×

Rijetki su oni koji ostvare snove iz djetinjstva. Bijeljinka Vanja Krtolina (23) jedna je od njih. Završila je studije glume u klasi profesora Ivana Jevtovića u Beogradu. Nije bilo lako, kaže ova ambiciozna i snažna djevojka.

Foto: Vanja Krtolina/ustupljena fotografija

 

Ipak, vrijedilo je, kaže, svake suze, kapi znoja i neprospavane noći. Gluma je sada njen poziv, ali i njen život.

Željela je Vanja mnogo toga: da bude advokat, cvjećarka, vrhunska sportisktinja... Onda joj je postalo jasno da samo kroz glumu može da bude sve što želi. I više dilema nije imala. Imala je samo cilj.

- Bila sam i ostala nestrpljivo, radoznalo stvorenje. Dijete koje nikada nije prestalo da mašta i vjeruje u čuda. Dok su se druge djevojčice igrale, ja sam glumila. Mijenjala sam uloge, kostime... Glumac ne postajete, tako se rađate – kaže djevojka.

Najveća podrška joj je majka Violeta.

- Morala sam mnogo da radim na svom samopouzdanju. Spremala sam se za prijemni za glumu i istoriju. Drago mi je što sam rizikovala, jer sam uspjela da ostvarim ono što sam oduvijek željela. I kada sam sumnjala u sebe, majka nije. Uvek je bila tu i bodrila me. Znala je šta je moj san i nije dozvolila da odustanem od njega. I ljubav moje sestre Nine i vjera u mene su takođe bili bezgranični – kaže mlada glumica.

Glumu je završila na Fakultetu dramskih umetnosti Sinergija u Beogradu, u klasi profesora Ivana Jevtovića i Mihaila Laptoševića.

- Važno mi je samo bilo da učim glumu. Nosila sam se sa izazovima i nastojala da ostanem ono što jesam – kaže Vanja.

Tokom studija radila je pretežno ispitne predstave. Nakon diplomske predstave “Kao da se držimo za ruke” uslijedili su i prvi angažmani – “U potpalublju”, “Proslava”, “Kosa”.

- Bijeljina je grad koji decenijama nije imao pozorište, a ima publiku koja ga zaslužuje. Ova priča na slikovit i duhovit način dočarava rat i mir, ljudske karaktere smještene u 16. vijek, ali uz paralelu sa našim vremenom i mukama u kojima je rođeno bijeljinsko pozorište. Srećna sam što sam dio priče koju čine vrhunska režija, scenografija i kostim – kaže s neizmjernim ponosom mlada glumica.

Namjerava da radi lutkarske predstave za djecu.

- Imam mnogo planova i projekata. Slijediću svoj san. Iako mi je gluma najveća ljubav, ja sam i porodičan tip. Želim i tu da se ostvarim. Da imam karijeru, ali i porodicu – kaže ova talentovana djevojka.

Ljubav prema glumi duguje mnogim bardovima pozorišne i filmske umjetnosti. Ističe Aleksandra Berčeka, a žao joj je što nikada neće moći zaigrati sa prerano otišlim Nebojšom Glogovcem.

Voljela bi da joj se pruži prilika da bude dio glumačke ekipe sa Radovanom Vujevićem, Milanom Marićem i Milošem Bikovićem.

Već dvije godine radi u pozorištancu “Maslačak” u Bijeljini i presrećna je jer mnogo voli djecu koja su najiskreniji kritičari.

Vanja je imala zapaženu ulogu u predstavi “Komedija ometena u razvoju”, po tekstu poznatog dramskog pisca i teatrologa Milivoja Mlađenovića, koja govori o nastajanju pozorišta tamo gdje mu nije mjesto.

/SrpskaInfo/

 

 

 

SERVISNE INFORMACIJE
Prognoza vremena  U petak jutro oblačno, na jugu, i istoku sa kišom, pljuskovima , do podneva padavine se šire na centralne krajeve i delimično istočne.  Tokom dana kiša i pljuskovi, u južnim krajevima uz obilnije padavine, biće uslova za nepogode uz pojačan vetar i pljuskove sa grmljavinom. Kas
Planirana isključenja električne energije za 6. i 8. juni 2020.     06-06-2020 (Subota) Elektroenergetski objekat Područje bez napajanja Početak Završetak DV 10KV PUČILE Pučile, Pučile Polja, Pučile Puhare, Pučile Čvrgići i Novo naselje 08:00 08:30 08-06-2020 (Ponedjeljak)
Informacija o vodosnabdijevanju – 5.6.2020. Zbog priključenja novih korisnika na vodovodnu mrežu, danas, u vremenu od 08:00 do 14:30 časova, vode neće biti, u najčešće dvočasovnim – tročasovnim intervalima, u naseljima: Hase – Brijesnica i Gornje Crnjelovo. Na svim ostalim lokacijama u gradu i p
HIT NEDJELJE
Predlozi za Hit mjeseca:
NARODNI OBIČAJI SEMBERIJE
Pan radio Bijeljina © 2018
Powered by limun.co

Invisible menu