×

Prvi će ovu mogućnost dobiti korisnici Googleovih Pixela, a potom i svi ostali korisnici Android uređaja s verzijom 7 ili kasnijom.

Foto: N.N
 

Čini se kako je lozinkama odzvonilo. Nakon što je Microsoft najavio kako će ukinuti lozinke za korisnike Microsofta, ista informacija dolazi i iz Googlea.

Više od 1,7 milijardi korisnika Androida uskoro za dokazivanje svog identiteta neće morati upisivati komplikovane lozinke, već će koristiti "nove bezbjedonosne tehnologije".

Kako su u službenom blogu zapisali, "Google s veseljem najavljuje da će identitet biti moguće potvrditi koristeći otisak prsta ili uzorak za zaključavanje ekrana umjesto lozinke". No postoji kvaka – takav način identifikacije biće dostupan samo za određene Googleove usluge.

Iako još nije poznato za koje će se to usluge koristiti biometrijski identifikatori, činjenica da će uskoro biti potrebno samo jednom registrirati svoj otisak prsta i nakon toga sigurno ulaziti u svoje aplikacije i internetske servise, izmamila nam je osmijeh na lice.

Zasad je poznato samo da će se biometrijska identifikacija koristiti za Google Password Manager.

Prvi će ovu mogućnost dobiti korisnici Googleovih Pixela, a potom i svi ostali korisnici uređaja Android s verzijom 7 ili kasnijom.

Znači li to da je lozinkama odzvonilo? Pa, baš i ne. Iako je biometrijska identifikacija sigurnija od lozinke jer je jedinstvena za svaku osobu i nije ju potrebno mijenjati ili pamtiti, činjenica je da će i dalje biti potrebno upisivati lozinke na onim mjestima koja ne podržavaju biometrijsku identifikaciju. A takvih je, zasad, još uvijek mnogo.

/Nezavisne/

SERVISNE INFORMACIJE
Ujutro pretežno vedro, a oko rijeka mjestimično magla i sumaglica. Tokom dana sunčano i prijatno toplo vrijeme uz lokalno malu ili umjerenu oblačnost. Vjetar uglavnom slab, zapadni i sjeverozapadni, u Hercegovini jugozapadni. Jutarnja temperatura od 12°C do 18°C, na planinama od 7°C. Najviša dnevn
Planirana isključenja električne energije za 17. 9. 2019.    Elektroenergetski objekat   Područje bez napajanja   Vrijeme prekida isporuke Početak    Završetak TS Popovi-Drina Jedan NN izlaz  09:00 12:00 TS Centar 1 Jedan NN izlaz: ul. Kneginje Milice  08:30
Informacija o vodosnabdijevanju – 19. 9. 2019. Zbog otklanjanja kvara na vodovodnoj mreži, priključenja novih korisnika na vodovodnu mrežu i izgradnje nove vodovodne linije, danas, u vremenu od 08:00 do 14:30 časova, vode neće biti, u najčešće dvočasovnim – tročasovnim intervalima, u ulicama: Ste
HIT NEDJELJE
Hit nedelje
NARODNI OBIČAJI SEMBERIJE
Pan radio Bijeljina © 2018
Powered by limun.co

Invisible menu