×

,,Bukvar za predškolce” druga je po redu izdata knjiga Dragane Lazić, autorke divnog, vedrog duha prepunog entuzijazma i razumijevanja prema najmlađima.

Foto: InfoBijeljina

 

Svoje putovanje ka cilju započela je 2018. godine kada je pronašla inspiraciju i ideju za svoje djelo tokom projekta ,,Čitalići” čija je tema simbolično nosila naziv: ,,200 godina od objavljivanja Vukovog Rječnika”.

Dragana Lazić, magistar i budući doktor predagoških nauka, profesor razredne nastave po struci, Bukvar je napisala prvenstveno za djecu predškolskog uzrasta, a njen cilj je bio da se najmlađi čitaoci upoznaju, na njima pristupačan način, sa tvorcem srpske kulture i pismenosti Vukom Stefanovićem Karadžićem.

Ovaj neobičan primjerak bukvara u sebi sadrži prigodne ilustracije i priče o Vuku Karadžiću od njegovog rođenja do smrti, prateći njegov životni put u svim segmentima.

Pored tradicionalnih priča prožetih starim srpskim običajima Bukvar sadrži i obradu svakog slova azbuke pojedinačno. Ovako uređen materijal u vidu ,,Bukvara za predškolce” predstavlja primamljivu literaturu za obrazovno-vaspitni rad sa djecom predškolskog uzrasta.

Draganina namjera, kako kaže, bila je da velikane srpske istorije i pismenosti pokaže djeci na njima zanimljiv i razumljiv način, što bi im olakšalo školovanje i proširilo znanje iz opšte kulture.

Ističe kako je Bukvar namijenjen cijeloj porodici, a ne samo najmlađiima, jer je i sama knjiga proizvod rada i učešća članova njene porodice, kolega i prijatelja.

Najveći ponos, kao majci, predstavlja joj podrška i učešće njene kćerke Ive koja je na originalan način ilustrovala narodne priče o srpskom velikanu.

Putovanjem kroz Bukvar najmlađi će se upoznati sa štampanim slovima ćirilice, Vukovim životnim epizodama od rođenja do kraja života i literarnim radovima talentovanih učenika nižeg školskog uzrasta, koje je i sama Dragana usmjeravala i podsticala u radu.

Bukvar nije samo poseban po načinu na koji je urađen već i po tome što predstavlja potvrdu truda, volje, energije, višegodišnjeg predanog pedagoškog rada i izuzetnog uspjeha učiteljice Dragane. 

/InfoBijeljina/

SERVISNE INFORMACIJE
U subotu (15.06): Ujutro vedro, a tokom dana sunčano i vruće. I dalje visok indeks UV zračenja uz lokalno malu oblačnost.  Jutarnja temperatura od 16°C do 21°C. Najviša dnevna temperatura od 32°C do 37°C. U nedjelju (16.06): Ujutro vedro, a tokom prijepodneva sunčano i vruće. Tokom dana jak razvo
Planirana isključenja električne energije u ponedeljak, 17. 6. 2019:       Elektroenergetski objekat: TS D. Brodac 2 Područje bez napajanja: Jedan NN izlaz Vrijeme prekida isporuke: 08:30-12:00   Elektroenergetski objekat: TS  D. Brodac-škola Područje bez napajanja: Jedan NN izlaz Vrijeme prekida isporuke: 12:00-14:00   Elektroe
Informacija o vodosnabdijevanju – ponedeljak, 17.6.2019. Zbog otklanjanja kvarova na vodovodnoj mreži, danas, u vremenu od 09:00 do 14:30 časova, vode neće biti u Lozničkoj ulici u Bijeljini, uključujući i sve manje priključne, susjedne ulice, te u naseljima: Pučile i Amajlije. Usljed nestanka e
HIT NEDJELJE
Hit nedelje
NARODNI OBIČAJI SEMBERIJE
Pan radio Bijeljina © 2018
Powered by limun.co

Invisible menu