×

Italijanski rendžeri su u potrazi za medvedom koji je uspeo da savlada nemoguće prepreke pa su ga zbog toga prozvali M49.

Foto: Ilustracija
 
 

Ovaj, kako ga rendžeri zovu, genije za beg, uspio je da se popne preko nekoliko žica pod elektronaponom i prepreke visoke četiri metra u parku za divlje životinje na sjeveru Italije, a poslije toga je nestao u šumi.

Smeđi medvjed, kojeg vode pod šifrom M49, težak je 149 kilograma, pobjegao je samo nekoliko sati nakon što je uhvaćen u nedjelju u dolini Val Rendena, prenosi Avaz.

Cijela priča izazvala je podsmijeh, ali i osudu brojnih udruženja, građana i članova vlade.

Naredbu da se medvjed uhvati izdao je predsjednik pokrajine Trentino Mauricio Fugati jer su lokalne vlasti ocijenile da životinja predstavlja opasnost za javnost, nakon što je viđen suviše blizu naseljenih mjesta.

Ministar zaštite životne sredine Seržio Kosta je kritikovao nedostatak profesionalizma pri samom hvatanju i istakao da je odluka o ubistvu životinje apsurdna.

Nakon što je populacija smeđih medvjeda u Alpama pala na samo četiri primjerka, u Trentinu je novcem Evropske unije 2000. izgrađen park prirode za zaštitu divljih životinja gdje je preseljeno 10 medvjeda iz Slovenije.

Danas imaju populaciju od 50 odraslih primjeraka.

/Nezavisne/

SERVISNE INFORMACIJE
Ujutro vedro, a tokom dana sunčano i toplo, mjestimično i vruće. Vjetar slab, istočni i sjeveroistočni, a u Hercegovini jugozapadni. Jutarnja temperatura od 10°C do 16°C, na jugu do 21°C. Najviša dnevna temperatura vazduha od 28°C do 33°C, na jugu i sjeveru do 36°C. U utorak(20.08): Ujutro vedro
Planirana isključenja električne energije za 20. 8. 2019.       Elektroenergetski objekat   Područje bez napajanja   Vrijeme prekida isporuke Početak Završetak TS Trnjaci 7 Jedan NN izlaz prema Zlatnom klasu 08:00 13:00 TS Ledinci 2 Jedan NN izlaz, dijelovi ulica R
Informacija o vodosnabdijevanju – 19.8.2019. Zbog otklanjanja kvarova na vodovodnoj mreži, danas, u vremenu od 08:00 do 14:00 časova, vode neće biti u ulicama: Jasenovačkih mučenika, Marka Miljanova, Metohijska i Loznička u Bijeljini, uključujući i sve manje priključne, susjedne ulice, te u nasel
HIT NEDJELJE
Hit nedelje
NARODNI OBIČAJI SEMBERIJE
Pan radio Bijeljina © 2018
Powered by limun.co

Invisible menu