×

Po izuzetno lošem, kišovitom vremenu, na bijeljinskom hipodromu je održana revijalna trka galopera. Okupili su se zaljubljenici u konjičke trke, vlasnici nekoliko ergela i grla koja učestvuju na konjičkim trkama i megdanima.

Milenko Božić, predsjednik Skupštine Konjičkog kluba „Semberija", kaže da Bijeljina ima stogodišnju tradiciju u konjičkom sportu.

- Hipodrom je u funkciji već nekoliko godina, ali ovdje treba izgraditi i neke dodatne sadržaje. Grad bez hipodorma i nije grad. Davno smo počeli da obnavljamo tradiciju konjičkog sporta, koji datira još od čika Ilije Lakića koji je prije nekoliko decenija organizovao konjičke trke u Semberiji.

I nedavno preminuli Đojo Krstić bio je veliki entuzijasta i zaljubljenik u konjički sport - kazao je Božić.

Ibro Hodžić (50) kaže da je od svoje dvanaeste godine, kao džokej, učestvovao u konjičkim trkama galopera.

- Unazad godinu ponovo sam se aktivirao u ergeli „Dr. Husić" iz Bijeljine. Vraćam se na stare staze. Stari vuk je ponovo u sedlu. Imam iza sebe više od hiljadu trka na kojima sam učestvovao kao džokej. Imao sam nekada velike pobjede u Čačku, Beogradu i drugim gradovima - ističe Hodžić.

Muniz Husić kaže da njegova porodica više od četrdesetak godina druguje s konjima.

- Bilo je puno konjičkih trka u kojima smo učestvovali. Kod kuće imamo više od 150 diploma i pehara. Odnosili smo pobjede u Bijeljini, u Nevesinju, u Srbiji. Moj otac je neizmjerno volio konje.

U prošloj godini pobjede su odnosili naši konji, galoper Gordon Fleš, petogodac, i Mirna, radno grlo - navodi Husić. Husić je tom prilikom podijelio djeci šezdesetak novogodišnjih paketića, ističući da i najmlađi treba da prate i da zavole konje i konjički sport. Trke fijakera

U revijalnoj trci galopera učestvovala je i petnaestogodišnja Milica Simić iz Velike Obarske. Njen otac Dragan i brat Borko godinama uzgajaju konje i učestvuju na trkama i fijakerijadama.

/Avaz.ba/

SERVISNE INFORMACIJE
U subotu (24.08): Ujutro promjenjljivo do pretežno oblačno na zapadu i sjeveru, u ostalim predjelima s umjerenom oblačnošću, a na jugu vedro. Tokom dana sunčano i sa sunčanim intervalima, uz promjenjljivu oblačnost i rast oblaka nestabilnosti. Popodne sa mjestimičnim pljuskovima i rijeđom grmljavi
Planirana isključenja električne energije za 25. 8. 2019.     Elektroenergetski objekat   Područje bez napajanja   Vrijeme prekida isporuke Početak    Završetak DV 10 kV Novo selo Naseljena mjesta: Popovi, Dijelovi, Novo Selo, ulica Dimitrija Tucovića od semafora prema Žitoprometu,i dio ul
Informacija o vodosnabdijevanju – 23.8.2019. Zbog otklanjanja kvarova na vodovodnoj mreži i priključenja novih korisnika na vodovodnu mrežu, danas, u vremenu od 08:00 do 14:30 časova, vode neće biti, u najčešće dvočasovnim – tročasovnim intervalima, u ulicama: Vasilija Ostroškog, Petra Lubarde, V
HIT NEDJELJE
Hit nedelje
NARODNI OBIČAJI SEMBERIJE
Pan radio Bijeljina © 2018
Powered by limun.co

Invisible menu