×

Priča o dvojici američkih tinejdžera privukla je svjetsku pažnju zbog nesebičnog čina pravog prijateljstva. Naime, piše "CNN", Taner Vilson godinama je štedio kako bi pomogao svom prijatelju i kupio mu električna invalidska kolica.

Foto: fejsbuk
 

Srednjoškolac iz Arkanzasa Brendon Kuals već dugo koristi model invalidskih kolica koji se pokreće ručno. Brendon se kolicima morao spuštati i penjati po hodnicima škole, te ići iz razreda u razred što ga je mnogo umaralo i zadavalo mu bolove u rukama.

"Zaista sam osjećao veliki umor u rukama", rekao je Brendon za "News9".

Njegov prijatelj Taner odlučio je da usreći Brendona, pa je dvije godine štedio kako bi mu kupio nova kolica. Radio je skraćeno radno vrijeme kod lokalnog automehaničara i zarađeni novac stavljao sa strane.

Prošlog mjeseca je uštedio dovoljan iznos i svom prijatelju kupio električna invalidska kolica.

"Donijeli su kolica i samo sam počeo da plačem. Nisam mogao vjerovati da je učinio nešto tako lijepo za mene. Sanjao sam o takvim kolicima i sada se moj san ostvario", rekao je Brendon.

Kada su novinari upitali Tanera šta ga je nagnalo da napravi tako lijepo djelo, odgovorio je:

"On je zaista uvijek bio dobar prijatelj i htio sam da učini nešto za njega. Brendon je uvijek bio tu, uz mene. Svi me stalno u školi pitaju: 'Da li je vrijedilo? Da li je vrijedilo?' Rekao sam im da jeste. 100%", rekao je Taner.

Nezavisne

SERVISNE INFORMACIJE
Ujutro umjereno i pretežno oblačno i suvo. Tokom dana promjenljivo uz duže sunčane intervale. Popodne uz razvoj oblaka nestabilno pa će biti uslova za mjestimično kišu ili pljuskove sa grmljavinom u Hercegovini i na istoku. Vjetar slab do umjeren, sjevernih smjerova. Najviša dnevna temperatura
Planirana isključenja električne energije u ponedeljak, 27. 5. 2019:       Elektroenergetski objekat: DV 10 kV Patkovača Područje bez napajanja: Patkovača Vrijeme prekida isporuke: 08:30-08:45 i 11:00-11:15   Elektroenergetski objekat: DV 10kV Patkovača -posle rastavljača R-207 Područje bez napajanja: Ljeskovac Vrijeme prekida isp
Informacija o vodosnabdijevanju – petak, 24.05.2019. Zbog otklanjanja kvara i blindiranja novog vodovodnog priključka, danas, u vremenu od 09:00 do 14:30 časova, vode neće biti u ulicama: Srpske Dobrovoljačke Garde, Trg Đenerala Draže, 2. aprila, Braće Gavrić i Vojvode Stepe u Bijeljini, uključuj
HIT NEDJELJE
Hit nedelje
NARODNI OBIČAJI SEMBERIJE
Pan radio Bijeljina © 2018
Powered by limun.co

Invisible menu