×

Po izuzetno lošem, kišovitom vremenu, na bijeljinskom hipodromu je održana revijalna trka galopera. Okupili su se zaljubljenici u konjičke trke, vlasnici nekoliko ergela i grla koja učestvuju na konjičkim trkama i megdanima.

Milenko Božić, predsjednik Skupštine Konjičkog kluba „Semberija", kaže da Bijeljina ima stogodišnju tradiciju u konjičkom sportu.

- Hipodrom je u funkciji već nekoliko godina, ali ovdje treba izgraditi i neke dodatne sadržaje. Grad bez hipodorma i nije grad. Davno smo počeli da obnavljamo tradiciju konjičkog sporta, koji datira još od čika Ilije Lakića koji je prije nekoliko decenija organizovao konjičke trke u Semberiji.

I nedavno preminuli Đojo Krstić bio je veliki entuzijasta i zaljubljenik u konjički sport - kazao je Božić.

Ibro Hodžić (50) kaže da je od svoje dvanaeste godine, kao džokej, učestvovao u konjičkim trkama galopera.

- Unazad godinu ponovo sam se aktivirao u ergeli „Dr. Husić" iz Bijeljine. Vraćam se na stare staze. Stari vuk je ponovo u sedlu. Imam iza sebe više od hiljadu trka na kojima sam učestvovao kao džokej. Imao sam nekada velike pobjede u Čačku, Beogradu i drugim gradovima - ističe Hodžić.

Muniz Husić kaže da njegova porodica više od četrdesetak godina druguje s konjima.

- Bilo je puno konjičkih trka u kojima smo učestvovali. Kod kuće imamo više od 150 diploma i pehara. Odnosili smo pobjede u Bijeljini, u Nevesinju, u Srbiji. Moj otac je neizmjerno volio konje.

U prošloj godini pobjede su odnosili naši konji, galoper Gordon Fleš, petogodac, i Mirna, radno grlo - navodi Husić. Husić je tom prilikom podijelio djeci šezdesetak novogodišnjih paketića, ističući da i najmlađi treba da prate i da zavole konje i konjički sport. Trke fijakera

U revijalnoj trci galopera učestvovala je i petnaestogodišnja Milica Simić iz Velike Obarske. Njen otac Dragan i brat Borko godinama uzgajaju konje i učestvuju na trkama i fijakerijadama.

/Avaz.ba/

SERVISNE INFORMACIJE
U srijedu, 20.02.2019. Sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura vazduha većinom između -4 i 1°C, na jugu zemlje do 6°C. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 8 i 14°C. U četvrtak, 21.02.2019. u Hercegovini sunčano
Planirana isključenja električne energije u srijedu, 20. 2. 2019:   Elektroenergetski objekat: ТS V. Оbаrskа cеntаr Područje bez napajanja: Јеdаn NN izlаz prеmа stаdiоnu Vrijeme prekida isporuke: 08:30-14:00   Elektroenergetski objekat: ТS Gоrnji Маgnојеvić Područje bez napajanja: Јеdаn NN izlаz prеmа grоblјu Vrijeme prekida isporu
Informacija o vodosnabdjevanju u srijedu, 20. 2. 2019.  Zbog otklanjanja kvarova na vodovodnoj mreži i priključenja novog korisnika na vodovodnu mrežu, danas, u vremenu od 09:00 do 14:30 časova, vode neće biti u ulicama: Jovana Raškovića i Ljubomira Nenadovića u Bijeljini, uključujući i sve manje p
HIT NEDJELJE
Glasajte za najljepše strane novogodišnje pjesme
Pan radio Bijeljina © 2018
Powered by limun.co