×

Nominacije za 43. izbor najboljih sportista Grada Bijeljina završene su 10. januara i u narednom periodu se očekuje prvi sastanak žirija, koji će na osnovu propozicija formirati listu nominovanih u devet kategorija, saopšteno je iz Gradske uprave.

Veliki broj lista kandidata koji je pristigao u redakciju „Semberskih novina“ potvrda je da je baljenje sportom vrlo popularno u Bijeljini i da je titula Evropskog grada sporta za 2020. godinu opravdana.

Između 12 nominovanih kandidata za sportistu godine žiri će formirati listu od deset najboljih i na završnoj ceremoniji uručiti priznanje sportisti koji je obilježio 2019. godinu u Bijeljini. U ovoj kategoriji nominovani su: Velibor Đurić (fudbal), Tatjana Letić (rukomet), Luka Jovanović (košarka), Sofija Krajšumović (fudbal), Đorđe Đerić (rukomet), Danijela Mitrović (košarka), Gordana Ilić (džudo), Luka Vuković (karate), Radenko Tomić (boks), Alen Rahimić (boks), Dušan Veletić (boks) i Saša Nedić (karate).

Bez konkurencije u kategoriji najboljeg sportiste sa invaliditetom je Predrag Šarenac, što će žiriju olakšati posao.

Pet nominacija je pristiglo za kategoriju najbolji muški kolektiv i to za - Fudbalski klub „Radnik“, Fudbalski klub „Proleter“ Dvorovi, Rukometni klub „Bijeljina“, Bokserski klub „Radnik“ i Karate klub „UNSU“.

U konkurenciji najboljeg ženskog sportskog kolektiva biraće se između tri „Radnika“ - ženskog rukometnog kluba, ženskog odbojkaškog kluba i ženskog fudbalskog kluba.

Tutulu najbolje mlade sportiskinje ponijeće jedna od četiri kandidatkinje - Bojana Ostojić (odbojka), Ema Kovač (atletika), Lana Benović (atletika) ili Milica Mia Vujić (karate).

U kategoriji mladih sportista nominovani su Nikola Drljić (odbojka), Luka Vejnović (rukomet), Uroš Radan (karate), dok će najbolji bijeljinski trener u 2019. godini biti jedan od trojice kandidata - Aleksandar Beštić (tekvondo), Meksud Hrustić (boks) i Goran Ivković (karate).

Pet nominacija pristiglo je za najboljeg sportskog radnika - Bogdan Rankić (rukomet), Vladan Simeunović (fudbal), Aleksandar Beštić (tekvondo), Vladimir Đokić (džudo) i Biljana Petrović (fudbal).

Velimir Gojković i Radosav Milidrag takmičiće se za priznanje u kategoriji naboljeg pedagoga fizičke kulture.
Mimo postojećih kategorija u redakciju „Semberskih novina“ stigao je prijedlog da se priznanje za najboljeg sportskog novinara dodijeli Draganu Tešiću.

Iz Gradske uprave napominju da događaj na kojem se biraju najbolji iz bijeljinskog svijeta sporta organizuju „Semberske novine“, pod pokroviteljstvom Gradske uprave. Tradicija izbora najuspješnijih sportista godine u Bijeljini započeta je 1976. godine, kada je za prvog najboljeg sportistu proglašen legendarni fudbaler „Radnika“ Nail Sobo.

/Pan radio/

 

 

SERVISNE INFORMACIJE
Prognoza vremena  Ujutro oblačno sa slabom kišom. Do podneva prestanak padavina i brzo razvedravanje usled pojačanog severozapadnog vetra. Tokom dana promenljivo oblačno vreme uz sunčane periode i vetrovito. Veče pretežno vedro i suvo. Minimalna temperatura od 0°C do 6°C. Najviša dnevna na sjeve
Planirana isključenja električne energije za 1. mart 2020.     Elektroenergetski objekat Područje bez napajanja Početak Završetak DV 10KV EKONOMIJA Naseljena mjesta : Stara ciglana, dio Obarske, Bukovica 09:00 17:00 09:15 17:15
Informacija o vodosnabdijevanju – 28.2.2020. Na svim lokacijama u gradu i prigradskim naseljima, koja se vodom snabdijevaju iz gradskog vodovodnog sistema Bijeljine, vodosnabdijevanje će biti uredno. Još uvijek su pojednostavljene procedure prijavljivanja korisnika da putem e-mail-a dobijaju mje
HIT NEDJELJE
Izbor za Hit mjeseca
NARODNI OBIČAJI SEMBERIJE
Pan radio Bijeljina © 2018
Powered by limun.co

Invisible menu