×

Šaban Šaulić poginuo je prije godinu dana u Njemačkoj, u okolini Bilefelda kada se vraćao sa nastupa, ali njegov lik i djelo i dalje živi.

Štaviše, o kralju narodne muzike Nijemci će snimiti dokumentarni film, saznaje Kurir.

Vijest o tragediji popularnog pjevača i dalje je udarna u mjestu Bilefeld i njegovoj okolini, zbog čega je tim stručnjaka riješio da ekranizuje njegov život i rad. Samim tim četvoročlana ekipa koja radi na ovom dokumentarcu 23. marta dolazi u Beograd, kada i počinje snimanje filma o kralju narodne muzike.

Reditelj i njegovi saradnici će u prijestonici boraviti tri dana i za to vrijeme će razgovarati sa članovima porodice Šaulić, prijateljima, rodbinom i kolegama pokojnog pjevača. U planu je i obilazak njegovog groba u Aleji zaslužnih građana.

U dokumentarcu će se naći i dešavanja na suđenju Šabanovom ubici, koje počinje 27. marta. Tada će pred sud izađi Alsin Levent, njemački državljanin turskog porijekla, koji je optužen da je kriv za saobraćajnu nesreću u kojoj su nastradali Šaban, njegov muzičar Mirsad Kerić, a teško povrijeđen pevačev kum Slobodan Bobi Stojadinović.

Podsjetimo, to suđenje će se odvijati u Okružnom sudu u Giterslou, gradu u njemačkoj pokrajini Sjeverna Rajna-Vestfalija, nadležnoj za ovaj slučaj. Ovaj proces se vodi kao visokorizičan i zbog toga će na dan suđenja biti pojačane mjere bezbjednosti. Šaban je imao obožavaoce širom svijeta, a veliki broj njih, naročito iz Njemačke, planira da dođe ispred suda na dan suđenja. Neki od njih imaju čak i grupu na Vajberu, gdje su se sve detaljno dogovorili. Policija strepi od najgoreg jer je mnogo ljudi ogorčeno i želi ličnu osvetu Alsinu. I za suđenje, kao i za film, vlada veliko interesovanje, pa su se njemački mediji već pripremili za detaljno izvještavanje.

Inače, iz Bilefelda je stigla potvrda da će ekipa uskoro doći u Srbiju.

"Naša ekipa biće tri dana u Beogradu kako bi napravila dokumentarni film o svim dešavanjima vezanim za Šabana Šaulića. Plan je da posjetimo grob poznatog pjevača, da razgovaramo sa nekim od članova porodice, ali i novinarima, kako bismo prikazali kako oni gledaju na sve to što se desilo, ali i buduće suđenje, koje počinje 27. marta", rekla je za Kurir Lena Nivald, novinarka portala NW, koji je prvi objavio vest o Šabanovoj pogibiji, a koji je najveći mediji u tom dijelu Nemačke. Inače, ta vijest je na njihovom portalu bila najčitanija u cijeloj 2019. godini.

/Kurir.rs/

SERVISNE INFORMACIJE
Prognoza vremena U ponedjeljak sa sjeverozapada priticanje hladnijeg vazduha i uticaj hladnog fronta pa će biti sa padavinama. U toku noći oblačno, na sjeverozapadu a do jutra u sjevernoj polovini zemlje s padavinama, kiše u nižim a snijega u planinama. Tokom dana će ostati oblačno, mjestimičn
Planirana isključenja električne energije za 31. mart 2020.     Elektroenergetski objekat Područje bez napajanja Početak Završetak TS S.ĆOROVIĆA 2 Jedan NN izlaz: dio ulice Svetozara Ćorovića 08:00 10:30 TS BATKOVIĆ CENTAR Jedan NN izlaz: prema Marićima 08:00 11:00
Informacija o vodosnabdijevanju – 30.3.2020. Zbog priključenja novog korisnika na vodovodnu mrežu, danas, u vremenu od 08:00 do 14:30 časova, vode neće biti, u dvočasovnom – tročasovnom intervalu, u Ulici 1. maja u Dvorovima, uključujući i sve manje priključne, susjedne ulice, te u naselju Novo s
HIT NEDJELJE
Predlozi za Hit nedelje:
NARODNI OBIČAJI SEMBERIJE
Pan radio Bijeljina © 2018
Powered by limun.co

Invisible menu