×

Košarkaška reprezentacija Srbije otputovala je na Svjetsko prvenstvo u Kinu. Selektor Aleksandar Đorđević je u Beogradu istakao da je već izvjesno da će kapiten Miloš Teodosić propustiti naredno takmičenja.

Foto: Sedat Suna/EPA

 

Selektor se zahvalio medijima i navijačima na podršci.

– Mislim da su momci to zaslužili. Obavili smo ovaj dio priprema po planu, desile su se povrede i to je jedino što brine pred put. Ono što se desilo Draganu Milosavljeviću je najteža povreda, tako da mi je veoma teško jer će se njegovo odsustvo osjetiti u timu. Što se tiče Teodosića, napravili smo magnetnu rezonancu, ruptura i dalje postoji 4 cm i nažalost Miloš 99 posto neće biti sa nama na Svjetskom prvenstvu. To je veliki gubitak za nas igrački i ljudski. Moramo da budemo svjesni i da usmjerimo oružja u drugu stranu i da vidimo kako da nadoknadimo ta dva izostanka – rekao je Đorđević.

Pred Svjetsko prvenstvo Srbiju očekuju tri jake provjere protiv Italije, Novog Zelanda i Francuske. Prvi meč je u petak 13.30 časova protiv „azura“.

– Čekaju nas tri važne utakmice. U Akropolisu smo ih nerealno pobijedili. Može ta pobjeda da poremeti jer su igrali bez tri najbolja igrača (Haket, Galinari i Datome). Oni su otputovali za Kinu. Očekujem potpuno drugačiju utakmicu, da vidimo gdje smo. Novi Zeland je stari rival, jako su nas namučili i pobijedili ovdje u Pioniru. Slični su Filipincima, igraju brzo sa niskom postavom i biće nam dobra provjera. Treća utakmica protiv Francuske, koja je izgubila dva igrača iz startne petorke i to su stvari koje se ne mogu izbjeći. To samo pokazuje da se mora napraviti bolji kalendar takmičenja. Došlo mi je da utičemo na njihove karijere i da se smanji opterećenje. Košarka se ne igra u kancelarijama već na terenu i moramo više da povedemo računa o njihovom zdravlju – istakao je selektor.

Vladimir Lučić će biti u timu jer se u potpunosti oporavio.

– Mislim da će nam ove utakmice puno pomoći da ispravimo nekoliko nedostataka i da će nam dobro doći da se uigramo pred Svjetsko prvenstvo. Za nas je druga faza krucijalna za nastavak takmičenja jer nema prava na kiks. Imamo visinu i stvaramo ideju kako ćemo na osnovu toga da dobijemo prednost. Igrač poput Bjelice može biti koristan i da iznenadi na poziciji 3 zbog kreacije i driblinga. Dosta ideja imamo i nastojimo da izgradimo prepoznatljiv sistem – dodao je Đorđević.

/SrpskaInfo/

SERVISNE INFORMACIJE
Prognoza vremena za 17.1.2020. godine U jutarnjim časovima i prvom dijelu dana prohlado sa slabim mrazom, u većini nižih predjela tmurno sa maglom ili niskom oblačnošću, a na visoravnima i na jugu Hercegovine sunčano. Tokom dana sunčano uz malu oblačnost, ali se mjestimično magla i niski oblaci
Planirana isključenja električne energije za 17.1.2020.     RJ/Poslovnica Elektroenergetski objekat   Područje bez napajanja   Vrijeme prekida isporuke Početak    Završetak Bijeljina TS Dvorovi-škola Jedan NN izlaz 08:00 11:30 Bijeljina TS Dvorovi-Gajevi 3
Informacija o vodosnabdijevanju – 17.1.2020. Zbog rekonstrukcije više vodovodnih priključaka na vodovodnoj mreži, danas, u vremenu od 08:00 do 14:30 časova, vode neće biti, u dvočasovnim – tročasovnim intervalima, u naseljima: Kojčinovac i Ljeskovac.   Na svim ostalim lokacijama u gradu i prigra
HIT NEDJELJE
Finale izbora za Hit godine
NARODNI OBIČAJI SEMBERIJE
Pan radio Bijeljina © 2018
Powered by limun.co

Invisible menu