×

Vrhunski kulturno-muzički događaj - koncert Beogradske filharmonije biće održan u Bijeljini, u svečanom salonu "Moskva" Etno-sela "Stanišići", u organizaciji Udruženja muzičkih umjetnika Semberije (UGMUS) i Gradske uprave Grada Bijeljine, najavljeno je danas nakon sastanka predstavnika UGMUS-a, gradonačelnika Bijeljine Miće Mićića sa Ivanom Tasovcem, direktorom Beogradske filharmonije.

Foto: G.U. Bijeljina

 

- Gospodin Tasovac je u Bijeljini na poziv našeg Udruženja radi dogovora o organizaciji koncerta Beogradske filharmonije. Jos se nismo dogovorili oko tacnog datuma, ali možemo reći da ćemo sugrađanima prirediti do sada neviđeni muzički spektakl i vrhunski kulturni događaj ove jeseni. Za sada smo odredili mjesto održavanja koncerta - svecani salon "Moskva" u Etno-selu "Stanišići" - istakao je Siniša Pajić, predsjednik UGMUS-a.

Pajić je dodao da posebno zadovoljstvo za njegovo Udruženje i Ivana Tasovca predstavlja prijem u Gradskoj kući od strane Gradonačenika i najava da ce Grad podržati koncert i realizaciju ovog projekta koji predstavlja krunu rada UGMUS-a.

- Nakon ovog koncerta imaćemo problem šta posle raditi, jer je teško nadmašiti Beogradski filharmonijski orkestar. Zbog toga će naš cilj u budućnosti biti da koncert Filharmonije u Bijeljini postane tradicija - dodao je Pajić.

On je podsjetio da je Grad i do sada podržavao bitne kulturno-muzičke događaje kao što su koncerti Banjalučke filharmonije i Simfonijskog orkestra Radio televizije Srbije, koji su održani u organizaciji UGMUS-a.

Nakon što je zahvalio gradonačelniku Mićiću na prijemu, Ivan Tasovac je istakao da bez pomoći Grada i napora koji su uložili članovi UGMUS-a, ne bi bilo moguće realizovati dolazak Filharmonijskog orkestra u Bijeljinu.

- Zahvalio bih se mojim domaćinima na divnom vremenu koje sam proveo u Bijeljini. Čini mi se da je ovo grad u koji dođete poslovno ili turistički, a odete kao prijatelj Grada. Pre svega prijatelj ljudi koji ovde rade i stvaraju ono što se zove - Bijeljina, grad budućnosti. U poslednja 24 časa smo napravili sve preduslove da možemo reći da ispisujemo nove stranice kulturne istorije Grada Bijeljina. Meni je to posebno zadovoljsto jer nema većeg izazova za umjetnika nego otvarati nove prostore i upoznavati novu publiku - naglasio je Tasovac.

On je iskoristio priliku da pozove Bijeljince da 7. septembra dođu u Beograd, na veliki koncert Beogradske filharmonije "Diznijeva fantazija", koji će biti održan na Ušću.

Ulaz na koncert je besplatan, a organizatori "Diznijeve fantazije" svim posjetiocima preporučuj da ponesu ćebe, jer je u pitanju piknik-koncert - spoj prirode i odlične muzike uz prikazivanje crtaća koji su obilježili odrastanje mnogih generacija.

- To je prava prilika za porodice iz Bijeljine da povedu svoju djecu i provedu jedno nezaboravno veče u Beogradu. Vidjeće kako njihova djeca potpuno otvoreno i prirodno slušaju te fenomenale stranice muzike, jer je najveća zabluda da je za koncert klasične muzike potrebna priprema. To vam je kao da tjerate djecu da uče istoriju fudbala prije nego što odu na fudbalsku utakmicu. Inače, sport nisam pomenuo bez razloga jer sam fasciniran činjenicom da je u Bijeljini preko 10.000 djece koja su članovi nekog od lokalnih sportskih klubova. Siguran sam da će dio njih doći u Beograd 7. septembra - izrazio je svoja očekivanja Tasovac.

/Pan radio/

SERVISNE INFORMACIJE
Prognoza vremena za 22.1.2020. godine Ujutro hladno i pretežno vedro ili sa malom oblačnošću, oko rijeka i u kotlinskim predjelima lokalna magla. Tokom dana sunčano uz malu dnevnu oblačnost i porast dnevne temperature. Jutarnja temperatura vazduha od -5°C do -1°C, na planinama i visoravnima oko
Planirana isključenja električne energije za 23.1.2020.       Elektroenergetski objekat Područje bez napajanja Početak Završetak DV 10KV V. OBARSKA iza L.R. 4 Srednja Čađavica i Ljeljenča 08:30 13:00  
Informacija o vodosnabdijevanju – 22.1.2020. Zbog otklanjanja kvarova, u vremenu od 08:00 do 14:30 časova, mogući su prekidi u vodosnabdijevanju u ulicama Skendera Kulenovića u Bijeljini, Bijeljinska i Šarampova u Janji, uključujući sve manje, priključne ulice, kao i u naseljima Glogovac i Kojčin
HIT NEDJELJE

Nothing found!

NARODNI OBIČAJI SEMBERIJE
Pan radio Bijeljina © 2018
Powered by limun.co

Invisible menu