×

,,Bukvar za predškolce” druga je po redu izdata knjiga Dragane Lazić, autorke divnog, vedrog duha prepunog entuzijazma i razumijevanja prema najmlađima.

Foto: InfoBijeljina

 

Svoje putovanje ka cilju započela je 2018. godine kada je pronašla inspiraciju i ideju za svoje djelo tokom projekta ,,Čitalići” čija je tema simbolično nosila naziv: ,,200 godina od objavljivanja Vukovog Rječnika”.

Dragana Lazić, magistar i budući doktor predagoških nauka, profesor razredne nastave po struci, Bukvar je napisala prvenstveno za djecu predškolskog uzrasta, a njen cilj je bio da se najmlađi čitaoci upoznaju, na njima pristupačan način, sa tvorcem srpske kulture i pismenosti Vukom Stefanovićem Karadžićem.

Ovaj neobičan primjerak bukvara u sebi sadrži prigodne ilustracije i priče o Vuku Karadžiću od njegovog rođenja do smrti, prateći njegov životni put u svim segmentima.

Pored tradicionalnih priča prožetih starim srpskim običajima Bukvar sadrži i obradu svakog slova azbuke pojedinačno. Ovako uređen materijal u vidu ,,Bukvara za predškolce” predstavlja primamljivu literaturu za obrazovno-vaspitni rad sa djecom predškolskog uzrasta.

Draganina namjera, kako kaže, bila je da velikane srpske istorije i pismenosti pokaže djeci na njima zanimljiv i razumljiv način, što bi im olakšalo školovanje i proširilo znanje iz opšte kulture.

Ističe kako je Bukvar namijenjen cijeloj porodici, a ne samo najmlađiima, jer je i sama knjiga proizvod rada i učešća članova njene porodice, kolega i prijatelja.

Najveći ponos, kao majci, predstavlja joj podrška i učešće njene kćerke Ive koja je na originalan način ilustrovala narodne priče o srpskom velikanu.

Putovanjem kroz Bukvar najmlađi će se upoznati sa štampanim slovima ćirilice, Vukovim životnim epizodama od rođenja do kraja života i literarnim radovima talentovanih učenika nižeg školskog uzrasta, koje je i sama Dragana usmjeravala i podsticala u radu.

Bukvar nije samo poseban po načinu na koji je urađen već i po tome što predstavlja potvrdu truda, volje, energije, višegodišnjeg predanog pedagoškog rada i izuzetnog uspjeha učiteljice Dragane. 

/InfoBijeljina/

SERVISNE INFORMACIJE
U subotu (24.08): Ujutro promjenjljivo do pretežno oblačno na zapadu i sjeveru, u ostalim predjelima s umjerenom oblačnošću, a na jugu vedro. Tokom dana sunčano i sa sunčanim intervalima, uz promjenjljivu oblačnost i rast oblaka nestabilnosti. Popodne sa mjestimičnim pljuskovima i rijeđom grmljavi
Planirana isključenja električne energije za 25. 8. 2019.     Elektroenergetski objekat   Područje bez napajanja   Vrijeme prekida isporuke Početak    Završetak DV 10 kV Novo selo Naseljena mjesta: Popovi, Dijelovi, Novo Selo, ulica Dimitrija Tucovića od semafora prema Žitoprometu,i dio ul
Informacija o vodosnabdijevanju – 23.8.2019. Zbog otklanjanja kvarova na vodovodnoj mreži i priključenja novih korisnika na vodovodnu mrežu, danas, u vremenu od 08:00 do 14:30 časova, vode neće biti, u najčešće dvočasovnim – tročasovnim intervalima, u ulicama: Vasilija Ostroškog, Petra Lubarde, V
HIT NEDJELJE
Hit nedelje
NARODNI OBIČAJI SEMBERIJE
Pan radio Bijeljina © 2018
Powered by limun.co

Invisible menu