×

Marica Gajić rođena je 27. aprila 1995. u Bijeljini, gdje je i počela trenirati košarku. I ove godine potvrdila je status najbolje bh. košarkašice i vrhunske sportistkinje.

Foto: N.N.
 

U dresu turskog Hataja nastavila je da pruža fenomenalne partije kako u prvenstvu Turske, tako i u Evrokupu. Bh. heroina nalazi se među najkorisnijim košarkašicama u drugom po rangu evropskom takmičenju sa dabl-dabl prosjekom (poeni, skokovi). Posebno se izdvaja učinak protiv Ružomberoka, kada je ubacila 21 poen uz 20 skokova.

U godini na izmaku nastavila je da pruža spektakularne igre u bh. dresu. Ako je slutiti po startu kvalifikacija, nema sumnje da će odvesti BiH na prvo Evropsko prvenstvo poslije 22 godine.

Veličanstveni trijumf protiv Rusije, a zatim i Švajcarske stavili su bh. reprezentaciju na prag Eurobasketa. U tim susretima ubacila je ukupno 35 poena, te sakupila 24 skoka, što je takođe svrstava među najbolje igračice kvalifikacija. Svi ovi rezultati su Maricu Gajić odveli u najužu konkurenciju za nagradu za najbolju sportistkinju BiH u 2019.

Svečana manifestacija 19. Izbora najboljeg sportiste BiH, u organizaciji "Nezavisnih novina" i Radio-televizije BiH, biće održana 12. decembra u Kongresnoj dvorani hotela "Holiday" u Sarajevu, s početkom u 20 časova, uz direktan prenos na BHT 1. Predsjednik stručnog žirija je Samir Avdić, a partner Izbora je Olimpijski komitet BiH, krovna bh. sportska institucija. Snažnu podršku pruža i Ministarstvo civilnih poslova BiH.

/Nezavisne/

SERVISNE INFORMACIJE
U jutarnjim časovima oblačno sa kišom u nižim i susnježicom i snijegom u višim predjelima. Tokom dana svježije nego prethodnih dana, pretežno oblačno sa snijegom na visoravnima, uglavnom na zapadu, Sarajevsko-romaniskoj regiji i na istoku, gdje će se formirati i snježni pokrivač. Povremeno susnj
Planirana isključenja električne energije za 10.12.2019.     Elektroenergetski objekat Područje bez napajanja Početak Završetak TS PUČILE PUHARE 1 Jedan NN izlaz 08:30 12:30 TS RASKRŠĆE 2 Jedan NN izlaz: dio ulice Petra Bojovića 08:30 10:30 TS D. MAGNOJEVIĆ 1
Informacija o vodosnabdijevanju – 9.12. 2019. Zbog priključenja novih korisnika na vodovodnu mrežu i izgradnje nove vodovodne linije, danas, u vremenu od 08:00 do 14:30 časova, vode neće biti, u najčešće dvočasovnim – tročasovnim intervalima, u Ulici Svetog Save u Bijeljini, uključujući i sve man
HIT NEDJELJE
Drugo polufinale izbora za Hit godine
NARODNI OBIČAJI SEMBERIJE
Pan radio Bijeljina © 2018
Powered by limun.co

Invisible menu