×

Milka Macura (92) iz Vrbaške kod Gradiške nije odoljela izazovu da sjedne na motocikl kojim su doputovali njeni gosti iz Italije i, ohrabrena od ukućana, proveze nekoliko krugova po dvorištu i selu.

Milka Macura | Foto: Milan Pilipović/RAS Srbija

 

Njena vožnja ekspresno je postala najveća atrakcija u Vrbaškoj jer je baka Milka, omiljena u svojoj sredini, najstariji vozač kojeg su njene komšije vidjele.

– Ko zna voziti bicikl, to sam davno naučila, njemu nije problem ni upravljati motociklom. Meni je samo važno da ne mijenjam brzine nego da vozim, kako se to kaže, na gas, da dodajem i smanjujem, ništa drugo – samouvjerena je baka Milka, koja se oduvijek isticala u društvenom životu.

Do skora je igrala i pjevala u izvornoj grupi u Vrbaškoj.

Objasnila je i okolnosti pod kojima je sjela na ovaj motocikl i povezla ga bez mnogo oklijevanja.

– Kada su kod nas iz Italije došli prijatelji moga unuka Ace, sjedili smo i razgovarali o svemu. Bila nas je puna kuća. Pričali su o motoru i putovanjima. Najednom, neko je upitao, da li bi ti baba probala da voziš motor. Zašto ne bih, ako vi date, ako ne mislite da ću nešto pokvariti. Pitala sam prije i mog sina Milu da mi dozvoli upravljati traktorom, ali je on bio nepovjerljiv – objasnila je baka Milka okolnosti koje su je dovele u novu ulogu.

Malo je, veli baka Milka, imala poteškoća da stavi kacigu na glavu, preko marame, ali je i to uz pomoć drugih savladala i hrabro sjela na motocikl, te krenula iz dvorišta.

/Srpska Info/

SERVISNE INFORMACIJE
Ujutro oblačno sa uglavnom slabom kišom u većini krajeva, a tokom dana i popodne biće i lokalnih pljuskova sa grmljavinom uglavnom u centralnim i istočnim krajevima. Prema večeri padavine jačaju. Vetar je slab do umeren, južni. Jutarnja temperatura od 12°C do 16°C, na planinama od 8°C.Najviša dn
Planirana isključenja električne energije za 23. 9. 2019.       Elektroenergetski objekat   Područje bez napajanja   Vrijeme prekida isporuke Početak    Završetak DV 10 kV Ekonomija Ulice: Vladike Nikolaja, Đakona Avakuma, Mačvanska, Cerska, Laze Kostića, Kosovke djevojke, Stefana Dečansko
Informacija o vodosnabdijevanju – 23. 9. 2019. Zbog otklanjanja kvarova na vodovodnoj mreži, priključenja novih korisnika i izgradnje nove vodovodne linije, danas, u vremenu od 08:00 do 14:30 časova, mogući su prekidi u vodosnabdijevanju u ulicama Vladimira Gaćinovića i Teodora Sofrenića u Bijelj
HIT NEDJELJE
Hit nedelje
NARODNI OBIČAJI SEMBERIJE
Pan radio Bijeljina © 2018
Powered by limun.co

Invisible menu