×

Rusija je u šoku nakon otkrića ubistva 9-godišnje Elizavete Kiseleve u gradu Saratovu. Djevojčica je nestala u srijedu 9. oktobra nakon čega je počela potraga u kojoj su učestvovale hiljade ljudi.

Foto: IA Saratov
 

U noći s četvrtak na petak tijelo nesretne djevojčice pronađeno je u jednoj garaži na periferiji Saratova nakon čega je objavljeno da je uhapšen osumnjičeni za ubistvo.

To je izazvalo spontano okupljanje mještana u blizini Ministarstva unutrašnjih poslova u Saratovu. Demonstranti su željeli da se probiju do zgrade policije i linčuju osumnjičenog, ali jake policijske snage su ih zaustavile.

Ruski mediji pišu da je osumnjičeni za ubistvo 35-godišnji Mihail Tuvatin kojem je 6 puta suđeno za krađu, razbojništvo i silovanje. Nakon nestanka djevojčice policija je počela sveoubuhvatnu akciju provjere svih osoba s krivičnom prijavama u Saratovu.

"Kada su došli do Tuvatina i pitali ga za Elizavetu, rekao je da ne razumije o čemu se radi. To je bilo sumnjivo policiji jer je drugi dan u cijelom okrugu trajala velika potraga za Elizavetom i bilo je nelogično da nije upoznat s njenim nestankom", izvještava Telegram.

Nakon što ga je policija detaljnije ispitala, 35-godišnji muškarac je priznao ubistvo i rekao da je tijelo djevojčice sakrio u otvoru iza ormara u napuštenoj garaži koju je koristio.

Zvanična predstavnica Istražnog odbora Svetlana Petrenko objasnila je detalje tragedije na osnovu priznanja osumnjičenog.

Sve je počelo prije prije nekoliko mjeseci kada je Tuvatin otkrio napuštenu garažu, promijenio bravu na vratima i preuzeo je. Devetog oktobra pored objekta je prošetala Elizaveta Kiseleva koja ga je upitala da li je to njegova garaža.

Tuvatin je mislio da garaža  pripada njenoj porodici i rođacima, uplašio se prijave.

"Muškarac je djevojku odvukao u garažu i počinio ubistvo", rekla je Petrnko.

Povodom smrti djevojčice saučešće su izrazili Vječeslav Volodin, predsjedavajući Državne dume Ruske Federacije, i Valerij Radaev, guverner Saratovske regije. Poslanik Državne dume iz regije Jevgenij Primakov zatražio je povratak smrtne kazne u Rusiji.

Mihail Isaev, gradonačelnik Saratova, na svojoj Instagram stranici obećao je pomoć porodici djevojčice i izrazio uvjerenje da će ubica biti najstrožije kažnjen prema zakonu, prenosi "Radiosarajevo.ba".

/Nezavisne/

SERVISNE INFORMACIJE
Ujutro malo do umereno oblačno i svežije, na višim planinama i slab mraz, a oko reka i po kotlinama sa maglom. Tokom dana uz umerenu nisku oblačnost i ređe sunčane intervale,a ponegde se magla može zadržati do podneva. Jutarnja temperatura od 3°C do 7°C, na planinama oko 1°C, na istoku na visini
Planirana isključenja električne energije za 22.11.2019.     Elektroenergetski objekat   Područje bez napajanja   Vrijeme prekida isporuke Početak    Završetak TS Centar 9 Komplet TS, Trg Đenerala Draže Mihajlovića, (nova zgrada "Tehnike inženjering") 08:00 11:00 TS Donje
Informacija o vodosnabdijevanju – 20.11. 2019. Zbog otklanjanja kvarova na vodovodnoj mreži, priključenja novih korisnika i izgradnje nove vodovodne linije, u vremenu od 08:00 do 14:30 časova, mogući su prekidi u vodosnabdijevanju u ulicama Stefana Dečanskog, Milovana Glišića, Vladimira Gaćinović
HIT NEDJELJE
Hit nedelje
NARODNI OBIČAJI SEMBERIJE
Pan radio Bijeljina © 2018
Powered by limun.co

Invisible menu