×

Poznato je da su Novak Đoković i Endi Rodik imali tokom karijere velike nesuglasice, pa čak su se umalo i potukli u svlačionici poslije četvrtfinala na US Openu 2008. godine, nakon što je Novak slavio i potom isprozivao Amerikanca pred 24.000 njegovih navijača na Artur Ešu tokom intervjua.

Foto: printscreen - dailymail.co.uk
 

Sada imamo nastavak, ali po pitanju stavova o vakcinaciji.

Rodik je Đokovića prozivao prije međusobnog meča na US Openu 2008, rugao mu se zbog učestalih predaja u tom trenutku karijere, kada je Đoković zbog alergija imao problema sa disanjem.

"I leđa, i kukovi, i grčevi. Ptičiji grib, antraks, SARS, uobičajeni kašalj i prehlada. Ima ih zaista mnogo. Znate, ili je najbrži da pozove trenera, ili je najhrabriji momak svih vremena. Na vama je da odlučite. Ja se osjećam dobro, on trenutno ima 16 povreda", rekao je Rodik pred njihov međusobni duel 2008. godine.

Novak mu je zapušio usta pobjedom, pa su se umalo i potukli u svlačionici.

"Poslije meča je i on rekao nešto na moj račun, pa je ušao u svlačionicu. Tada sam krenuo prema njemu, satjerao ga uz ormar, ali sam tada primijetio da je njegov trener i te kako krupan. Moj trener je bio visok oko 170 centimetara, imao je 59 kila i bio je veoma sitan. Ohladio sam se vrlo brzo i odlučio da se povučem sa strane", rekao je Rodik prije nekoliko godina.

Dvojica tenisera su godinama kasnije izgladili odnos, Rodik je često na društvenim mrežama iskazivao poštovanje prema Novakovim rezultatima, ali je sada iskoristio priliku da ponovo "bocne" najboljeg tenisera svijeta.

Ovoga puta zbog njegovog stava po pitanju vakcinacije koju ne podržava kao obavezan metod liječenja i uslov za putovanja na teniske turnire.

"Ne moram da se složim sa nečijim sistemom vjerovanja, ali poštujem činjenicu da ga ima. Suština je da li vjeruje u vakcinaciju ili ne, ona je nešto najsigurnije da vrati tenis na globalnu scenu. Dakle, opet, Novak je to rekao sam. Ne moram da se složim sa njegovim stavom. On zna da će morati da donese odluku. Biće mi zanimljivo da vidim koliko je dubok njegov sistem vjerovanja, ako bude morao da propusti Gren slemove, jer ne želi da dobije vakcinu", rekao je Rodik.

Inače, Rodik je jedan od rijetkih tenisera koji ima pozitivan skor sa Novakom Đokovićem, pošto je u momentu kada je prekinuo karijeru imao 5:4 protiv srpskog tenisera u međusobnim okršajima.

Izjave Novaka Đokovića o tome kako nije pristalica vakcinacije kao nečega što je obavezno za putovanja, izazvale su oštru reakciju i u Srbiji. Među prvima se javio epidemiolog Predrag Kon, koji ga je zamolio da se više ne javlja da priča na temu vakcinacije, jer ima veliki uticaj na ljude i da je stekao pogrešna uvjerenja.

Takođe, mnogi mediji u Britaniji i SAD uveliko se bave ovom temom i riječima Đokovića, a pojedini podsjećaju i na kontroverzni snimak Jelene Đoković, koji je Instagram cenzurisao kao širenje lažnih vijesti.

/NezavisneTelegraf.rs/

SERVISNE INFORMACIJE
Prognoza vremena za 27. maj 2020. Ujutro i prijepodne promjenjljivo do pretežno oblačno, sa sunčanim intervalima na sjeveru, oko rijeka i po kotlinama sa maglom.   Sredinom dana mogući su povremeni pljuskovi, a biće mjestimično i kraćih sunčanih perioda. Poslepodne grmljavinski procesi na sjeve
Planirana isključenja električne energije za 27. maj 2020.     Elektroenergetski objekat Područje bez napajanja Početak Završetak TS HASE 2 Jedan NN izlaz 11:00 12:00 TS D.TUCOVIĆA 3 Jedan NN izlaz, dio ulice Arsenija Čarnojevića 08:00 12:00 TS TABAŠNICA 3
Informacija o vodosnabdijevanju – 26.5.2020. Zbog otklanjanja kvarova na vodovodnoj mreži, danas, u vremenu od 08:00 do 14:30 časova, vode neće biti, u najčešće dvočasovnim – tročasovnim intervalima, u ulicama: Braće Lazić i Drinska u Janji, sa svim manjim priključnim, susjednim ulicama, te u Blo
HIT NEDJELJE
Predlozi za Hit nedelje:
NARODNI OBIČAJI SEMBERIJE
Pan radio Bijeljina © 2018
Powered by limun.co

Invisible menu