×

U Sarajevu je sinoć svečano otvoren Europski olimpijski omladinski festival (European Youth Olympics Festival - EYOF), a na stadion Asim Ferhatović Hase, popularno Koševo, nakon 35 godina se vratio Olimpijski plamen.

Larisa Cerić nakon 35 godina zapalila olimpijski plamen u Sarajevu pred dvadesetak hiljada gostiju.

Na EYOF-u učestvuje 46 zemalja svijeta, iz kojih je došlo oko 911 takmičara. Sportova je osam, a borilišta sedam.
A, danas nas očekuje prvi takmičarski dan kada će biti podijeljeno pet kompleta medalja u tri sporta - alpskom skijanju, skijaškom trčanju i brzom klizanju. Prema službenoj web stranici EYOF-a prvi dan takmičenja izgledat će ovako:

U 8.30 počinju prva takmičenja, u Sportsko poslovnom centru Peki na Palama gdje će snage odmjeriti mladi karlingaši.
Turska je protiv Rusije, Češka protiv Velike Britanije, a Austrija protiv Mađarske.

Zatim, u 10 sati na Velikom polju na Igmanu imamo takmičenje u nordijskom trčanju, i to interval utrku klasičnim stilom na 7,5 km, a na Jahorini, također u 10 sati, počinje veleslalom utrka djevojčica, prva vožnja. Druga vožnja počinje u 12.30.
Istovremeno, u 10 sati, na Bjelašnici će se održati kvalifikacije za snowboard, i to slopestyle, a u Skenderiji, u istom terminu, počinje takmičenje u brzom klizanju 1.500 metara, djevojke i dječaci.
U 12 sati, na Igmanu, na Velikom polju, gledat ćemo opet nordijsko trčanje, ali sada interval utrku klasičnim stilom na 10 km, a na Palama će se istovremeno nastaviti takmičenje u karlingu: Švicarska protiv Slovenije, Hrvatska protiv Poljske, Njemačka protiv Norveške.

U 13 sati je na Bjelašnici takmičenje za djevojčice na snowboardu, isto slopestyle, a u 13.45 u Skenderiji možete gledati brzo klizanje, i to mješovitu štafetu 3.000 metara, kvalifikacije.
Ukoliko ste ljubitelj hokeja, u 15 sati možete u Zetru gdje će snage odmjeriti Finska i Slovačka, a u 19.30, na istom mjestu, održat će se utakmica između Češke i Rusije.

U 15.30 nova runda za ljubitelje karlinga, opet na Palama, a snage će odmjeriti Velika Britanija i Turska, Austrija i Rusija, Danska i Češka, dok će se u 19 sati boriti Norveška protiv Švicarske, Italija protiv Njemačke, te Hrvatska protiv Slovenije.

Sretno svima!

/Radio Sarajevo/

SERVISNE INFORMACIJE
Ujutro pretežno oblačno sa kišom mestimično. Tokom dana promjenljivo oblačno uz kraće sunčane intervale, ali i nestabilno pa će biti lokalno kiše i pljuskova. Vjetar umjeren, uglavnom istočni. Najviša dnevna temperatura od 17°C do 23°C. U sredu(24.04): Ujutro pretežno oblačno sa kišom u severni
Planirana isključenja električne energije u četvrtak, 25. 4. 2019:       Elektroenergetski objekat: TS Gajevi 4 Područje bez napajanja: Jedan NN izlaz Vrijeme prekida isporuke: 09:00-12:00   Elektroenergetski objekat: TS Brijesnica 2 Područje bez napajanja: Jedan NN izlaz Vrijeme prekida isporuke: 08:30-12:00   Elektroenergetski
Informacija o vodosnabdijevanju – petak 26.04.2019. Zbog otklanjanja kvarova na vodovodnoj mreži, u petak (26.04.2019.), u vremenu od 09:00 do 13:00 časova, vode neće biti u ulicama: Raje Baničića u Bijeljini i Dimitrija Lopandića u Dvorovima, uključujući i sve manje priključne, susjedne ulice. Zb
HIT NEDJELJE
Hit nedelje
Pan radio Bijeljina © 2018
Powered by limun.co