×

U 103. godini Džulija Hokins možda nije oborila rekord u trci koji je postavila pre dve godine, ali je opravdala svoj nadimak Uragan.

Na sportskom takmičenju za seniore u Albukerkiju, Hokins je osvojila zlatne medalje na trkama od 50 i 100 metara, a sa njom su se takmičile bake koje su imale više od 100 godina. Pre dve godine ona je postavila rekord na istom takmičenju. Ove godine je bila malo sporija.

- Oduševljena sam kako sam prošla, ali nisam bila uspešna kao nekad. Ne znam da li je to jer sam starija ili je zbog atmosfere - rekla je baka Uragan.
Džulija ima četvoro dece, troje unučadi i troje praunučadi, a počela je da trči tek u poznim godinama i osvajala je nekoliko nacionalnih medelja. Zapravo počela je da trči u 100. godini kada joj je biciklizam po planinskim stazama postao prezahtevan.

Uragan je najstarija Amerikanka koja se takmiči.

- Samo stalno nešto radim, nastavljam da se krećem. Ne radim nikakve posebne vežbe. Radila sam, ali mislim da mi to više ne treba. Oduvek sam pazila šta jedem i održavala sam kilažu na istom nivou - rekla je Džulija koja je objasnila i da je svesna da joj je u 103. godini svaki dan blagoslov. Potpuno je posvećena radu u svojoj bašti, a medalje čuva u kutiji koju joj je muž napravio da bi skladištila uspomene.

Izvor:: Noizz.rs

SERVISNE INFORMACIJE
Tokom dana sunčano i veoma toplo, uz promjenjljivu dnevnu oblačnost. Кasnije popodne i prema večeri ponegdje u centralnom planinskom pojasu biće uslova za kratkotrajne pljuskove. Na sjeveru i u južnoj polovini zemlje ostaje suvo i sunčano. Vjetar slab i promjenjljiv. Najniža temperatura od 12°C
Planirana isključenja električne energije za 22. 7. 2019.     Elektroenergetski objekat: TS Koviljuše 2 Područje bez napajanja: Jedan NN izlaz, dio ul. Dušana Radovića  Vrijeme prekida isporuke: 08:00-12:00   Elektroenergetski objekat: TS  Balatun-Meterizi Područje bez napajanja: Jedan NN izlaz Vrijeme prekida isporuke: 12:00-13:0
Informacija o vodosnabdijevanju – 19.7.2019. Zbog otklanjanja kvarova na vodovodnoj mreži, mogući su prekidi u vodosnabdijevanju u periodu od 09:00 do 14:30 časova u Ulici Arsenija Čarnojevića, Hilandarskoj, Banjalučkoj i Pantelinskoj u Bijeljini i Bijeljinskoj ulici u Janji, uključujući sve manj
HIT NEDJELJE
Hit nedelje
Pan radio Bijeljina © 2018
Powered by limun.co

Invisible menu