×

Gostujuća predstava iz Mostara “Identitluk”, u režiji Tanje Miletić Oručević, odigrana je sinoć u Bijeljini i na satiričan i duhovit način predstavila etničke i vjerske antagonizme u BiH.

Predstava, urađena prema zbirci eseja francuskog Libanca Amina Maloufa “U ime identiteta”, autorski je projekt Oručevićeve i ansambla predstave.

Urađena je u koprodukciji Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru, Narodnog pozorišta u ovom gradu i Studija za izvedbene umjetnosti u Mostaru.

Publika je sinoć u Centru za kulturu Bijeljina snažnim aplauzom nagradila glumce predstave koja je tragikomično prikazala identitetske ramove u BiH koji se raščinjavaju samo u teškoj nevolji, kada isplivava strah i iskonska potreba čovjeka za drugim čovjekom, podrškom i utjehom.

Dramaturg Dragan Komadina napisao je da “Identitluk” na izuzetno satiričan i duhovit način progovara o etničkim i vjerskim antagonizmima, o kontaminiranosti velikim nacionalno-istorijskim naracijama, o zastrašujućem zadahu prošlog rata o čijem početku, toku i ishodu još ne može da se postigne bilo kakav konsenzus.

Premijera je odigrana 18. decembra u Hrvatskom narodnom kazalištu u Mostaru.

/Arena/

SERVISNE INFORMACIJE
Prognoza vremena U ponedjeljak sa sjeverozapada priticanje hladnijeg vazduha i uticaj hladnog fronta pa će biti sa padavinama. U toku noći oblačno, na sjeverozapadu a do jutra u sjevernoj polovini zemlje s padavinama, kiše u nižim a snijega u planinama. Tokom dana će ostati oblačno, mjestimičn
Planirana isključenja električne energije za 30. mart 2020.     Elektroenergetski objekat Područje bez napajanja Početak Završetak TS D CRNJELOVO 5 Jedan NN izlaz 08:00 11:00 TS DVOROVI CENTAR Jedan NN izlaz 08:00 11:00 TS PUČILE PUHARE 2 Jedan NN izlaz
Informacija o vodosnabdijevanju – 30.3.2020. Zbog priključenja novog korisnika na vodovodnu mrežu, danas, u vremenu od 08:00 do 14:30 časova, vode neće biti, u dvočasovnom – tročasovnom intervalu, u Ulici 1. maja u Dvorovima, uključujući i sve manje priključne, susjedne ulice, te u naselju Novo s
HIT NEDJELJE
Predlozi za Hit nedelje:
NARODNI OBIČAJI SEMBERIJE
Pan radio Bijeljina © 2018
Powered by limun.co

Invisible menu