×

Fudbalski klub „Radnik“ je i ove godine uspješno nastupao u takmičenjima na nivou Republike Srpske i BiH – osvojio je sedmi Kup Republike Srpske, četvrti put za redom, a plasman na peto mjesto u Premijer ligi BiH omogućio je drugi izlazak na evropsku fudbalsku scenu u istoriji bijeljinskog kluba.

Foto: G.U. Bijeljina


Povodom ovih uspjeha „Radnika“, danas je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić organizovao prijem za igrače, stručni štab i rukovodstvo ovog fudbalskog kluba.

Ove godine su obezbijeđena sredstva za postavljanje reflektora na stadionu, a u planu je i izgradnja terena sa vještačkom travom.

- Iz budžeta je za reflektore prvobitno izdvojeno 400.000 konvertibilnih maraka, obezbijedili smo 500.000 KM iz kreditnih sredstava, a očekujemo da ćemo sijalice dobiti od Fudbalskog saveza BiH. Vještačku travu za novi teren ćemo takođe dobiti od Fudbalskog saveza BiH, a naša obaveza je da pripremimo podlogu. Ipak, da bismo dobili licencu za međunarodna takmičenja, moraćemo izgraditi i istočnu tribinu i to planiramo u narednom periodu, najavio je Gradonačelnik Bijeljine.

Govoreći o putu uspjeha u 2019. godini, trener FK „Radnik“ se osvrnuo i na neka pesimistična očekivanja na početku sezone.

- Razuvjerili smo sve koji nisu vjerovali u nas, misleći da ćemo se boriti za opstanak u ligi. Pokazali smo da smo, u poređenju sa nekim klubovima koji imaju veće budžete, sposobni za velike uspjehe i da dostojno predstavljamo Bijeljinu i cijelu Republiku Srpsku. Ukoliko budemo imali sreće u žrijebu za Ligu Evrope, nadamo se da ćemo proći u drugi krug takmičenja, izrazio je svoje očekivanje šef stručnog štaba „Radnika“ Mladen Žižović, najavljujući da je cilj kluba da zadrži sve igrače.

Fudbaler „Radnika“ Slaviša Radović je su u drugom dijelu sezone imali samo dva poraza i ocijenio da će zasluženo iskoračiti u Evropu.

- Što se tiče Kupa RS, cilj nam je bio da ga osvojimo i taj cilj smo ostvarili. Harmonija van terena bitna je za sklad na terenu, mi smo vjerovali kada mnogi drugi nisu. Nadamo se da ćemo izvući lakšeg protivnika i da ćemo proći dalje jer bi to bio veliki uspjeh, kako za nas tako i za Bijeljinu.

Gradonačelnik je, povodom uspjeha fudbalera „Radnika“, donio odluku da se iz gradskog budžeta izdvoji 20.000 KM za podršku za nastupe u narednom periodu.

/Pan radio/

SERVISNE INFORMACIJE
U subotu (15.06): Ujutro vedro, a tokom dana sunčano i vruće. I dalje visok indeks UV zračenja uz lokalno malu oblačnost.  Jutarnja temperatura od 16°C do 21°C. Najviša dnevna temperatura od 32°C do 37°C. U nedjelju (16.06): Ujutro vedro, a tokom prijepodneva sunčano i vruće. Tokom dana jak razvo
Planirana isključenja električne energije u ponedeljak, 17. 6. 2019:       Elektroenergetski objekat: TS D. Brodac 2 Područje bez napajanja: Jedan NN izlaz Vrijeme prekida isporuke: 08:30-12:00   Elektroenergetski objekat: TS  D. Brodac-škola Područje bez napajanja: Jedan NN izlaz Vrijeme prekida isporuke: 12:00-14:00   Elektroe
Informacija o vodosnabdijevanju – ponedeljak, 17.6.2019. Zbog otklanjanja kvarova na vodovodnoj mreži, danas, u vremenu od 09:00 do 14:30 časova, vode neće biti u Lozničkoj ulici u Bijeljini, uključujući i sve manje priključne, susjedne ulice, te u naseljima: Pučile i Amajlije. Usljed nestanka e
HIT NEDJELJE
Hit nedelje
Pan radio Bijeljina © 2018
Powered by limun.co

Invisible menu