×

Po izuzetno lošem, kišovitom vremenu, na bijeljinskom hipodromu je održana revijalna trka galopera. Okupili su se zaljubljenici u konjičke trke, vlasnici nekoliko ergela i grla koja učestvuju na konjičkim trkama i megdanima.

Milenko Božić, predsjednik Skupštine Konjičkog kluba „Semberija", kaže da Bijeljina ima stogodišnju tradiciju u konjičkom sportu.

- Hipodrom je u funkciji već nekoliko godina, ali ovdje treba izgraditi i neke dodatne sadržaje. Grad bez hipodorma i nije grad. Davno smo počeli da obnavljamo tradiciju konjičkog sporta, koji datira još od čika Ilije Lakića koji je prije nekoliko decenija organizovao konjičke trke u Semberiji.

I nedavno preminuli Đojo Krstić bio je veliki entuzijasta i zaljubljenik u konjički sport - kazao je Božić.

Ibro Hodžić (50) kaže da je od svoje dvanaeste godine, kao džokej, učestvovao u konjičkim trkama galopera.

- Unazad godinu ponovo sam se aktivirao u ergeli „Dr. Husić" iz Bijeljine. Vraćam se na stare staze. Stari vuk je ponovo u sedlu. Imam iza sebe više od hiljadu trka na kojima sam učestvovao kao džokej. Imao sam nekada velike pobjede u Čačku, Beogradu i drugim gradovima - ističe Hodžić.

Muniz Husić kaže da njegova porodica više od četrdesetak godina druguje s konjima.

- Bilo je puno konjičkih trka u kojima smo učestvovali. Kod kuće imamo više od 150 diploma i pehara. Odnosili smo pobjede u Bijeljini, u Nevesinju, u Srbiji. Moj otac je neizmjerno volio konje.

U prošloj godini pobjede su odnosili naši konji, galoper Gordon Fleš, petogodac, i Mirna, radno grlo - navodi Husić. Husić je tom prilikom podijelio djeci šezdesetak novogodišnjih paketića, ističući da i najmlađi treba da prate i da zavole konje i konjički sport. Trke fijakera

U revijalnoj trci galopera učestvovala je i petnaestogodišnja Milica Simić iz Velike Obarske. Njen otac Dragan i brat Borko godinama uzgajaju konje i učestvuju na trkama i fijakerijadama.

/Avaz.ba/

SERVISNE INFORMACIJE
Ujutro pretežno oblačno sa kišom mestimično. Tokom dana promjenljivo oblačno uz kraće sunčane intervale, ali i nestabilno pa će biti lokalno kiše i pljuskova. Vjetar umjeren, uglavnom istočni. Najviša dnevna temperatura od 17°C do 23°C. U sredu(24.04): Ujutro pretežno oblačno sa kišom u severni
Planirana isključenja električne energije u četvrtak, 25. 4. 2019:       Elektroenergetski objekat: TS Gajevi 4 Područje bez napajanja: Jedan NN izlaz Vrijeme prekida isporuke: 09:00-12:00   Elektroenergetski objekat: TS Brijesnica 2 Područje bez napajanja: Jedan NN izlaz Vrijeme prekida isporuke: 08:30-12:00   Elektroenergetski
Informacija o vodosnabdijevanju – petak 26.04.2019. Zbog otklanjanja kvarova na vodovodnoj mreži, u petak (26.04.2019.), u vremenu od 09:00 do 13:00 časova, vode neće biti u ulicama: Raje Baničića u Bijeljini i Dimitrija Lopandića u Dvorovima, uključujući i sve manje priključne, susjedne ulice. Zb
HIT NEDJELJE
Hit nedelje
Pan radio Bijeljina © 2018
Powered by limun.co