×

Više od deceniju učenici Osnovne škole “Sveti Sava” iz Lopara učestvuju na festivalima i ostvaruju zapažene rezultate.

Ovaj put nagradu je donijela Marija Tomić (12), koja je pobjedila na Festivalu dječjeg muzičkog stvaralaštva “Mali kompozitor”, održanog u Banjaluci.

Na njen uspjeh ponosni su u školi, ali i u Opštini, koja je podržala njihovo učešće na festivalu, a Mariju i novčano nagradila sa 500 KM. Sa pjesmom “Gdje ljubav stanuje”, za koju je muziku i tekst napisala Anđela Babić, a aranžman Mladen Janković, mala Marija je osvojila srca žirija.

Njen dugogodišnji san konačno se i ostvario – da zapjeva na jedinom muzičkom festivalu u BiH na kojem djeca pišu, komponuju, izvode kompozicije i ocijenjuju. Onog momenta kada je izašla na scenu trema je, kaže, nestala.

Muzika je njen život i raduje je što je i žiri prepoznao da pjeva srcem.

– Idem na hor već tri godine, a pjevam od kako znam za sebe. Kada su mi predložili da učestvujem na festivalu niko nije bio srećniji od mene. Roditelji i drugari su me podržali i drago mi je što sam postigla uspjeh na koji mogu da budu ponosni – kaže djevojčica.

Njen sluh i talenat nastavnik muzičkog otkrio je u četvrtom razredu osnovne škole. Nastupala je u školi i u Domu kulture u Loparama, ali na ovom festivalu prvi put se predstavila publici izvan svog rodnog mjesta.

– Ništa nije teško kad se voli. Stignem da učim, da se igram, ali i da vježbam. Žao mi je samo što nemamo više mogućnosti u Loparama da se bavimo muzikom. Kada bismo imali muzičku školu sigurna sam da bi mnogo mojih vršnjaka išlo u nju – kaže Marija.

Više od deceniju učenici Osnovne škole “Sveti Sava” iz Lopara učestvuju na festivalima i ostvaruju zapažene rezultate. Ovo im je druga pobjeda na festivalu “Mali kompozitor”. Prošle godine prvo mjesto osvojila je njihova bivša učenica.

Nastavnik muzičkog Nebojša Manojlović kaže da su rezultati neizostavni kada se vrijedno vježba i radi.

– Kada dobijemo kompoziciju, pripremamo se skoro mjesec dana. Onda idemo na studijsko snimanje u Banjaluci. Sve to zahtijeva i vremena i novaca, ali imamo podršku. To je dragocjeno iskustvo mališanima koji se takmiče. Pjevaju, druže se, upoznaju drugare – kaže Manojlović.

Dodaje da i ovom uspjehu predstoji predan rad, redovno održavaju vježbe zajedničkog muziciranja na horu i orkestru, njeguju inidvidualno muziciranje, pjevanje.

Raduju se uspjehu, ali ne spavaju na lovorikama. Već su počeli da se pripremaju za naredni festival. Predstavljaće ih Marija Jović, učenica šestog razreda, koja se nada da će ponoviti ovogodišnji uspjeh.

Srećni gradski oci

I u opštini Lopare srećni su zbog uspjeha talentovane loparske učenice.

– Imamo dosta vrijedne djece, koja postižu rezultate u školskim predmetima, matematici, fizici, informatici, ali i muzici i sportu. Nastojimo da svakom od njih pomognemo koliko možemo, da ih animiramo da nastave tako. Oni su naši najbolji ambasadori. Predstavljaju našu lokalnu zajednicu na najbolji način – istakao je načelnik Lopara Rado Savić.

/SrpskaInfo/

SERVISNE INFORMACIJE
Prognoza vremena  Ujutro oblačno sa slabom kišom. Do podneva prestanak padavina i brzo razvedravanje usled pojačanog severozapadnog vetra. Tokom dana promenljivo oblačno vreme uz sunčane periode i vetrovito. Veče pretežno vedro i suvo. Minimalna temperatura od 0°C do 6°C. Najviša dnevna na sjeve
Planirana isključenja električne energije za 1. mart 2020.     Elektroenergetski objekat Područje bez napajanja Početak Završetak DV 10KV EKONOMIJA Naseljena mjesta : Stara ciglana, dio Obarske, Bukovica 09:00 17:00 09:15 17:15
Informacija o vodosnabdijevanju – 28.2.2020. Na svim lokacijama u gradu i prigradskim naseljima, koja se vodom snabdijevaju iz gradskog vodovodnog sistema Bijeljine, vodosnabdijevanje će biti uredno. Još uvijek su pojednostavljene procedure prijavljivanja korisnika da putem e-mail-a dobijaju mje
HIT NEDJELJE
Izbor za Hit mjeseca
NARODNI OBIČAJI SEMBERIJE
Pan radio Bijeljina © 2018
Powered by limun.co

Invisible menu