×

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske objavilo je konkurs za sufinansiranje projekata iz kinematografije za ovu godinu, u kategorijama domaćih igranih filmova, dokumentarnih i animiranih.

Foto: Ilustracija
 
 

Pravo prijave na ovaj javni konkurs imaju zainteresovani producenti čiji je pravni položaj regulisan Zakonom o kinematografiji, odnosno, privredna društva, koja su upisana u odgovarajući privredni registar Agencije za preduzetničke, informatičke i finansijske usluge /APIF/, koji se vodi za teritoriju Republike Srpske, a čija je osnovna djelatnost proizvodnja kinematografskih djela.

Jedan producent može prijaviti najviše dva filmska projekta u različitim kategorijama, a koji su prvenstveno namijenjeni bioskopskom, kao i svakom drugom javnom prikazivanju, u izvornom obliku, na jezicima koji su u službenoj upotrebi u Republici Srpskoj, saopšteno je iz Ministarstva.

Filmski projekti koji se dostavljaju na ovaj konkurs moraju ispunjavati opšte uslove i kriterijume, te posebne kriterijume koji se odnose na svaku od filmskih kategorija na koje se konkurs odnosi.

Konkurs za sufinansiranje projekata iz oblasti kinematografske djelatnosti za 2019. godinu, kao i prateći projektni obrasci dostupni su na portalu Vlade Republike Srpske, na stranici Ministarstva prosvjete i kulture.

Konkursna dokumentacija i filmski projekat dostavljaju se isključivo na obrascima koje je propisalo Ministarstvo, a popunjavaju se elektronski i dostavljaju u elektronskoj i štampanoj formi, u konkursom preciziranom broju primjeraka.

Konkurs će biti otvoren 60 dana, odnosno do 2. decembra.

/Nezavisne/

SERVISNE INFORMACIJE
Tokom dana i popodne pretržno sunčano uz malu ili umjerenu oblačnost i nadprosječno toplo za ovo doba godine. Vjetar slab, južni, jugoistočni i istočni. Najviša dnevna od 23°C do 27°C. U utorak (15.10.): Ujutro pretežno vedro, a u Krajini mjestimično oblačnije, oko rijeka i po kotlinama mjestimič
Planirana isključenja električne energije za 15. 10. 2019.       Elektroenergetski objekat   Područje bez napajanja   Vrijeme prekida isporuke Početak Završetak TS Trnjaci 1 Jedan NN izlaz 08:00 13:00 TS Hase 2 Jedan NN izlaz 08:00 10:00 TS Amajli
Informacija o vodosnabdijevanju – 14.10. 2019. Zbog priključenja novih korisnika na vodovodnu mrežu, danas, u vremenu od 08:00 do 14:30 časova, vode neće biti, u najčešće dvočasovnim – tročasovnim intervalima, u Ulici Božidara Žugića u Bijeljini, uključujući i sve manje priključne, susjedne ulice
HIT NEDJELJE
Hit nedelje
NARODNI OBIČAJI SEMBERIJE
Pan radio Bijeljina © 2018
Powered by limun.co

Invisible menu