×

Ismail Zulfić, vodeni superheroj iz Zenice, kako su ga mnogi prozvali, dječak je koji je rođen bez obje ruke te s deformiranom jednom nogom, ali ga to nije spriječilo da osvoji niz medalja u plivačkim kategorijama, proteklog je vikenda osvojio srca zadarske publike.

Imao tremu

Osmogodišnji dječak, naime, učestvovao je u takmičenju koje je održano u zadarskom Višnjiku, gdje je bukvalno pomeo konkurenciju u takmičenju na 50 metara leđno.

Kako priča njegova majka Elmina, prije takmičenja imao je malu tremu, jer je bio najmlađi od svih takmičara.

- Bio je malo nervozan, jer su svi bili viši od njega. Sve je vrijeme govorio "Joj, vidi koliki su oni, hoću li ih moći pobijediti" - priča nam Elmina.

Ali, kada je skočio u bazen, pomeo je konkurenciju u 25-metarskom bazenu.

- Na kraju, u svom stilu, Ismail je pobijedio na ovom takmičenju i ostavio ostale takmičare dva-tri metra iza sebe. Dok je išao prema nama, uz osmijeh je prokomentirao: "Vidiš, sve je moguće." Bilo mu je itekako drago i osjećao se ponosno - priča nam Elmina.

Ističe da su i oni kao njegova porodica itekako ponosni na svaki njegov uspjeh i hrabrost, jer nije jednostavno takmičiti se.

Neopisiva radost

Za uspješnog dječaka nema predaha. Nakon Zadra, već u petak putuje u Sloveniju, u Velenje, gdje ga očekuje novo takmičenje. Ne krije da s nestrpljenjem očekuje da i tamo pokuša isplivati prvi.

- Svako takmičenje za mene je posebno i predstavlja neopisivu radost. Dat ću sve od sebe da postignem što bolji rezultat i u Sloveniji - kaže Ismail, prenosi Avaz.

Zanimanje za automobile

Kada nije na takmičenjima, Ismail redovno ide u školu, a na treninge utorkom i četvrtkom.

- Ako ima vremena poslije škole, onda vrijeme provede vani s drugarima, igra fudbal, vozi bicikl. Sve ga više zanimaju i automobili - govori njegova majka Elmina.

/Hayat/

SERVISNE INFORMACIJE
Tokom dana sunčano i veoma toplo, uz promjenjljivu dnevnu oblačnost. Кasnije popodne i prema večeri ponegdje u centralnom planinskom pojasu biće uslova za kratkotrajne pljuskove. Na sjeveru i u južnoj polovini zemlje ostaje suvo i sunčano. Vjetar slab i promjenjljiv. Najniža temperatura od 12°C
Planirana isključenja električne energije za 22. 7. 2019.     Elektroenergetski objekat: TS Koviljuše 2 Područje bez napajanja: Jedan NN izlaz, dio ul. Dušana Radovića  Vrijeme prekida isporuke: 08:00-12:00   Elektroenergetski objekat: TS  Balatun-Meterizi Područje bez napajanja: Jedan NN izlaz Vrijeme prekida isporuke: 12:00-13:0
Informacija o vodosnabdijevanju – 19.7.2019. Zbog otklanjanja kvarova na vodovodnoj mreži, mogući su prekidi u vodosnabdijevanju u periodu od 09:00 do 14:30 časova u Ulici Arsenija Čarnojevića, Hilandarskoj, Banjalučkoj i Pantelinskoj u Bijeljini i Bijeljinskoj ulici u Janji, uključujući sve manj
HIT NEDJELJE
Hit nedelje
Pan radio Bijeljina © 2018
Powered by limun.co

Invisible menu