×

Prethodni mjesec bio je najtopliji jun na globalnom nivou od kada se vrše mjerenja, sa prosječnom temperaturom od 16,4 stepena Celzijusova, pokazuju novi podaci.

Foto: Pixabay
 

Američka nacionalna administracija za okeane i atmosferu (NOAA) saopštila je da je globalna temperatura bila viša za oko pola stepena od prosjeka u dvadesetom vijeku.

Vrućina je bila najveća u dijelovima Evrope, Rusiji, Kanadi i Južnoj Americi, navodi se u saopštenju, a prenosi BBC.

Izvještaj je objavljen u vrijeme kada se SAD pripremaju za "opasan toplotni talas".

Nacionalna meteorološka služba upozorila je da će desetine miliona ljudi biti pogođene velikom vrućinom u narednim danima i da se očekuje temperatura do 43,3 stepena.

NOAA u novom mjesečnom izvještaju navodi da je vrućina u junu dovela do smanjenja ledenog pokrivača na Antarktiku na rekordno nizak nivo.

Devet od deset najtoplijih junskih mjeseci u arhivi od 1880. do 2019. godine zabilježeno je u prethodnih devet godina. Prošli mjesec nadmašio je temperaturom jun iz 2016. godine, koji je do sada bio najtopliji.

/Nezavisne/

SERVISNE INFORMACIJE
Ujutro vedro, a tokom dana sunčano i toplo, mjestimično i vruće. Vjetar slab, istočni i sjeveroistočni, a u Hercegovini jugozapadni. Jutarnja temperatura od 10°C do 16°C, na jugu do 21°C. Najviša dnevna temperatura vazduha od 28°C do 33°C, na jugu i sjeveru do 36°C. U utorak(20.08): Ujutro vedro
Planirana isključenja električne energije za 20. 8. 2019.       Elektroenergetski objekat   Područje bez napajanja   Vrijeme prekida isporuke Početak Završetak TS Trnjaci 7 Jedan NN izlaz prema Zlatnom klasu 08:00 13:00 TS Ledinci 2 Jedan NN izlaz, dijelovi ulica R
Informacija o vodosnabdijevanju – 19.8.2019. Zbog otklanjanja kvarova na vodovodnoj mreži, danas, u vremenu od 08:00 do 14:00 časova, vode neće biti u ulicama: Jasenovačkih mučenika, Marka Miljanova, Metohijska i Loznička u Bijeljini, uključujući i sve manje priključne, susjedne ulice, te u nasel
HIT NEDJELJE
Hit nedelje
NARODNI OBIČAJI SEMBERIJE
Pan radio Bijeljina © 2018
Powered by limun.co

Invisible menu