×

Priča o dvojici američkih tinejdžera privukla je svjetsku pažnju zbog nesebičnog čina pravog prijateljstva. Naime, piše "CNN", Taner Vilson godinama je štedio kako bi pomogao svom prijatelju i kupio mu električna invalidska kolica.

Foto: fejsbuk
 

Srednjoškolac iz Arkanzasa Brendon Kuals već dugo koristi model invalidskih kolica koji se pokreće ručno. Brendon se kolicima morao spuštati i penjati po hodnicima škole, te ići iz razreda u razred što ga je mnogo umaralo i zadavalo mu bolove u rukama.

"Zaista sam osjećao veliki umor u rukama", rekao je Brendon za "News9".

Njegov prijatelj Taner odlučio je da usreći Brendona, pa je dvije godine štedio kako bi mu kupio nova kolica. Radio je skraćeno radno vrijeme kod lokalnog automehaničara i zarađeni novac stavljao sa strane.

Prošlog mjeseca je uštedio dovoljan iznos i svom prijatelju kupio električna invalidska kolica.

"Donijeli su kolica i samo sam počeo da plačem. Nisam mogao vjerovati da je učinio nešto tako lijepo za mene. Sanjao sam o takvim kolicima i sada se moj san ostvario", rekao je Brendon.

Kada su novinari upitali Tanera šta ga je nagnalo da napravi tako lijepo djelo, odgovorio je:

"On je zaista uvijek bio dobar prijatelj i htio sam da učini nešto za njega. Brendon je uvijek bio tu, uz mene. Svi me stalno u školi pitaju: 'Da li je vrijedilo? Da li je vrijedilo?' Rekao sam im da jeste. 100%", rekao je Taner.

Nezavisne

SERVISNE INFORMACIJE
U jutarnjim i prijepodnevnim časovima sunčano uz malu do umjerenu oblačnost i suvo. U drugom dijelu naoblačenje i postepen pad temperature, najprije na sjeverozapadu gdje se očekuje kiša mjestimično. U večernjim časovima kiša u većini sjevernih, istočnih i centralnih predjela uz osjetno zahlađenje
Planirana isključenja električne energije u utorak, 26. 3. 2019:     Elektroenergetski objekat: TS Golo Brdo 2 Područje bez napajanja: Jedan NN izlaz Vrijeme prekida isporuke: 08:30-12:00   Elektroenergetski objekat: TS Bogdanovića 1 Područje bez napajanja: 1 NN izlaz: ul. Baje Stanišića Vrijeme prekida isporuke: 08:00-12:00   El
Informacija o vodosnabdijevanju – ponedeljak, 25. 3. 2019.  Zbog otklanjanja kvarova na vodovodnoj mreži, danas, u vremenu od 09:00 do 14:30 časova, vode neće biti u ulicama: Hercegovačka u Bijeljini, Bijeljinska u Janji i 1. maja u Dvorovima, uključujući i sve manje priključne, susjedne ulice. Na
HIT NEDJELJE
HIT NEDELJE 22-29 mart
NARODNI OBIČAJI SEMBERIJE
Pan radio Bijeljina © 2018
Powered by limun.co