×

Osmomjesečni pit bull podlegao je otrovnim ugrizima zmije štiteći djecu svojih vlasnika.

Hrabri Zeus ugrizen je četiri puta nakon što je istrčao pred braću Orileya i Oriona ispred njihova doma.

Djeca nisu ni primijetila otrovnicu dok vjerni pas nije napravio paniku i krenuo ih braniti.

Vlasnici su psa brzo prevezli veterinaru, no bilo je prekasno. Zeus je uginuo sljedećega dana.
Otac dječaka Gary Richardson iz okruga Sumter u Floridi, nazvao je svog mladog pit bulla najodanijim psom kojeg zna i rekao je da njemu duguje živote svojih sinova.

"Zeus je bezbrižno ležao, kada je odjednom 'izbečio oči'. Počeo je napadati zmiju, koja je bila blizu moga sina", rekao je Richardson te dodao kako je njihov pas otrovnicu bacao okolo, pri čemu ga je ona ugrizla četiri puta.

Kada je dignuo glavu, koja je odmah počela oticati, pored psa se vidjelo beživotno tijelo koraljne zmije.

Vlasnik je ispričao kako je to bilo traumatično iskustvo jer je slutio da njegov Zeus neće preživjeti smrtonosne ugrize. Nažalost, tako je i bilo.

"Više smo nego slomljeni sad. Dao je svoj život kako bi zaštitio naše sinove. Zauvijek sam mu zahvalna", kazala je majka Georgina Richardson, javlja Daily Mail.

/Radio Sarajevo/

SERVISNE INFORMACIJE
Prognoza vremena  U noći na četvrtak oblačno s padavinama, koje će prolazno biti obilne. Uz zahlađenje kiša će preći u susnježicu i snijeg, prvo na zapadu a do jutra i u većini predjela osim juga. Formiraće se manji sniježni pokrivač, u višim predjeloma i umjeren. Ujutro oblačno, prestanak padav
Planirana isključenja električne energije za 27. februar 2020.     Nema planiranih prekida u isporuci električne energije. 
Informacija o vodosnabdijevanju – 27.2.2020. Zbog otklanjanja kvarova na vodovodnoj mreži i izgradnje nove vodovodne linije, u vremenu od 08:00 do 14:30 časova, mogući su prekidi u vodosnabdijevanju u Ulici Mihajla Pupina u Bijeljini, uključujući sve manje, priključne ulice, kao i u naseljima Has
HIT NEDJELJE
Izbor za Hit nedelje
NARODNI OBIČAJI SEMBERIJE
Pan radio Bijeljina © 2018
Powered by limun.co

Invisible menu