×

Ovogodišnji Egzit festival (Exit) otvoriće svoje kapije za posetioce iz celog sveta 4. jula, a prema najavama organizatora očekuje se da će to biti jedan od najposećenijih izdanja do sada.

Kako su najavili organizatori, u čast titule Omladinske prestonice Evrope OPENS2019, koju Novi Sad nosi tokom 2019. godine, prvi dan festivala nosi naziv "OPENS Day", a otvoriće ga rok giganti The Cure, čija svirka počinje u 20.30 časova.

Zamena vaučera za festivalske narukvice već je u toku, a mogu se zameniti na lokaciji u centru Novog Sada, na recepciji Egzitovog kampa, kao i na centralnom mestu za zamenu preko puta glavne kapije festivala.
Radno vreme zamenskih mesta dostupno je na sajtu exitfest.org, a organizatori su poručili posetiocima da preuzmu festivalsku narukvicu već danas i sutra, jer se u četvrtak očekuju gužve na festivalskim ulazima već u ranim večernjim satima.

U Novi Sad su pristigli i prvi od više hiljada kampera u Egzitov kamp a koji se i ove godine nalazi na popularnom novosadskom kupalištu Štrand, a kamp će raditi sve do 9. jula.

Tokom četiri dana festivala na više od 40 festivalskih bina i zona nastupiće gotovo 1.000 umetnika iz celog sveta, a već nakon tradicionalne ceremonije otvaranja uz vatromet, na binu će izaći belgijska superzvezda Lost Frikvesiz (Frequencies).

U petak dolaze "Chainsmokers", di-džej Paul Kalkbrener, a tu je i domaća i regionalna podrška bendova Atheist Rap, Partibrejkers, Krešo Bengalka, Bekfleš i drugi.

Treći dan festivala rezervisan je za nastupe popularnog Solomuna, zatim "Tale of Us", Black Serbs i drugi.

Festival će u nedelju, 7. jula zatvoriti Skepta, Jeff Mills, IAMDDB, kao i čuveni di-džej set Marka Nastića i Dejana Milićevića.

Organizatori su poručili i da je vremenska prognoza naklonjena posetiocima ovogodišnjeg Egzita, te da će od 4. do 7. jula u Novom Sadu biti lepo vreme bez padavina.

Očekuje se 60.000 turista u Novom Sadu

Ovogodišnje izdanje Egzita nadmašiće sva prethodna po brojnim parametrima, a već sad je izvesno i da će biti oboren rekord broja turista, jer ih u Novi Sad dolazi preko 60.000 iz oko 90 zemalja sveta. Imajući u vidu da na Egzit stiže čak 30 odsto više stranih turista nego prošle godine, sve govori da će biti premašen ekonomski doprinos Egzita turističkoj privredi Novog Sada i Srbije, koji je prošle godine iznosio 13,3 miliona evra.

U prilog tome ide i podatak da je na vodećem svetskom sajtu za rezervacije smeštaja Booking.com hotelski smeštaj u Novom Sadu dostigao čak 99 odsto popunjenosti. Ukupna popunjenost smeštajnih kapaciteta u Novom Sadu i okolini je trenutno na 91 odsto, jer je pored hotela u ponudi i privatni smeštaj, kojeg je ove godine u ponudi bilo više nego ikad prema brojkama sa sajtova Airbnb i Booking.com, ali i zvanične festivalske agencije ExitTrip.org.

I prvi od više hiljada kampera, stigli su juče na Štrand. Egzit kamp će ugostiti posetioce sve do 9. jula, a njih kao i sve ljubitelje festivala očekuju idealni vremenski uslovi bez padavina, kao i sa prijatnim letnjim temperaturama od oko 30 stepeni danju i 20 noću.

/N1/

SERVISNE INFORMACIJE
Tokom dana i popodne pretržno sunčano uz malu ili umjerenu oblačnost i nadprosječno toplo za ovo doba godine. Vjetar slab, južni, jugoistočni i istočni. Najviša dnevna od 23°C do 27°C. U utorak (15.10.): Ujutro pretežno vedro, a u Krajini mjestimično oblačnije, oko rijeka i po kotlinama mjestimič
Planirana isključenja električne energije za 15. 10. 2019.       Elektroenergetski objekat   Područje bez napajanja   Vrijeme prekida isporuke Početak Završetak TS Trnjaci 1 Jedan NN izlaz 08:00 13:00 TS Hase 2 Jedan NN izlaz 08:00 10:00 TS Amajli
Informacija o vodosnabdijevanju – 14.10. 2019. Zbog priključenja novih korisnika na vodovodnu mrežu, danas, u vremenu od 08:00 do 14:30 časova, vode neće biti, u najčešće dvočasovnim – tročasovnim intervalima, u Ulici Božidara Žugića u Bijeljini, uključujući i sve manje priključne, susjedne ulice
HIT NEDJELJE
Hit nedelje
NARODNI OBIČAJI SEMBERIJE
Pan radio Bijeljina © 2018
Powered by limun.co

Invisible menu