×

Scenarista, dramski pisac i reditelj Gordan Mihić preminuo je u 82. godini.

Vijest o Mihićevoj smrti potvrdila je njegova ćerka Ivana Mihić na "Tviteru".

- Osjećajući duboko ogroman gubitak saopštavamo vam da je u nedjelju, 11. avgusta, rano ujutru, poslije iznenadne bolesti, umro najveći srpski scenarista, dramski pisac, reditelj, profesor Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu, a prije svega najbolji suprug i otac Gordan Mihić - navela je Mihićeva.
Ona je dodala da je Mihić sahranjen u najužem krugu porodice na groblju manastira Rajinovac, uz blagoslov Njegove svetosti patrijarha srpskog Irineja.

Gordan Mihić potiče iz sela Poplat u opštini Berkovići.

Na Festivalu filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji osvojio je nagrade za scenario filmova "Osvajanje slobode", "Balkan ekspres" i "Crna mačka beli mačor" i "Srećna nova `49", za koji je osvojio i Zlatnu arenu u Puli.

Dobitnik je i Kristalne prizme za sveukupan doprinos domaćem filmu.

Mihić je napisao i brojne sjajne knjige, po kojima će biti zapamćen, a neke od njih su romani "Pas koji je voleo vozove" i "Kupi mi Eliota", "Srećna Nova 1949", te drama "Siroti mali hrčki".

Pisao je scenarija i za filmove i serije: "Ranjena zemlja", "Ona voli `Zvezdu`", "Tuđa Amerika", "Varljivo leto", "Kamiondžije", "Dom za vešanje", "Balkan ekspres", "Došlo doba da se ljubav proba", "Јaguarov skok", "Sivi dom", "I Bog stvori kafansku pevačicu", "Bubašinter", "Kad budem mrtav i beo", "Zaboravljeni", "Početni udarac", "Tango argentino", "Dnevnik uvreda", "Otvorena vrata".

Bio je suprug glumice Vere Čukić i otac Ivane Mihić.

/RTRS/

SERVISNE INFORMACIJE
Ujutro vedro, a tokom dana sunčano i toplo, mjestimično i vruće. Vjetar slab, istočni i sjeveroistočni, a u Hercegovini jugozapadni. Jutarnja temperatura od 10°C do 16°C, na jugu do 21°C. Najviša dnevna temperatura vazduha od 28°C do 33°C, na jugu i sjeveru do 36°C. U utorak(20.08): Ujutro vedro
Planirana isključenja električne energije za 20. 8. 2019.       Elektroenergetski objekat   Područje bez napajanja   Vrijeme prekida isporuke Početak Završetak TS Trnjaci 7 Jedan NN izlaz prema Zlatnom klasu 08:00 13:00 TS Ledinci 2 Jedan NN izlaz, dijelovi ulica R
Informacija o vodosnabdijevanju – 19.8.2019. Zbog otklanjanja kvarova na vodovodnoj mreži, danas, u vremenu od 08:00 do 14:00 časova, vode neće biti u ulicama: Jasenovačkih mučenika, Marka Miljanova, Metohijska i Loznička u Bijeljini, uključujući i sve manje priključne, susjedne ulice, te u nasel
HIT NEDJELJE
Hit nedelje
NARODNI OBIČAJI SEMBERIJE
Pan radio Bijeljina © 2018
Powered by limun.co

Invisible menu