×

U Bijeljini će večeras, zbog velikog interesovanja publike, Dramski klub "Virus" Gimnazije "Filip Višnjić" izvesti predstavu "Lajanje na zvezde", po motivima romana Milovana Vitezovića.

Foto: bijeljina.org


Profesorica Valentina Vidaković kaže da je Dramski klub ovu predstavu izveo premijerno 15. maja, povodom 100 godina gimnazije.

"Prethodnih godina smo se bavili različitim društvenim problemima, jer pozorišnu scenu, prije svega, vidimo kao mjesto sa kojeg se glasno i jasno govori o svim problemima koji dotiču mlade. Bavili smo se položajem manjinskih grupa, razvodom roditelja sagledanim kroz prizmu djeteta, kritikom obrazovnog sistema", rekla je Srni Vidakovićeva.

Ona dodaje da je ove godine želja dramskog kluba bila da proslavi ljepotu gimazijskog života.

"Izmjestili smo radnju u jedan, čini mi se, ljepši i romantičniji period. Dočarali smo ga scenografijom, kostimima i muzikom", navela je Vidakovićeva.

Prema njenim riječima, na premijernom izvođenju sala je bila prepuna, tako da bar 200 zainteresovanih građana nije uspjelo da je pogleda, zbog čega je reprizno izvođenje zakazano za 20.00 časova u Centru za kulturu "Semberija".

Ulaznice po cijeni od tri KM mogu se kupiti u Centru za kulturu.

Dramski klub "Virus" ostvario je posljednjih godina zapažene rezultate na festivalu u Rumuniji, na Međunarodnom festivalu srednjoškolskog pozorišnog stvaralaštva "Juventafest" u Sarajevu, te u Sloveniji gdje su otišli na poziv umjetničkog rukovodioca Pozorišta mladih u okviru Đačkog doma "Ivan Cankar" Drage Pintarića.

Dali su značajan doprinos pozoršnoj sceni u Bijeljini, a želja ovih mladih ljudi je da napreduju i da uz pomoć profesorica Valentine Vidaković i Olivere Pandurević nastave da učestvuju na festivalima, te da svoj grad i Republiku Srpsku predstavljaju i van granica regiona.

/InfoBijeljina/

SERVISNE INFORMACIJE
U subotu (15.06): Ujutro vedro, a tokom dana sunčano i vruće. I dalje visok indeks UV zračenja uz lokalno malu oblačnost.  Jutarnja temperatura od 16°C do 21°C. Najviša dnevna temperatura od 32°C do 37°C. U nedjelju (16.06): Ujutro vedro, a tokom prijepodneva sunčano i vruće. Tokom dana jak razvo
Planirana isključenja električne energije u ponedeljak, 17. 6. 2019:       Elektroenergetski objekat: TS D. Brodac 2 Područje bez napajanja: Jedan NN izlaz Vrijeme prekida isporuke: 08:30-12:00   Elektroenergetski objekat: TS  D. Brodac-škola Područje bez napajanja: Jedan NN izlaz Vrijeme prekida isporuke: 12:00-14:00   Elektroe
Informacija o vodosnabdijevanju – ponedeljak, 17.6.2019. Zbog otklanjanja kvarova na vodovodnoj mreži, danas, u vremenu od 09:00 do 14:30 časova, vode neće biti u Lozničkoj ulici u Bijeljini, uključujući i sve manje priključne, susjedne ulice, te u naseljima: Pučile i Amajlije. Usljed nestanka e
HIT NEDJELJE
Hit nedelje
NARODNI OBIČAJI SEMBERIJE
Pan radio Bijeljina © 2018
Powered by limun.co

Invisible menu