×

Bijeljinsko Udruženje likovnih umjetnika "Sveti Luka" organizovalo je u Muzeju Semberije tradicionalnu "Proljećnu izložbu" na kojoj je trideset i šest umjetnika izložilo stotinu djela rađenih različitim tehnikama, od olovke i tempere do uljanih boja i enkaustike, a publici su se predstavili i ikonopisci i fotografi.

Foto: N.N.
 

Predsjednik ovog udruženja Panto Pantić naveo je da je oko dvije stotine posjetilaca na otvaranju izložbe dovoljan pokazatelj da "Sveti Luka" okuplja kvalitetne pojedince i izrasta u svojevrstan brend Grada.

"Naše Udruženje već ima pedeset članova, među kojima su amateri, mladi koji su tek upisali Akademiju, ali i profesori likovne umjetnosti, svršeni akademci. Ono što nas povezuje, osim određenog kvaliteta koji svaki član treba da zadovolji, je ljubav prema umjetnosti. Tokom godine učestvujemo u radu mnogih kolonija, a pored 'Proljećne izložbe', organizujemo još jednu tokom decembra u Galeriji Centra za kulturu", istakao je Pantić.

Otvaranju ovogodišnje "Proljećne izložbe" prisustvovala je profesor Istorije umjetnosti iz Beograda Sofija Ljubičić, koja godinama učestvuje u selekciji za Likovni salon amatera Beograda.

"Drago mi je što sam došla u Bijeljinu i osetila duh ove manifestacije koja ne obraća pažnju na to ko je kakve umetničke orjentacije, veroispovesti, ko se kako zove, nego je prvenstveno opredeljena ka širenju duhovnih vidika. Godinama pratim šta se događa u Udruženju 'Sveti Luka' i posebno me raduje što sam večeras videla mnogo dece. Ako njih naučimo da poštuju umetnost, onda ne treba da se plašimo budućnosti", naglasila je Ljubičićeva.

Na "Proljećnoj izložbi" radove je predstavila i dvadesettrogodišnja Marija Radanović iz Popova, najmlađi član Udruženja.

"Diplomirala sam Grafički dizajn, ali i ikonopisanje, a prvi put sam odlučila da izložim apstraktne slike na kojima kombinujem temperu, akvarel, zlatni pigment. Mnogo mojih prijatelja je ovde učlanjeno, pa sam odlučila da i ja postanem dio Udruženja i steknem nova iskustva", dodala je Radanovićeva.

/Nezavisne/

SERVISNE INFORMACIJE
Prognoza vremena U ponedjeljak sa sjeverozapada priticanje hladnijeg vazduha i uticaj hladnog fronta pa će biti sa padavinama. U toku noći oblačno, na sjeverozapadu a do jutra u sjevernoj polovini zemlje s padavinama, kiše u nižim a snijega u planinama. Tokom dana će ostati oblačno, mjestimičn
Planirana isključenja električne energije za 31. mart 2020.     Elektroenergetski objekat Područje bez napajanja Početak Završetak TS S.ĆOROVIĆA 2 Jedan NN izlaz: dio ulice Svetozara Ćorovića 08:00 10:30 TS BATKOVIĆ CENTAR Jedan NN izlaz: prema Marićima 08:00 11:00
Informacija o vodosnabdijevanju – 30.3.2020. Zbog priključenja novog korisnika na vodovodnu mrežu, danas, u vremenu od 08:00 do 14:30 časova, vode neće biti, u dvočasovnom – tročasovnom intervalu, u Ulici 1. maja u Dvorovima, uključujući i sve manje priključne, susjedne ulice, te u naselju Novo s
HIT NEDJELJE
Predlozi za Hit nedelje:
NARODNI OBIČAJI SEMBERIJE
Pan radio Bijeljina © 2018
Powered by limun.co

Invisible menu