×

Sedmogodišnjak iz Sydneya naručio je igračku preko interneta koja je njegovu majku koštala mnogo živaca, ali i vrtoglavih 10 hiljada dolara, odnosno oko 18 hiljada KM, prenosi australski 7News.

Donna Jacob, majka autističnog dječaka, ostala je šokirana kad je shvatila da je njezin sin, veliki obožavatelj ‘Coles Stikeez’ crtanih likova, na porodičnom računaru preko njezine kartice platio rijetku zlatnu igračku Billyja Banane koja je u Australiji kao takva izdana u samo sto primjeraka.

Jedan od njih prodavao se po duplo višoj cijeni, a majka je shvatila šta se događa tek kada je mailom primila potvrdu o izvršenom plaćanju.

‘Ovo što se dogodilo je naprosto smiješno. Znala sam da kupovinu stvari u toj vrijednosti ne možemo priuštiti’, izjavila je Donna i objasnila kako je kontaktirala prodavača i objasnila mu situaciju, no on je odbio povrat naknade.

Potom je kontaktirala PayPal koji je njezin slučaj kategorizirao kao ‘prijateljsku pronevjeru’ zbog čega postoji mogućnost da Donna svoj novac više nikada neće vidjeti. Tada se zapitala kako je moguće da ne postoji opcija da se kupovina s tolikim računom ne treba potvrditi, već je moguće obaviti u samo par klikova.

Nakon toga australska televizijska emisija ‘Today Tonight’ obradila je ovu priču i kontaktirala eBay, a trgovac se na kraju smilovao jadnoj majci i vratio joj novac.

/Hayat / Foto: Ebay/

SERVISNE INFORMACIJE
Ujutro pretežno oblačno sa kišom mestimično. Tokom dana promjenljivo oblačno uz kraće sunčane intervale, ali i nestabilno pa će biti lokalno kiše i pljuskova. Vjetar umjeren, uglavnom istočni. Najviša dnevna temperatura od 17°C do 23°C. U sredu(24.04): Ujutro pretežno oblačno sa kišom u severni
Planirana isključenja električne energije u četvrtak, 25. 4. 2019:       Elektroenergetski objekat: TS Gajevi 4 Područje bez napajanja: Jedan NN izlaz Vrijeme prekida isporuke: 09:00-12:00   Elektroenergetski objekat: TS Brijesnica 2 Područje bez napajanja: Jedan NN izlaz Vrijeme prekida isporuke: 08:30-12:00   Elektroenergetski
Informacija o vodosnabdijevanju – petak 26.04.2019. Zbog otklanjanja kvarova na vodovodnoj mreži, u petak (26.04.2019.), u vremenu od 09:00 do 13:00 časova, vode neće biti u ulicama: Raje Baničića u Bijeljini i Dimitrija Lopandića u Dvorovima, uključujući i sve manje priključne, susjedne ulice. Zb
HIT NEDJELJE
Hit nedelje
NARODNI OBIČAJI SEMBERIJE
Pan radio Bijeljina © 2018
Powered by limun.co