×

Fudbalski klub „Radnik“ je i ove godine uspješno nastupao u takmičenjima na nivou Republike Srpske i BiH – osvojio je sedmi Kup Republike Srpske, četvrti put za redom, a plasman na peto mjesto u Premijer ligi BiH omogućio je drugi izlazak na evropsku fudbalsku scenu u istoriji bijeljinskog kluba.

Foto: G.U. Bijeljina


Povodom ovih uspjeha „Radnika“, danas je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić organizovao prijem za igrače, stručni štab i rukovodstvo ovog fudbalskog kluba.

Ove godine su obezbijeđena sredstva za postavljanje reflektora na stadionu, a u planu je i izgradnja terena sa vještačkom travom.

- Iz budžeta je za reflektore prvobitno izdvojeno 400.000 konvertibilnih maraka, obezbijedili smo 500.000 KM iz kreditnih sredstava, a očekujemo da ćemo sijalice dobiti od Fudbalskog saveza BiH. Vještačku travu za novi teren ćemo takođe dobiti od Fudbalskog saveza BiH, a naša obaveza je da pripremimo podlogu. Ipak, da bismo dobili licencu za međunarodna takmičenja, moraćemo izgraditi i istočnu tribinu i to planiramo u narednom periodu, najavio je Gradonačelnik Bijeljine.

Govoreći o putu uspjeha u 2019. godini, trener FK „Radnik“ se osvrnuo i na neka pesimistična očekivanja na početku sezone.

- Razuvjerili smo sve koji nisu vjerovali u nas, misleći da ćemo se boriti za opstanak u ligi. Pokazali smo da smo, u poređenju sa nekim klubovima koji imaju veće budžete, sposobni za velike uspjehe i da dostojno predstavljamo Bijeljinu i cijelu Republiku Srpsku. Ukoliko budemo imali sreće u žrijebu za Ligu Evrope, nadamo se da ćemo proći u drugi krug takmičenja, izrazio je svoje očekivanje šef stručnog štaba „Radnika“ Mladen Žižović, najavljujući da je cilj kluba da zadrži sve igrače.

Fudbaler „Radnika“ Slaviša Radović je su u drugom dijelu sezone imali samo dva poraza i ocijenio da će zasluženo iskoračiti u Evropu.

- Što se tiče Kupa RS, cilj nam je bio da ga osvojimo i taj cilj smo ostvarili. Harmonija van terena bitna je za sklad na terenu, mi smo vjerovali kada mnogi drugi nisu. Nadamo se da ćemo izvući lakšeg protivnika i da ćemo proći dalje jer bi to bio veliki uspjeh, kako za nas tako i za Bijeljinu.

Gradonačelnik je, povodom uspjeha fudbalera „Radnika“, donio odluku da se iz gradskog budžeta izdvoji 20.000 KM za podršku za nastupe u narednom periodu.

/Pan radio/

SERVISNE INFORMACIJE
U subotu (24.08): Ujutro promjenjljivo do pretežno oblačno na zapadu i sjeveru, u ostalim predjelima s umjerenom oblačnošću, a na jugu vedro. Tokom dana sunčano i sa sunčanim intervalima, uz promjenjljivu oblačnost i rast oblaka nestabilnosti. Popodne sa mjestimičnim pljuskovima i rijeđom grmljavi
Planirana isključenja električne energije za 25. 8. 2019.     Elektroenergetski objekat   Područje bez napajanja   Vrijeme prekida isporuke Početak    Završetak DV 10 kV Novo selo Naseljena mjesta: Popovi, Dijelovi, Novo Selo, ulica Dimitrija Tucovića od semafora prema Žitoprometu,i dio ul
Informacija o vodosnabdijevanju – 23.8.2019. Zbog otklanjanja kvarova na vodovodnoj mreži i priključenja novih korisnika na vodovodnu mrežu, danas, u vremenu od 08:00 do 14:30 časova, vode neće biti, u najčešće dvočasovnim – tročasovnim intervalima, u ulicama: Vasilija Ostroškog, Petra Lubarde, V
HIT NEDJELJE
Hit nedelje
NARODNI OBIČAJI SEMBERIJE
Pan radio Bijeljina © 2018
Powered by limun.co

Invisible menu