×

U 103. godini Džulija Hokins možda nije oborila rekord u trci koji je postavila pre dve godine, ali je opravdala svoj nadimak Uragan.

Na sportskom takmičenju za seniore u Albukerkiju, Hokins je osvojila zlatne medalje na trkama od 50 i 100 metara, a sa njom su se takmičile bake koje su imale više od 100 godina. Pre dve godine ona je postavila rekord na istom takmičenju. Ove godine je bila malo sporija.

- Oduševljena sam kako sam prošla, ali nisam bila uspešna kao nekad. Ne znam da li je to jer sam starija ili je zbog atmosfere - rekla je baka Uragan.
Džulija ima četvoro dece, troje unučadi i troje praunučadi, a počela je da trči tek u poznim godinama i osvajala je nekoliko nacionalnih medelja. Zapravo počela je da trči u 100. godini kada joj je biciklizam po planinskim stazama postao prezahtevan.

Uragan je najstarija Amerikanka koja se takmiči.

- Samo stalno nešto radim, nastavljam da se krećem. Ne radim nikakve posebne vežbe. Radila sam, ali mislim da mi to više ne treba. Oduvek sam pazila šta jedem i održavala sam kilažu na istom nivou - rekla je Džulija koja je objasnila i da je svesna da joj je u 103. godini svaki dan blagoslov. Potpuno je posvećena radu u svojoj bašti, a medalje čuva u kutiji koju joj je muž napravio da bi skladištila uspomene.

Izvor:: Noizz.rs

SERVISNE INFORMACIJE
Tokom dana i popodne pretržno sunčano uz malu ili umjerenu oblačnost i nadprosječno toplo za ovo doba godine. Vjetar slab, južni, jugoistočni i istočni. Najviša dnevna od 23°C do 27°C. U utorak (15.10.): Ujutro pretežno vedro, a u Krajini mjestimično oblačnije, oko rijeka i po kotlinama mjestimič
Planirana isključenja električne energije za 15. 10. 2019.       Elektroenergetski objekat   Područje bez napajanja   Vrijeme prekida isporuke Početak Završetak TS Trnjaci 1 Jedan NN izlaz 08:00 13:00 TS Hase 2 Jedan NN izlaz 08:00 10:00 TS Amajli
Informacija o vodosnabdijevanju – 14.10. 2019. Zbog priključenja novih korisnika na vodovodnu mrežu, danas, u vremenu od 08:00 do 14:30 časova, vode neće biti, u najčešće dvočasovnim – tročasovnim intervalima, u Ulici Božidara Žugića u Bijeljini, uključujući i sve manje priključne, susjedne ulice
HIT NEDJELJE
Hit nedelje
NARODNI OBIČAJI SEMBERIJE
Pan radio Bijeljina © 2018
Powered by limun.co

Invisible menu