×

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske objavilo je konkurs za sufinansiranje projekata iz kinematografije za ovu godinu, u kategorijama domaćih igranih filmova, dokumentarnih i animiranih.

Foto: Ilustracija
 
 

Pravo prijave na ovaj javni konkurs imaju zainteresovani producenti čiji je pravni položaj regulisan Zakonom o kinematografiji, odnosno, privredna društva, koja su upisana u odgovarajući privredni registar Agencije za preduzetničke, informatičke i finansijske usluge /APIF/, koji se vodi za teritoriju Republike Srpske, a čija je osnovna djelatnost proizvodnja kinematografskih djela.

Jedan producent može prijaviti najviše dva filmska projekta u različitim kategorijama, a koji su prvenstveno namijenjeni bioskopskom, kao i svakom drugom javnom prikazivanju, u izvornom obliku, na jezicima koji su u službenoj upotrebi u Republici Srpskoj, saopšteno je iz Ministarstva.

Filmski projekti koji se dostavljaju na ovaj konkurs moraju ispunjavati opšte uslove i kriterijume, te posebne kriterijume koji se odnose na svaku od filmskih kategorija na koje se konkurs odnosi.

Konkurs za sufinansiranje projekata iz oblasti kinematografske djelatnosti za 2019. godinu, kao i prateći projektni obrasci dostupni su na portalu Vlade Republike Srpske, na stranici Ministarstva prosvjete i kulture.

Konkursna dokumentacija i filmski projekat dostavljaju se isključivo na obrascima koje je propisalo Ministarstvo, a popunjavaju se elektronski i dostavljaju u elektronskoj i štampanoj formi, u konkursom preciziranom broju primjeraka.

Konkurs će biti otvoren 60 dana, odnosno do 2. decembra.

/Nezavisne/

SERVISNE INFORMACIJE
U jutarnjim časovima oblačno sa kišom u nižim i susnježicom i snijegom u višim predjelima. Tokom dana svježije nego prethodnih dana, pretežno oblačno sa snijegom na visoravnima, uglavnom na zapadu, Sarajevsko-romaniskoj regiji i na istoku, gdje će se formirati i snježni pokrivač. Povremeno susnj
Planirana isključenja električne energije za 10.12.2019.     Elektroenergetski objekat Područje bez napajanja Početak Završetak TS PUČILE PUHARE 1 Jedan NN izlaz 08:30 12:30 TS RASKRŠĆE 2 Jedan NN izlaz: dio ulice Petra Bojovića 08:30 10:30 TS D. MAGNOJEVIĆ 1
Informacija o vodosnabdijevanju – 9.12. 2019. Zbog priključenja novih korisnika na vodovodnu mrežu i izgradnje nove vodovodne linije, danas, u vremenu od 08:00 do 14:30 časova, vode neće biti, u najčešće dvočasovnim – tročasovnim intervalima, u Ulici Svetog Save u Bijeljini, uključujući i sve man
HIT NEDJELJE
Drugo polufinale izbora za Hit godine
NARODNI OBIČAJI SEMBERIJE
Pan radio Bijeljina © 2018
Powered by limun.co

Invisible menu