošle godine sklopljena su 53 braka, isto kao i 2018. godine, rečeno je u opštinskoj Matičnoj službi.

– U matične knjige vjenčanih redovno je upisano 33 brakova, a rješenjem Odjeljenja za opštu upravu 20 – naveli su u ovoj službi.

Pedesetogodišnji muškarac najstariji je mladoženja u prethodnoj godini, najmlađi je imao 20 godina, a mlada 22 godine, podaci su Matične službe.

Prošle godine nije sklopljen nijedan maloljetnički brak.

Jerej Savo Trivković rekao je da je na Crkvenoj opštini 25 vjenčanih u toku godine i da nije nimalo ohrabrujuće.

– Veliki zadatak je na sveštenstvu, porodici, roditeljima, cijeloj pravoslavnoj Crkvi da sačuva svetost i duh bračnih zajednica – istakao je Trivković. On je dodao da je život muža i žene u zajednici Gospodnja zapovijest data ljudima još u Starom Zavjetu.

– Svakom ljudskom biću, muškarcu ili ženi, date su dvije mogućnosti – bračna zajednica i monaški zavjet. Pravoslavni brak ima veliku odgovornost za cijelo čovječanstvo. Pravoslavni crkveni brak je oličenje moralnog življenja, a brak još blagosloven porodom ima primarnu svrhu obezbeđivanje načina ljudskom rodu da spasava svoje duše – rekao je Trivković.

/SrpskaInfo/

SERVISNE INFORMACIJE
Prognoza vremena  U noći na četvrtak oblačno s padavinama, koje će prolazno biti obilne. Uz zahlađenje kiša će preći u susnježicu i snijeg, prvo na zapadu a do jutra i u većini predjela osim juga. Formiraće se manji sniježni pokrivač, u višim predjeloma i umjeren. Ujutro oblačno, prestanak padav
Planirana isključenja električne energije za 27. februar 2020.     Nema planiranih prekida u isporuci električne energije. 
Informacija o vodosnabdijevanju – 27.2.2020. Zbog otklanjanja kvarova na vodovodnoj mreži i izgradnje nove vodovodne linije, u vremenu od 08:00 do 14:30 časova, mogući su prekidi u vodosnabdijevanju u Ulici Mihajla Pupina u Bijeljini, uključujući sve manje, priključne ulice, kao i u naseljima Has
HIT NEDJELJE
Izbor za Hit nedelje
NARODNI OBIČAJI SEMBERIJE
Pan radio Bijeljina © 2018
Powered by limun.co

Invisible menu