×

Pobjednik lutrije Mega Millions, koji je osvojio 1,5 miljardi dolara, dolazi iz američke države Južne Karoline, a osvojio je najveći džekpot ikad još u oktobru prošle godine.

Foto: N.N.
 

Pobjednik je odlučio da zadrži svoj identitet u tajnosti, a po mišljenju stručnjaka – to je bilo mudro, prenio je CNBC.

Prema analizi CNBC-a, najbolje je takvu vijest reći samo nekolicini ljudi s kojima ste bliski “kako se ne bi pojavili rođaci i prijatelji za koje nikad niste čuli ni znali da uopšte postoje”.

Neke američke države dozvoljavaju da pobjednici ostanu anonimni, a neke ne. Recimo, žena iz New Hampshirea koja je osvojila 559,7 miliona dolara Powerball jackpota 2018. morala je otići na sud kako bi joj se dozvolilo da ostane anonimna.

Vjerovatno bi bila “podložna alarmantnoj količini uznemiravanja, potraživanja i drugih neželjenih kontakata” da je njen identitet objavljen, napisao je sudija u svojoj odluci.

Južna Karolina je pak jedna od nekoliko država koje omogućuju dobitnicima lutrije da ostanu anonimni.

Dobitnik iz Južne Karoline odlučio se za jednokratnu isplatu od gotovo 878 miliona dolara umjesto isplate u ratama, navelo se u saopštenju.

Izgledi za pobjedu u lutriji Mega Millions su oko jedan u 302,6 milion. Dakle, nije ni čudo da se pobjednik “divi tome kako ga je svaka odluka donesena tog dana” dovela u prodavnicu gdje je kupio srećku, navodi se u saopštenju.

Pobjednik je “čak dopustio kolegi kupcu da obavi kupovinu lutrijskih ulaznica Mega Millions” ispred njega. Dakle, “jednostavan čin dobrote doveo je do nevjerovatnog ishoda”.

Hogan Brown, izvršni direktor Komisije za lutriju Južne Karoline, “oduševljen” je pobjedom, navodi se u saopštenju. Da se dobitnik nije prijavio do 19. aprila, novac bi bio preraspodijeljen u 44 države, zajedno s Washingtonom, D.C.-om, i američkim Djevičanskim ostrvima, koji učestvuju u lutriji.

No sada će Južna Karolina dobiti 61 miliona dolara poreza na dobit od pobjednika.

Nezavisne

SERVISNE INFORMACIJE
U jutarnjim i prijepodnevnim časovima sunčano uz malu do umjerenu oblačnost i suvo. U drugom dijelu naoblačenje i postepen pad temperature, najprije na sjeverozapadu gdje se očekuje kiša mjestimično. U večernjim časovima kiša u većini sjevernih, istočnih i centralnih predjela uz osjetno zahlađenje
Planirana isključenja električne energije u utorak, 26. 3. 2019:     Elektroenergetski objekat: TS Golo Brdo 2 Područje bez napajanja: Jedan NN izlaz Vrijeme prekida isporuke: 08:30-12:00   Elektroenergetski objekat: TS Bogdanovića 1 Područje bez napajanja: 1 NN izlaz: ul. Baje Stanišića Vrijeme prekida isporuke: 08:00-12:00   El
Informacija o vodosnabdijevanju – ponedeljak, 25. 3. 2019.  Zbog otklanjanja kvarova na vodovodnoj mreži, danas, u vremenu od 09:00 do 14:30 časova, vode neće biti u ulicama: Hercegovačka u Bijeljini, Bijeljinska u Janji i 1. maja u Dvorovima, uključujući i sve manje priključne, susjedne ulice. Na
HIT NEDJELJE
HIT NEDELJE 22-29 mart
NARODNI OBIČAJI SEMBERIJE
Pan radio Bijeljina © 2018
Powered by limun.co