×

Glavni grad Katara Doha od danas do 6. oktobra biće dom najboljih atletičara, koji će se boriti za medalje i što bolje plasmane na 17. Svjetskom prvenstvu.

I BiH će imati svoje predstavnike: Amela Tuku, koji će se sutra takmičiti u trci na 800 metara, te Mesuda Pezera i Kemala Mešića koji će u kvalifikacijama bacanja kugle nastupiti 3. oktobra. Do tada se okrećemo skoku udalj za atletičare, disciplini kojom će danas u 15.30 (po srednjoevropskom vremenu) početi ovaj šampionat, zatim trci atletičara na 100 metara, bacanju koplja za muškarce, trci na 800 metara za atletičarke... Zanimljivo je da će maratonci na start u ponoć. Naime, zbog visokih temperatura koje tokom dana iznose oko 40 stepeni Celzijusovih, a noću oko 30, prvi put u istoriji svjetskih maratona atletičari i atletičarke će trku dugu 42,195 kilometara početi u 23.59 po lokalnom vremenu (22.59 po srednjoevropskom).

Koliko će vremenski uslovi uticati na takmičare koji će se za odličja i rekorde boriti na Međunarodnom stadionu Kalifa ostaje da se vidi. Učestvovaće 1.972 takmičara, 1.054 atletičara i 918 atletičarki, a od 44 pojedinačna pobjednika sa SP od prije dvije godine, njih 37 će braniti titule. Takođe, svih 30 šampiona Dijamantske lige biće na stadionu. Za neke će ovo biti prilika da ispišu stranice istorije svjetskih atletskih prvenstava. Amerikanka Alison Feliks, koja će trčati u štafeti, imaće priliku da popravi rekord od 16 medalja sa svjetskih prvenstava, a 49-godišnji Španac Hesus Anhel Garsija će kada startuje u hodanju na 50 kilometara povećati broj nastupa na SP na 13, ali i postati najstariji takmičar ikad na svjetskim prvenstvima.

/Nezavisne novine/

SERVISNE INFORMACIJE
Prognoza vremena  U noći na četvrtak oblačno s padavinama, koje će prolazno biti obilne. Uz zahlađenje kiša će preći u susnježicu i snijeg, prvo na zapadu a do jutra i u većini predjela osim juga. Formiraće se manji sniježni pokrivač, u višim predjeloma i umjeren. Ujutro oblačno, prestanak padav
Planirana isključenja električne energije za 27. februar 2020.     Nema planiranih prekida u isporuci električne energije. 
Informacija o vodosnabdijevanju – 27.2.2020. Zbog otklanjanja kvarova na vodovodnoj mreži i izgradnje nove vodovodne linije, u vremenu od 08:00 do 14:30 časova, mogući su prekidi u vodosnabdijevanju u Ulici Mihajla Pupina u Bijeljini, uključujući sve manje, priključne ulice, kao i u naseljima Has
HIT NEDJELJE
Izbor za Hit nedelje
NARODNI OBIČAJI SEMBERIJE
Pan radio Bijeljina © 2018
Powered by limun.co

Invisible menu