×

Na završnoj svečanosti, održanoj u Centru za kulturu, uručene su nagrade pobjednicima literarnog i likovnog konkursa ,,Republiko Srpska u srcu te nosim, tobom se ponosim“, koji već 13 godina organizuje Gradska boračka ogranizacija Bijeljina.

Pobjednik ovogodišnjeg konkursa u kategoriji literarnih radova je Nikola Marić, učenik šestog razreda OŠ ,,Jovan Dučić" Bijeljina. Ovaj mladi autor kaže da je želio da na papir prenese ljubav koju osjeća prema svojoj Republici Srpskoj.

Drugo mjesto pripalo je Dimitriju Iliću, učeniku devetog razreda OŠ ,,Vuk Karadžić" Bijeljina, a trećeplasirana je Teodora Jelačić, učenica devetog razreda OŠ ,,Jovan Dučić" Bijeljina.

Najbolji likovni rad ovogodišnjeg konkursa bijeljinske Gradske boračke organizacije je rad Dajane Krkeljaš, učenice devetog razreda OŠ ,,Meša Selimović" iz Janje.

Drugo mjesto osvojila je Milana Đokić, učenic devetog razreda OŠ ,,Dvorovi" iz Dvorova, a treće mjesto pripalo je Slađani Jelačić, učenici devetog razreda OŠ ,,Jovan Dučić" Bijeljina.

Ove godine, prema postignutom dogovoru između Javnog fonda dječije zaštite Republike Srpske i Gradske boračke organizacije Bijeljina, svih šest nagrada obezbijedio je Javni fond dječije zaštite Republike Srpske. Nagrada je desetodnevno ljetovanje na crnogorskom primorju, u Bečićima, u okviru projekta ,,Socijalizacija djece Republike Srpske".

-Pohvaljujem učenike koji su se potrudili da pisanom riječju ili likovnim izrazom iskažu ljubav prema Republici Srpskoj, rekao je, svečano otvarajući izložbu, zamjenik gradonačelnika Bijeljine Predrag Jović naglasivši da "mnogi umni ljudi kažu da stotinama godina srpski narod ništa nije ljepše stvorio od Republike Srpske".

Na ovoj završnoj svečanosti naglašeno je da mladima treba prenositi sjećanja na ljude koji su dali svoje živote za stvaranje i odbranu Republike Srpske, te da je za Republiku Srpsku život dalo oko 30.000 ljudi.

Kako su ogranizatori precizirali, ove godine na konkurs su stigla 32 literarna rada iz 13 škola i 199 likovnih radova iz 12 škola bijeljinske regije.

- Gradska boračka organizacija je u saradnji sa Gradskom upravom i Javnim fondom za dječiju zaštitu Republike Srpske, a povodom obilježavanja krsne slave Boračke organizacije ,,Sveta tri Jerarha", te Dana boračke organizacije Republike Srpske i Dana borca koji se obilježava 14. februara, i ove godine raspisala i provela konkurs za izbor najboljih literarnih i likovnih radova učenika osnovnih škola na području grada Bijeljine i regije Bijeljina.

Ovogodišnji konkurs je trinaesti po redu, na njemu je učestvovlo 17 osnovnih škola, što je do sada rekord, rekao je predsjednik Gradske boračke organizacije Bijeljina Miodrag Stevanović istakavši da je cilj ove manifestacije da na djecu prenesu ljubav prema Republici Srpskoj koju su stvorili njihovi očevi.

U muzičkom programu svečane akademije nastupili su Neda Marjanović uz pratnju na harmonici Željka Đukanovića iz SKUD-a ,,Semberija", student Akademije umjetnosti Slobomir P Univerziteta u Bijeljini Igor Ljeparević i članice etno grupe iz Janje, sestre Ljubica i Zorica Mrkaljević.

Prije otvaranja izložbe i uručenja nagrada pobjednicima literarnog i likovnog konkursa, u Spomen sobi borcima odbrambeno-otadžbinskog rata održan je čas istorije.

Izvor: Semberija.info

SERVISNE INFORMACIJE
Prognoza vremena  Ujutro oblačno sa slabom kišom. Do podneva prestanak padavina i brzo razvedravanje usled pojačanog severozapadnog vetra. Tokom dana promenljivo oblačno vreme uz sunčane periode i vetrovito. Veče pretežno vedro i suvo. Minimalna temperatura od 0°C do 6°C. Najviša dnevna na sjeve
Planirana isključenja električne energije za 1. mart 2020.     Elektroenergetski objekat Područje bez napajanja Početak Završetak DV 10KV EKONOMIJA Naseljena mjesta : Stara ciglana, dio Obarske, Bukovica 09:00 17:00 09:15 17:15
Informacija o vodosnabdijevanju – 28.2.2020. Na svim lokacijama u gradu i prigradskim naseljima, koja se vodom snabdijevaju iz gradskog vodovodnog sistema Bijeljine, vodosnabdijevanje će biti uredno. Još uvijek su pojednostavljene procedure prijavljivanja korisnika da putem e-mail-a dobijaju mje
HIT NEDJELJE
Izbor za Hit mjeseca
NARODNI OBIČAJI SEMBERIJE
Pan radio Bijeljina © 2018
Powered by limun.co

Invisible menu