×

Bijeljinsko Udruženje likovnih umjetnika "Sveti Luka" organizovalo je u Muzeju Semberije tradicionalnu "Proljećnu izložbu" na kojoj je trideset i šest umjetnika izložilo stotinu djela rađenih različitim tehnikama, od olovke i tempere do uljanih boja i enkaustike, a publici su se predstavili i ikonopisci i fotografi.

Foto: N.N.
 

Predsjednik ovog udruženja Panto Pantić naveo je da je oko dvije stotine posjetilaca na otvaranju izložbe dovoljan pokazatelj da "Sveti Luka" okuplja kvalitetne pojedince i izrasta u svojevrstan brend Grada.

"Naše Udruženje već ima pedeset članova, među kojima su amateri, mladi koji su tek upisali Akademiju, ali i profesori likovne umjetnosti, svršeni akademci. Ono što nas povezuje, osim određenog kvaliteta koji svaki član treba da zadovolji, je ljubav prema umjetnosti. Tokom godine učestvujemo u radu mnogih kolonija, a pored 'Proljećne izložbe', organizujemo još jednu tokom decembra u Galeriji Centra za kulturu", istakao je Pantić.

Otvaranju ovogodišnje "Proljećne izložbe" prisustvovala je profesor Istorije umjetnosti iz Beograda Sofija Ljubičić, koja godinama učestvuje u selekciji za Likovni salon amatera Beograda.

"Drago mi je što sam došla u Bijeljinu i osetila duh ove manifestacije koja ne obraća pažnju na to ko je kakve umetničke orjentacije, veroispovesti, ko se kako zove, nego je prvenstveno opredeljena ka širenju duhovnih vidika. Godinama pratim šta se događa u Udruženju 'Sveti Luka' i posebno me raduje što sam večeras videla mnogo dece. Ako njih naučimo da poštuju umetnost, onda ne treba da se plašimo budućnosti", naglasila je Ljubičićeva.

Na "Proljećnoj izložbi" radove je predstavila i dvadesettrogodišnja Marija Radanović iz Popova, najmlađi član Udruženja.

"Diplomirala sam Grafički dizajn, ali i ikonopisanje, a prvi put sam odlučila da izložim apstraktne slike na kojima kombinujem temperu, akvarel, zlatni pigment. Mnogo mojih prijatelja je ovde učlanjeno, pa sam odlučila da i ja postanem dio Udruženja i steknem nova iskustva", dodala je Radanovićeva.

/Nezavisne/

Vrijeme u Bijeljini

Temperatura: 22.9 ℃
Vlažnost vazduha: 70%
Vazdušni pritisak: 1002.6 mbar
Padavine: 0.0 mm

SERVISNE INFORMACIJE
Prognoza vremena za 4, 5. i 6. juli 2020. godine   U subotu (04.07.):  Ujutru svežije, u južnijim krajevima promenljivo oblačno, mestimično sa kišom ili pljuskovima, na severu i centralnim krajevima pretežno sunčano uz malu oblačnost. Tokom dana uglavnom sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, a p
Planirana isključenja električne energije 6. juli 2020.   Elektroenergetski objekat Područje bez napajanja Početak Završetak TS PUČILE 3 Jedan NN izlaz 11:00 14:00 TS VRŠANI KRIVA BARA Jedan NN izlaz 09:00 14:00 TS VRŠANI CENTAR Jedan NN izlaz 09:
Informacija o vodosnabdijevanju – 3.7.2020. Zbog otklanjanja kvara na vodovodnoj mreži, danas, u vremenu od 08:00 do 14:30 časova, vode neće biti, u dvočasovnom – tročasovnom intervalu, samo u Ulici Šarampov u Janji, uključujući i sve manje, priključne, susjedne ulice. Na svim ostalim lokacijama
HIT NEDJELJE
Predlozi za Hit nedelje:
NARODNI OBIČAJI SEMBERIJE
Pan radio Bijeljina © 2018
Powered by limun.co

Invisible menu