×

Rusija je u šoku nakon otkrića ubistva 9-godišnje Elizavete Kiseleve u gradu Saratovu. Djevojčica je nestala u srijedu 9. oktobra nakon čega je počela potraga u kojoj su učestvovale hiljade ljudi.

Foto: IA Saratov
 

U noći s četvrtak na petak tijelo nesretne djevojčice pronađeno je u jednoj garaži na periferiji Saratova nakon čega je objavljeno da je uhapšen osumnjičeni za ubistvo.

To je izazvalo spontano okupljanje mještana u blizini Ministarstva unutrašnjih poslova u Saratovu. Demonstranti su željeli da se probiju do zgrade policije i linčuju osumnjičenog, ali jake policijske snage su ih zaustavile.

Ruski mediji pišu da je osumnjičeni za ubistvo 35-godišnji Mihail Tuvatin kojem je 6 puta suđeno za krađu, razbojništvo i silovanje. Nakon nestanka djevojčice policija je počela sveoubuhvatnu akciju provjere svih osoba s krivičnom prijavama u Saratovu.

"Kada su došli do Tuvatina i pitali ga za Elizavetu, rekao je da ne razumije o čemu se radi. To je bilo sumnjivo policiji jer je drugi dan u cijelom okrugu trajala velika potraga za Elizavetom i bilo je nelogično da nije upoznat s njenim nestankom", izvještava Telegram.

Nakon što ga je policija detaljnije ispitala, 35-godišnji muškarac je priznao ubistvo i rekao da je tijelo djevojčice sakrio u otvoru iza ormara u napuštenoj garaži koju je koristio.

Zvanična predstavnica Istražnog odbora Svetlana Petrenko objasnila je detalje tragedije na osnovu priznanja osumnjičenog.

Sve je počelo prije prije nekoliko mjeseci kada je Tuvatin otkrio napuštenu garažu, promijenio bravu na vratima i preuzeo je. Devetog oktobra pored objekta je prošetala Elizaveta Kiseleva koja ga je upitala da li je to njegova garaža.

Tuvatin je mislio da garaža  pripada njenoj porodici i rođacima, uplašio se prijave.

"Muškarac je djevojku odvukao u garažu i počinio ubistvo", rekla je Petrnko.

Povodom smrti djevojčice saučešće su izrazili Vječeslav Volodin, predsjedavajući Državne dume Ruske Federacije, i Valerij Radaev, guverner Saratovske regije. Poslanik Državne dume iz regije Jevgenij Primakov zatražio je povratak smrtne kazne u Rusiji.

Mihail Isaev, gradonačelnik Saratova, na svojoj Instagram stranici obećao je pomoć porodici djevojčice i izrazio uvjerenje da će ubica biti najstrožije kažnjen prema zakonu, prenosi "Radiosarajevo.ba".

/Nezavisne/

Vrijeme u Bijeljini

Temperatura: 23.5 ℃
Vlažnost vazduha: 69%
Vazdušni pritisak: 1001.7 mbar
Padavine: 0.0 mm

SERVISNE INFORMACIJE
Prognoza vremena za 4, 5. i 6. juli 2020. godine   U subotu (04.07.):  Ujutru svežije, u južnijim krajevima promenljivo oblačno, mestimično sa kišom ili pljuskovima, na severu i centralnim krajevima pretežno sunčano uz malu oblačnost. Tokom dana uglavnom sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, a p
Planirana isključenja električne energije 6. juli 2020.   Elektroenergetski objekat Područje bez napajanja Početak Završetak TS PUČILE 3 Jedan NN izlaz 11:00 14:00 TS VRŠANI KRIVA BARA Jedan NN izlaz 09:00 14:00 TS VRŠANI CENTAR Jedan NN izlaz 09:
Informacija o vodosnabdijevanju – 3.7.2020. Zbog otklanjanja kvara na vodovodnoj mreži, danas, u vremenu od 08:00 do 14:30 časova, vode neće biti, u dvočasovnom – tročasovnom intervalu, samo u Ulici Šarampov u Janji, uključujući i sve manje, priključne, susjedne ulice. Na svim ostalim lokacijama
HIT NEDJELJE
Predlozi za Hit nedelje:
NARODNI OBIČAJI SEMBERIJE
Pan radio Bijeljina © 2018
Powered by limun.co

Invisible menu