×

Jedini grad uz one koji su u imenu biciklističke trke “Beograd – Banjaluka”, a koji je prešao sav put sa organizatorima i po 14. put će ugostiti karavan je Bijeljina. Trka je planirana za period od 22. do 25. aprila, a ukoliko bude neophodno, zbog virusa korona, biće pomjerena u drugi termin.

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

 

Centar Semberije ove godine će biti cilj prve etape koja startuje iz Beograda i startno mjesto druge do Vlasenice, a gradonačelnik Mićo Mićić podvlači da baš ova trka ima veliki značaj kako za Bijeljinu, tako i Republiku Srpsku.

Dolazak takmičara iz više od 30 zemalja svijeta i karavan koji broji oko 400 ljudi prava je prilika za domaćine da pokažu svoje pravo lice i predstave gostima ono u čemu su najbolji.

 – Drago nam je što smo i 14. godinu zaredom dio trke koja je gledajući učesnike skoro sama svjetska elita. Potrudićemo se da našim sugrađanima osim trke ponudimo mnogo sadržaja kao što su kulturno-zabavni program i dječije trke, a svakako nam je velika čast da ponovo ugostimo ljude iz svih krajeva Evrope i svijeta. Učestvovali smo u organizaciji sa 15.000 maraka i obezbijedili prenoćišta za dio gostiju, a sve detalje oko organizacije već godinama usaglašavamo sa ljudima koji vode trku – rekao je Mićić.

Prva etapa (22. april) pogodovaće sprinterima jer je od Beograda do Bijeljine ravan teren, dok će dan kasnije od Bijeljine do Vlasenice preko Lopara, Ugljevika i Zvornika biciklisti biti na najvećem iskušenju, a zbog konfiguracije staze prednost će imati momci koji se bolje snalaze na brdu.

Drugu godinu zaredom prolazni cilj biće u opštini Lopare čije su vlasti podržale trku. Tako će biciklisti u drugoj etapi proći kroz ovu opštinu, a s obzirom na zahtjeva teren, možda će baš kilometri kroz Lopare odlučiti nosioca žute majice. Predstavnici opštine izrazili su želju da budu domaćini jednoj ekipi, a to će najvjerovatnije biti reprezentacija Srbije.

I održavanje ovog događaja kao i svi ostali u Srpskoj, ali i velikom dijelu svijeta u direktnoj je vezi sa virusom korona. Organizatori su najavili da će pratiti sve preporuke nadležnih institucija i resornog ministarstva i ukoliko se procijeni da je to neophodno trka se neće održati od 22. do 25. aprila nego će se pomjeriti za neki drugi termin.

/SrpskaInfo/

Vrijeme u Bijeljini

Temperatura: 23.1 ℃
Vlažnost vazduha: 71%
Vazdušni pritisak: 1002.4 mbar
Padavine: 0.0 mm

SERVISNE INFORMACIJE
Prognoza vremena za 4, 5. i 6. juli 2020. godine   U subotu (04.07.):  Ujutru svežije, u južnijim krajevima promenljivo oblačno, mestimično sa kišom ili pljuskovima, na severu i centralnim krajevima pretežno sunčano uz malu oblačnost. Tokom dana uglavnom sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, a p
Planirana isključenja električne energije 6. juli 2020.   Elektroenergetski objekat Područje bez napajanja Početak Završetak TS PUČILE 3 Jedan NN izlaz 11:00 14:00 TS VRŠANI KRIVA BARA Jedan NN izlaz 09:00 14:00 TS VRŠANI CENTAR Jedan NN izlaz 09:
Informacija o vodosnabdijevanju – 3.7.2020. Zbog otklanjanja kvara na vodovodnoj mreži, danas, u vremenu od 08:00 do 14:30 časova, vode neće biti, u dvočasovnom – tročasovnom intervalu, samo u Ulici Šarampov u Janji, uključujući i sve manje, priključne, susjedne ulice. Na svim ostalim lokacijama
HIT NEDJELJE
Predlozi za Hit nedelje:
NARODNI OBIČAJI SEMBERIJE
Pan radio Bijeljina © 2018
Powered by limun.co

Invisible menu