×

U Sarajevu je sinoć svečano otvoren Europski olimpijski omladinski festival (European Youth Olympics Festival - EYOF), a na stadion Asim Ferhatović Hase, popularno Koševo, nakon 35 godina se vratio Olimpijski plamen.

Larisa Cerić nakon 35 godina zapalila olimpijski plamen u Sarajevu pred dvadesetak hiljada gostiju.

Na EYOF-u učestvuje 46 zemalja svijeta, iz kojih je došlo oko 911 takmičara. Sportova je osam, a borilišta sedam.
A, danas nas očekuje prvi takmičarski dan kada će biti podijeljeno pet kompleta medalja u tri sporta - alpskom skijanju, skijaškom trčanju i brzom klizanju. Prema službenoj web stranici EYOF-a prvi dan takmičenja izgledat će ovako:

U 8.30 počinju prva takmičenja, u Sportsko poslovnom centru Peki na Palama gdje će snage odmjeriti mladi karlingaši.
Turska je protiv Rusije, Češka protiv Velike Britanije, a Austrija protiv Mađarske.

Zatim, u 10 sati na Velikom polju na Igmanu imamo takmičenje u nordijskom trčanju, i to interval utrku klasičnim stilom na 7,5 km, a na Jahorini, također u 10 sati, počinje veleslalom utrka djevojčica, prva vožnja. Druga vožnja počinje u 12.30.
Istovremeno, u 10 sati, na Bjelašnici će se održati kvalifikacije za snowboard, i to slopestyle, a u Skenderiji, u istom terminu, počinje takmičenje u brzom klizanju 1.500 metara, djevojke i dječaci.
U 12 sati, na Igmanu, na Velikom polju, gledat ćemo opet nordijsko trčanje, ali sada interval utrku klasičnim stilom na 10 km, a na Palama će se istovremeno nastaviti takmičenje u karlingu: Švicarska protiv Slovenije, Hrvatska protiv Poljske, Njemačka protiv Norveške.

U 13 sati je na Bjelašnici takmičenje za djevojčice na snowboardu, isto slopestyle, a u 13.45 u Skenderiji možete gledati brzo klizanje, i to mješovitu štafetu 3.000 metara, kvalifikacije.
Ukoliko ste ljubitelj hokeja, u 15 sati možete u Zetru gdje će snage odmjeriti Finska i Slovačka, a u 19.30, na istom mjestu, održat će se utakmica između Češke i Rusije.

U 15.30 nova runda za ljubitelje karlinga, opet na Palama, a snage će odmjeriti Velika Britanija i Turska, Austrija i Rusija, Danska i Češka, dok će se u 19 sati boriti Norveška protiv Švicarske, Italija protiv Njemačke, te Hrvatska protiv Slovenije.

Sretno svima!

/Radio Sarajevo/

SERVISNE INFORMACIJE
U subotu (24.08): Ujutro promjenjljivo do pretežno oblačno na zapadu i sjeveru, u ostalim predjelima s umjerenom oblačnošću, a na jugu vedro. Tokom dana sunčano i sa sunčanim intervalima, uz promjenjljivu oblačnost i rast oblaka nestabilnosti. Popodne sa mjestimičnim pljuskovima i rijeđom grmljavi
Planirana isključenja električne energije za 25. 8. 2019.     Elektroenergetski objekat   Područje bez napajanja   Vrijeme prekida isporuke Početak    Završetak DV 10 kV Novo selo Naseljena mjesta: Popovi, Dijelovi, Novo Selo, ulica Dimitrija Tucovića od semafora prema Žitoprometu,i dio ul
Informacija o vodosnabdijevanju – 23.8.2019. Zbog otklanjanja kvarova na vodovodnoj mreži i priključenja novih korisnika na vodovodnu mrežu, danas, u vremenu od 08:00 do 14:30 časova, vode neće biti, u najčešće dvočasovnim – tročasovnim intervalima, u ulicama: Vasilija Ostroškog, Petra Lubarde, V
HIT NEDJELJE
Hit nedelje
NARODNI OBIČAJI SEMBERIJE
Pan radio Bijeljina © 2018
Powered by limun.co

Invisible menu