×

Stotine obožavalaca popularnog benda Bitlsi obeležilo je u Londonu 50 godina od izlaska albuma "Abbey Road", tako što su ponovo pravili fotografije sa naslovnice tog albuma.

Foto: Tanjug
 

Prije tačno 50 godina, 8. avgusta 1969. godine u 11:35 ujutro nastala je čuvena fotografija slavne četvorke Džona, Pola, Džordža i Ringa kako prelaze pješački prelaz ispred studija "Abbey Road".

Ova fotografija, koja je upotrebljena kao naslovnica pretposlednjeg studijskog albuma benda, postala je jedna od najpoznatijih u istoriji muzike.

Obožavaoci su mobilnim telefonima, na pješačkom prelazu koji je postao mjesto hodočašća obožavalaca Bitlsa iz cijelog svijeta, pravili fotografije u znak sjećanja na naslovnu stranu albuma "Abbey Road".

"Svakog sata, svakog dana ima obožavalaca na ovom pješačkom prelazu", rekao je Ričard Porter, turistički vodič koji je organizovao obilježavanje godišnjice.

"Vidio sam mnogo različitih poziranja na prelazu, od parova koji tu prave svoje svadbene fotografije, do ljudi koji prelaze goli", dodao je on.

/B92/

SERVISNE INFORMACIJE
Ujutro vedro, a tokom dana sunčano i toplo, mjestimično i vruće. Vjetar slab, istočni i sjeveroistočni, a u Hercegovini jugozapadni. Jutarnja temperatura od 10°C do 16°C, na jugu do 21°C. Najviša dnevna temperatura vazduha od 28°C do 33°C, na jugu i sjeveru do 36°C. U utorak(20.08): Ujutro vedro
Planirana isključenja električne energije za 20. 8. 2019.       Elektroenergetski objekat   Područje bez napajanja   Vrijeme prekida isporuke Početak Završetak TS Trnjaci 7 Jedan NN izlaz prema Zlatnom klasu 08:00 13:00 TS Ledinci 2 Jedan NN izlaz, dijelovi ulica R
Informacija o vodosnabdijevanju – 19.8.2019. Zbog otklanjanja kvarova na vodovodnoj mreži, danas, u vremenu od 08:00 do 14:00 časova, vode neće biti u ulicama: Jasenovačkih mučenika, Marka Miljanova, Metohijska i Loznička u Bijeljini, uključujući i sve manje priključne, susjedne ulice, te u nasel
HIT NEDJELJE
Hit nedelje
NARODNI OBIČAJI SEMBERIJE
Pan radio Bijeljina © 2018
Powered by limun.co

Invisible menu