×

„Svartlamon Hardkor” su norveški rokeri koji su prije tri godine tokom posjete Beogradu imali nastup i tada su nam podarili i obradu hita „Za Beograd”.

Foto: Screenshot/Youtube/Jovan Pavlović

 

Ovoga puta imaju i verziju pesme Branka Kockice “U svetu postoji jedno carstvo”.

„Svartlamon Hardkor” ostao je upamćen po ranijim preradama dječjih pjesama “Deda Mraze” „Zakleo se bumbar”, ali i partizanske himne „Po šumama i gorama”.

Ovaj bend bismo više mogli da nazovemo pankerskim horom, a njihovo gostovanje u Srbiji organizovalo je udruženje „Tutti Srbija” sa muzičarem Jovanom Pavlovićem na čelu.

Hor je nastao iz protesta protiv odluke gradske vlasti u Trondhajmu da sruši deo grada u kome većina njih živi. Njega čine muškarci, različitih su zanimanja, od radnika u fabrici, preko zubara, nastavnika, IT stručnjaka, do advokata. Ali svi su, kažu, zakleti pankeri i rokeri.

Novi video uz poklič “tatatatira” je postavljen prije dva dana na jutjub i ima preko 10.000 pregleda. Srpski muzičar Jovan Pavlović inače živi i radi u Norveškoj. Norveška nevladina organizacija “Tutti Srbija” ima za cilj da se putem muzičkih seminara i koncerata, na kojima nastupaju izvođači iz cijelog sveta, učesnicima stvori osnova za dugotrajnu i stabilnu saradnju.

/SrpskaInfo, Noizz.rs/

SERVISNE INFORMACIJE
U jutarnjim časovima oblačno sa kišom u nižim i susnježicom i snijegom u višim predjelima. Tokom dana svježije nego prethodnih dana, pretežno oblačno sa snijegom na visoravnima, uglavnom na zapadu, Sarajevsko-romaniskoj regiji i na istoku, gdje će se formirati i snježni pokrivač. Povremeno susnj
Planirana isključenja električne energije za 10.12.2019.     Elektroenergetski objekat Područje bez napajanja Početak Završetak TS PUČILE PUHARE 1 Jedan NN izlaz 08:30 12:30 TS RASKRŠĆE 2 Jedan NN izlaz: dio ulice Petra Bojovića 08:30 10:30 TS D. MAGNOJEVIĆ 1
Informacija o vodosnabdijevanju – 9.12. 2019. Zbog priključenja novih korisnika na vodovodnu mrežu i izgradnje nove vodovodne linije, danas, u vremenu od 08:00 do 14:30 časova, vode neće biti, u najčešće dvočasovnim – tročasovnim intervalima, u Ulici Svetog Save u Bijeljini, uključujući i sve man
HIT NEDJELJE
Drugo polufinale izbora za Hit godine
NARODNI OBIČAJI SEMBERIJE
Pan radio Bijeljina © 2018
Powered by limun.co

Invisible menu