×

Prvi javni samočisteći toalet u Banjaluci, postavljen na parkingu nekadašnje stare autobuske stanice, od kraja jula, kada je postavljen, koristilo je 773 građana, podaci su Odjeljenja za komunalne poslove.

Foto: N.N.
 

Ono po čemu je ovaj javni WC poseban je što ispunjava visoke higijenske kriterijume, jer se sam čisti nakon svakog korištenja, a pritom je u potpunosti prilagođen osobama s invaliditetom.

"Ovakav oblik javnog toaleta se pokazao veoma dobro, pogotovo zbog visokih higijenskih kriterijuma koji su ispoštovani", kazali su u nadležnom odjeljenju.

Dodaju da će, imajući u vidu dobre pokazatelje te visoke higijenske kriterijume koji su ispoštovani ovim projektom, kao i pozitivne reakcije građana, i u narednom periodu, u skladu s raspoloživim budžetskim sredstvima, pokušati da se ovaj vid usluge podigne na viši nivo.

"Cilj je da se u narednom periodu postojeće WC kabine zamijene savremenijim i higijenski prihvatljivijim rješenjima tamo gdje je to moguće, da li kroz postavljanje samočistećih robot toaleta ili kroz izgradnju novih javnih toaleta", naveli su u ovom odjeljenju.

Navode da je sada u planu da se izvrši rekonstrukcija i stavljanje u funkciju već postojećeg javnog toaleta u Jevrejskoj ulici, te da se uklone pokretni toaleti sa Trga Krajine.

Ističu da je robot WC opremljen i takozvanom antivandal opremom, koja obezbjeđuje veću sigurnost, ali i dužu trajnost samog toaleta.

"Do sada nije bilo nikakvih problema u vezi s funkcionisanjem toaleta, niti su uočeni tragovi vandalizma prilikom korištenja", rekli su u resornom odjeljenju.

Proces čišćenja ovog toaleta je u potpunosti automatizovan, što znači da čim korisnik napusti prostor WC-a, počne automatsko čišćenje i dezinfikovanje toaleta.

Cijena korištenja ovog WC-a, koji je otvoren svakim radnim danom od šest do 22 časa, je 50 feninga, a automat prima i kovanice od 1 ili 2 KM bez povrata kusura.

/Nezavisne/

SERVISNE INFORMACIJE
Prognoza vremena za 22.1.2020. godine Ujutro hladno i pretežno vedro ili sa malom oblačnošću, oko rijeka i u kotlinskim predjelima lokalna magla. Tokom dana sunčano uz malu dnevnu oblačnost i porast dnevne temperature. Jutarnja temperatura vazduha od -5°C do -1°C, na planinama i visoravnima oko
Planirana isključenja električne energije za 23.1.2020.       Elektroenergetski objekat Područje bez napajanja Početak Završetak DV 10KV V. OBARSKA iza L.R. 4 Srednja Čađavica i Ljeljenča 08:30 13:00  
Informacija o vodosnabdijevanju – 22.1.2020. Zbog otklanjanja kvarova, u vremenu od 08:00 do 14:30 časova, mogući su prekidi u vodosnabdijevanju u ulicama Skendera Kulenovića u Bijeljini, Bijeljinska i Šarampova u Janji, uključujući sve manje, priključne ulice, kao i u naseljima Glogovac i Kojčin
HIT NEDJELJE

Nothing found!

NARODNI OBIČAJI SEMBERIJE
Pan radio Bijeljina © 2018
Powered by limun.co

Invisible menu