×


U Južnoj Koreji od sada i do dvije godine zatvora zbog “bustovanja” naloga u igrama.

Da je Južna Koreja daleko ispred svih kad su u pitanju zakoni i uređenost svijeta video-igara, nije nikakva tajna. Zemlja u kojoj se rodio eSport krajem prošlog vijeka je i prirodno vodeća “sila” u ovoj oblasti, što se vidi i po uspjehu njihovih eSportista gdje god da se okrenemo, kaže Play! Zine.

Ove uspjehe redovno prate i zakonske regulative, pa tako i one koje se tiču onih negativnih strana. U Južnoj Koreji se stvari poput pravljenja hakova i varanja za igre, namještanja eSporta mečeva i druge vrste mahinacija uzimaju veoma ozbiljno i dobro su regulisane zakonom, a sad je na red došlo i bustovanje naloga u igrama.

Ukoliko ne znate o čemu se radi, u pitanju je situacija kada nekom ko je mnogi bolji od vas u nekoj igri date vaš nalog, u recimo u League of Legends, i onda taj igrač za novčanu nadoknadu (ili džaba, ako vam je prijatelj) igra na njemu dok vas ne podigne u Lige, koje su značajno iznad vašeg ranga.

Na ovaj način se remeti balansirani matchmaking sistem i indirektno se oštećuju drugi ljudi na Ladderu, zato što ste vi na nepravedan način napredovali u igri.

Ovaj zakon je usvojen još decembra prošle godine, ali je sad tek stupio na snagu. Njime se bustovannje naloga svrstava u pravno regulisani zločin, i potencijalne kazne su do dvije godine zatvora i do 20 miliona vona novčane kazne, što je oko 18.000 dolara. Osim klasičnog bustovanja, zakon obuhvata i određene oblike duo igranja i “nošenja” u više rankove, kao i još neke druge oblike, koji se mogu definisati kao nepravedna pomoć.

Naravno, zakon nije crno-bijel i gledaće se od situacije do situacije i od igre do igre, odnosno prije svega kako same kompanije to regulišu u svojim igrama, a ovaj zakon je tu samo da im pomognu da te regulacije i sprovedu u djelo.

/MONDO/

SERVISNE INFORMACIJE
Tokom dana i popodne pretržno sunčano uz malu ili umjerenu oblačnost i nadprosječno toplo za ovo doba godine. Vjetar slab, južni, jugoistočni i istočni. Najviša dnevna od 23°C do 27°C. U utorak (15.10.): Ujutro pretežno vedro, a u Krajini mjestimično oblačnije, oko rijeka i po kotlinama mjestimič
Planirana isključenja električne energije za 15. 10. 2019.       Elektroenergetski objekat   Područje bez napajanja   Vrijeme prekida isporuke Početak Završetak TS Trnjaci 1 Jedan NN izlaz 08:00 13:00 TS Hase 2 Jedan NN izlaz 08:00 10:00 TS Amajli
Informacija o vodosnabdijevanju – 14.10. 2019. Zbog priključenja novih korisnika na vodovodnu mrežu, danas, u vremenu od 08:00 do 14:30 časova, vode neće biti, u najčešće dvočasovnim – tročasovnim intervalima, u Ulici Božidara Žugića u Bijeljini, uključujući i sve manje priključne, susjedne ulice
HIT NEDJELJE
Hit nedelje
NARODNI OBIČAJI SEMBERIJE
Pan radio Bijeljina © 2018
Powered by limun.co

Invisible menu