×

Kolege kineskog naučnika He Đijankuija, koji tvrdi da je stvorio genetski modifikovane bliznakinje otporne na virus side, kažu da mu preti stroga kazna, čak i smrtna, zbog istraživanja koje mnogi smatraju gnusnim.

Naučnik, koji se od decembra navodno nalazi u kućnom pritvoru u stanu pod državnim vlasništvom u Šenženu, mogao bi da se suoči sa optužbama za mito i korupciju - zločine koji su u njegovoj zemlji kažnjivi smrću, prenosi "Dejli mejl".

"Dejli mejl" navodi da je He po profesiji fizičar, a ne biolog, te da nije bio dovoljno kvalifikovan niti sposoban da sam sprovede pomenuto istraživanje.

Veruje se da je upotrebio sopstveno bogatstvo od 40 miliona funti kako bi finansirao taj projekat i da je privatno angažovao visoko kvalifikovane naučnike da sprovedu istraživanje o kojem se, inače, malo zna, sem da su njime prekršena sva pravila i smernice o etici i zakonitosti na polju genetike.

Svet naučnika i šira javnost ostali su zapanjeni kada je dr He Đijankui na Jutjubu objavio video-snimak u kojem tvrdi da je uspešno stvorio genetski modifikovane bebe bliznakinje.

Bliznakinje Lulu i Nana navodno su rođene u oktobru i veruje se da je cilj njihovog genetskog modifikovanja bio da budu otporne na virus side.

Njegov kontroverzni rad, koji mu je doneo nadimak "kineski Frankenštajn", osudila je lekarska zajednica, kao i kineski zdravstveni zvaničnici, koji su rekli da o ovom eksperimentu ništa ne znaju.

Genetsko modifikovanje je zabranjeno u Britaniji, SAD i mnogim drugim delovima sveta, a istraživači ukazuju da, ako su Đijankuijeve tvrdnje istinite, njegov "monstruozni" eksperiment nije moralno odbranjiv.

SERVISNE INFORMACIJE
Tokom dana vedro i sunčano uz malu do umjerenu oblačnost i malo toplije vrijeme. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni. Najviša dnevna temperatura od 12°C do 18°C, na jugu 21 °C. U subotu(23.03): Ujutro vedro, oko rijeka i po kotlinama u centralnim i istočnim predjelima magla, a tokom dana sunč
Planirana isključenja električne energije u ponedeljak, 25. 3. 2019:     Elektroenergetski objekat: TS Grabici 4 Područje bez napajanja: Jedan NN izlaz Vrijeme prekida isporuke: 08:30-13:00   Elektroenergetski objekat: TS G. Brodac 2 Područje bez napajanja: Jedan NN izlaz Vrijeme prekida isporuke: 09:00-13:00   Elektroenergetski
Informacija o vodosnabdijevanju – petak, 22. 3. 2019. Zbog otklanjanja kvara na vodovodnoj mreži i izgradnje nove vodovodne linije, danas, u vremenu od 09:00 do 14:30 časova, vode neće biti u Ulici Raje Baničića u Bijeljini, uključujući i sve manje priključne, susjedne ulice. Na svim ostalim lokac
HIT NEDJELJE
HIT NEDELJE 22-29 mart
NARODNI OBIČAJI SEMBERIJE
Pan radio Bijeljina © 2018
Powered by limun.co