×

Povodom 8. marta – Međunarodnog dana žena, gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić uručio je danas Dubravki Živković Ostojić, Šemsi Izić i Jelici Kokotović priznanja „Zaslužna žena Grada Bijeljina“, a specijalno posthumno priznanje dodijeljeno je Gordani Stupar za dugogodišnji humanitarni rad i uspješno rukovođenje Udruženjem žena oboljelih od raka dojke „Gea“.

Mićić je istakao da Gradska uprava dodjeljuje ovo priznanje na osnovu odluke Komisije za ravnopravnost polova Skupštine Grada Bijeljina.

- I ove godine sa ponosom možemo da istaknemo imena nekih od žena koje su se izdvojile po društveno korisnom radu ili u okviru njihove profesionalne djelatnosti. Zadovoljan sam angažovanošću žena u javnom životu, ali mislim da bi njihov broj trebalo da bude veći. U našem društvu žene koje su uključene u procese odlučivanja još su i domaćice, nisu oslobođene kućnih obaveza i to ih vjerovatno sputava da iskažu sve svoje potencijale – dodao je gradonačelnik Mićić.

Jelica Kokotović, inspektor u sektoru kriminalističke policije Policijske uprave Bijeljina, dobila je priznanje za izuzetan doprinos u sprečavanju i suzbijanju nasilja u porodici i maloljetničke delinkvencije.

- Nasilje ne uništava samo jednu porodicu, nego cijelo društvo i zato će ovo priznanje za mene predstavljati podstrek da nastavim još više da se borim. Grad Bijeljina može da se pohvali dobrom saradnjom svih ustanova koje se bave problemom nasilja u porodici, a ovom prilikom posebno zahvaljujem Džender centru Vlade Republike Srpske, Komisiji za ravnopravnost polova Grada Bijeljina i Fondaciji „Lara“ koji su prepoznali moj rad – poručila je Kokotovićeva.

Specijalno posthumno priznanje za Gordanu Stupar primila je njena kćerka Vanja, naglasivši da je ponosna na sve što je njena majka učinila kako bi pomogla ženama oboljelim od raka dojke.

- Ponosna sam na sve što je Udruženje „Gea“ postiglo prethodnih godina, a posebno na otvaranje onkološke ambulante u Bijeljini – istakla je Vanja Stupar.

Dubravki Živković Ostojić uručeno je priznanje „Zaslužna žena Grada Bijeljina“ za višedecenijski doprinos poboljšanju položaja gluvih i nagluvih osoba sa područja regije Bijeljina, a Šemsi Izić isto priznanje je dodijeljeno za izuzetan dugogodišnji doprinos u projektovanju javnih i privatnih građevinskih objekata u Bijeljini, te aktivni humanitarni rad u „Intervil klubu Bijeljina“.

/Gradska uprava/

 

Vrijeme u Bijeljini

Temperatura: 22.9 ℃
Vlažnost vazduha: 70%
Vazdušni pritisak: 1002.6 mbar
Padavine: 0.0 mm

SERVISNE INFORMACIJE
Prognoza vremena za 4, 5. i 6. juli 2020. godine   U subotu (04.07.):  Ujutru svežije, u južnijim krajevima promenljivo oblačno, mestimično sa kišom ili pljuskovima, na severu i centralnim krajevima pretežno sunčano uz malu oblačnost. Tokom dana uglavnom sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, a p
Planirana isključenja električne energije 6. juli 2020.   Elektroenergetski objekat Područje bez napajanja Početak Završetak TS PUČILE 3 Jedan NN izlaz 11:00 14:00 TS VRŠANI KRIVA BARA Jedan NN izlaz 09:00 14:00 TS VRŠANI CENTAR Jedan NN izlaz 09:
Informacija o vodosnabdijevanju – 3.7.2020. Zbog otklanjanja kvara na vodovodnoj mreži, danas, u vremenu od 08:00 do 14:30 časova, vode neće biti, u dvočasovnom – tročasovnom intervalu, samo u Ulici Šarampov u Janji, uključujući i sve manje, priključne, susjedne ulice. Na svim ostalim lokacijama
HIT NEDJELJE
Predlozi za Hit nedelje:
NARODNI OBIČAJI SEMBERIJE
Pan radio Bijeljina © 2018
Powered by limun.co

Invisible menu