×

U Bijeljini će u subotu, 12. januara, biti održan prvi Međunarodni kjokušin karate turnir "RS čelendž", na kojem će učestvovati karatisti ovog jedinstvenog stila iz Austrije, Mađarske, Rumunije, Srbije i Republike Srpske.

Organizator turnira, koji će biti održan u Etno-selu "Stanišići", je Šinkjokušin karate klub "TRB" iz Bijeljine, jedini u Republici Srpskoj i BiH u kojem se trenira ovaj ful-kontakt karate.

Organizatori ističu da je cilj afirmacija ovog najtežeg stila karatea u Srpskoj i BiH, te podsticanje mladih da se bave sportom.

Predsjednik kluba "TRB" Igor Ranković rekao je da se turnir organizuje povodom Dana Republike Srpske, zbog čega i nosi naziv "RS čelendž", ističući da će ovoj sportskoj manifestaciji osim brojnih sportista, prisustvovati i zvaničnici Srpske.

Ranković je izrazio nadu da će turnir postati tradicionalan.

Inicijatori ovog takmičenja su Ranković i direktor kompanije Tehnički remont Bratunac /TRB/ Slavenko Ristić, koji je i predsjednik Upravnog odbora kluba.

Klub "TRB" član je Svjetske karate organizacije Šinkjokušin i ima licencu za rad ove najveće svjetske organizacije u ful-kontakt karateu, sa 96 zemalja članica.

Osnivač ove borilačke vještine je Sosaj Masutacu Ojama, koji je uporedio skoro sve stilove i forme, te najbolje tehnike i koncepte uvrstio u stil kjokušin, što u prevodu znači "krajnja istina".

Predsjednik organizacije je Kendži Midori, a poznate ličnosti koje su se, takođe, istakle u ovoj vještini su glumci Dolf Lundgren i Šon Koneri.

Početak turnira najavljen je za 12. januar, u 18.00 časova.

U takmičarskom dijelu predviđene su borbe za dječake i kadete u četiri kategorije, zatim borbe za žene u dvije kategorije i borbe za seniore u tri kategorije.

Prvom "RS čelendž" kjokušin karate turniru prisustvovaće i predsjednik Evropske kjokušin karate organizacije Koen Šarenberg.

SERVISNE INFORMACIJE
U jutarnjim i prijepodnevnim časovima sunčano uz malu do umjerenu oblačnost i suvo. U drugom dijelu naoblačenje i postepen pad temperature, najprije na sjeverozapadu gdje se očekuje kiša mjestimično. U večernjim časovima kiša u većini sjevernih, istočnih i centralnih predjela uz osjetno zahlađenje
Planirana isključenja električne energije u utorak, 26. 3. 2019:     Elektroenergetski objekat: TS Golo Brdo 2 Područje bez napajanja: Jedan NN izlaz Vrijeme prekida isporuke: 08:30-12:00   Elektroenergetski objekat: TS Bogdanovića 1 Područje bez napajanja: 1 NN izlaz: ul. Baje Stanišića Vrijeme prekida isporuke: 08:00-12:00   El
Informacija o vodosnabdijevanju – ponedeljak, 25. 3. 2019.  Zbog otklanjanja kvarova na vodovodnoj mreži, danas, u vremenu od 09:00 do 14:30 časova, vode neće biti u ulicama: Hercegovačka u Bijeljini, Bijeljinska u Janji i 1. maja u Dvorovima, uključujući i sve manje priključne, susjedne ulice. Na
HIT NEDJELJE
HIT NEDELJE 22-29 mart
Pan radio Bijeljina © 2018
Powered by limun.co