×

U Bijeljini će u subotu, 12. januara, biti održan prvi Međunarodni kjokušin karate turnir "RS čelendž", na kojem će učestvovati karatisti ovog jedinstvenog stila iz Austrije, Mađarske, Rumunije, Srbije i Republike Srpske.

Organizator turnira, koji će biti održan u Etno-selu "Stanišići", je Šinkjokušin karate klub "TRB" iz Bijeljine, jedini u Republici Srpskoj i BiH u kojem se trenira ovaj ful-kontakt karate.

Organizatori ističu da je cilj afirmacija ovog najtežeg stila karatea u Srpskoj i BiH, te podsticanje mladih da se bave sportom.

Predsjednik kluba "TRB" Igor Ranković rekao je da se turnir organizuje povodom Dana Republike Srpske, zbog čega i nosi naziv "RS čelendž", ističući da će ovoj sportskoj manifestaciji osim brojnih sportista, prisustvovati i zvaničnici Srpske.

Ranković je izrazio nadu da će turnir postati tradicionalan.

Inicijatori ovog takmičenja su Ranković i direktor kompanije Tehnički remont Bratunac /TRB/ Slavenko Ristić, koji je i predsjednik Upravnog odbora kluba.

Klub "TRB" član je Svjetske karate organizacije Šinkjokušin i ima licencu za rad ove najveće svjetske organizacije u ful-kontakt karateu, sa 96 zemalja članica.

Osnivač ove borilačke vještine je Sosaj Masutacu Ojama, koji je uporedio skoro sve stilove i forme, te najbolje tehnike i koncepte uvrstio u stil kjokušin, što u prevodu znači "krajnja istina".

Predsjednik organizacije je Kendži Midori, a poznate ličnosti koje su se, takođe, istakle u ovoj vještini su glumci Dolf Lundgren i Šon Koneri.

Početak turnira najavljen je za 12. januar, u 18.00 časova.

U takmičarskom dijelu predviđene su borbe za dječake i kadete u četiri kategorije, zatim borbe za žene u dvije kategorije i borbe za seniore u tri kategorije.

Prvom "RS čelendž" kjokušin karate turniru prisustvovaće i predsjednik Evropske kjokušin karate organizacije Koen Šarenberg.

SERVISNE INFORMACIJE
Ujutro promjenljivo oblačno i suvo, oko rijeka ponegdje sa maglom. Tokom dana i popodne zadržava se promjenljivo vrijeme uz sunčane intervale. Uz razvoj oblaka ponegdje će biti kiše ili rjeđi pljuskova, najprije na istoku, a do večeri ponegdje kiša i u Hercegovini, dok suvo ostaje na sjeveru i za
Planirana isključenja električne energije za 15. 7. 2019.     Elektroenergetski objekat: DV 10 kV Novo selo Područje bez napajanja: Naseljena mjesta: Amajlije, Popovi, Dijelovi, dio od Dijelova prema Pavlovića mostu, ulica Dimitrija Tucovića od semafora prema Žitoprometu i dio ulice Marije Bursać Vrijeme prekida isporuke: 09:00-09:30
Informacija o vodosnabdijevanju – 15.7.2019. Zbog otklanjanja kvarova na vodovodnoj mreži mogući su prekidi u vodosnabdijevanju u periodu od 09:00 do 14:30 časova u sljedećim ulicama: Vojvode Petra Bojovića i Vladimira Gaćinovića u Bijeljini, Dvorovi – naselje Orašje, Ulica Nikole Tesle u Novoj J
HIT NEDJELJE
Hit nedelje
Pan radio Bijeljina © 2018
Powered by limun.co

Invisible menu