×

Čuveni bivši voditelj automobilističke emisije “Top Gir” i današnji voditelj emisije “Grand Tur”, Džeremi Klarson, baš kao i mnogi ovih dana, u svojoj stalnoj kolumni za britanski “San” komentirisao je govor tinejdžerke Grete Tunberg na samitu o klimi u Ujedinjenim nacijama.

Foto: Tanjug/AP, Profimedia/RAS Srbija

 

 

Klarkson kao dugogodišnji novinar ima milione poklonika širom svijeta koji su jedva dočekali njegovo mišljenje o njenom govoru u kojem je optužila sve koji su bili u dvorani UN da su joj upropastili detinjstvo prisiljavajući je da preuzme odgovornost za promjenu klime kako bi spasila planetu.

Klarkson ju je nazvao razmaženim derištem i sugerisao joj je da još jednom razmisli o svemu što su odrasli učinili za nju, piše “Jutarnji list”.

On je prozvao švedsku tinejdžerku za plovidbu u Ameriku na jahti vrijednoj 15 miliona funti koja je izrađena od ugljeničkih vlakana i koja ima dizelske pomoćne motore.

– Nisi je ni izradila, ni zaradila, a da ta jahta ima pomoćne dizelske motore nikad nigdje nisi spomenula. Zaustavi se na trenutak i reci kako mirno spavaš noću znajući da odrasli grade, servisiraju i lete na švedskim borbenim avionima. Da čuvaju tebe! Dali smo ti mobilne telefone, prenosne kompjutere i internet. Stvorili smo društvene mreže koje svakodnevno koristiš i vodimo banke koje sve to plaćaju, pa kako se usuđuješ da staneš tamo i držiš nam lekcije, ti razmaženo derište – napisao je voditelj.

Priznao je da, iako se planeta zagrijava i treba nešto učiniti prije nego što se svi suočimo s “nezamislivom izbegličkom krizom”, da bi 16-godišnjakinja trebalo da se vrati u školu i radi na svom naučnom obrazovanju.

– Nauka je ta koja će na kraju riješiti problem. Ne mrštenje i histerično plakanje svakih pet minuta. Hiljade ljudi koje prozivaš svakodnevno radi upravo ono o čemu ti dramatizuješ. Budi dobra djevojčica, umukni i pusti ih da nastave – zaključio je on.

Podsjetimo, Gretin nesvakidašnji performans pred Ujedinjenim nacijama podigao je mnogo prašine u javnosti, a dogodio se izazvan time što su naučnici izdali nova oštra upozorenja na posljedice porasta temperature svjetskih okeana i polova zemlje, a nije poštedela ni Trampa ni Trudoa.

/SrpskaInfo/

SERVISNE INFORMACIJE
Prognoza vremena  U noći na četvrtak oblačno s padavinama, koje će prolazno biti obilne. Uz zahlađenje kiša će preći u susnježicu i snijeg, prvo na zapadu a do jutra i u većini predjela osim juga. Formiraće se manji sniježni pokrivač, u višim predjeloma i umjeren. Ujutro oblačno, prestanak padav
Planirana isključenja električne energije za 27. februar 2020.     Nema planiranih prekida u isporuci električne energije. 
Informacija o vodosnabdijevanju – 27.2.2020. Zbog otklanjanja kvarova na vodovodnoj mreži i izgradnje nove vodovodne linije, u vremenu od 08:00 do 14:30 časova, mogući su prekidi u vodosnabdijevanju u Ulici Mihajla Pupina u Bijeljini, uključujući sve manje, priključne ulice, kao i u naseljima Has
HIT NEDJELJE
Izbor za Hit nedelje
NARODNI OBIČAJI SEMBERIJE
Pan radio Bijeljina © 2018
Powered by limun.co

Invisible menu