×

Proglašenjem pobjednika u Bijeljini je sinoć završen 18. festival horova “Majske muzičke svečanosti”, na kojem je učestvovalo 38 horova iz Slovenije, Srbije i BiH.

Foto: Srna

 

– Gran pri ovogodišnjeg festivala pripao je Crkveno-dječijem horu i orkestru “Orlić” iz Batajnice, a svi učesnici su bili u tijesnoj trci za pobjedu – rekao je portparol hora “Srbadija” Stevan Čukić.

U kategoriji mješovitih horova najbolji je bio hor Kulturnog centra Kikinda “Atendited”, a u kategoriji pravoslavna duhovna muzika Kamerni hor “Angel”.

U kategoriji mješoviti kamerni horovi najviše poena osvojio je Hor “Zboralica” Kulturnog društva Stična Ivanična Gorica.

Čukić kaže da je ovogodišnji festival bio izuzetno kvalitetan i da su se svi učesnici predstavili bogatim scenskim nastupom i popularnim programom.

Takmičenja su se održavala u kategorijama mješoviti horovi, mješoviti kamerni horovi, pravoslavna duhovna muzika, ženski horovi, dječiji horovi, ansambli sa tradicionalnom muzikom i vokalno-instrumentalni ansambli.

U okviru festivala održano je i takmičenje solo pjevača, kao i nekoliko revijalnih koncerata, a horovi su nastupali u Centru za kulturu, Muzeju Semberije i u Crkvi Svetog Đorđa.

/SrpskaInfo/

SERVISNE INFORMACIJE
Ujutro promjenljivo i pretežno oblačno i uglavnom suvo. Tokom dana promjenjljivo uz sunčane intervale, a popodne nestabilno, mjestimično sa kišom ili pljuskovima na istoku i sjeveroistoku. Dnevna temperatura u blagom opadanju. Minimalna temperatura vazduha od 6°C do 11°C, na planinama od 3°C. Na
Planirana isključenja električne energije u četvrtak, 23. 5. 2019:       Elektroenergetski objekat: TS Cik-cak Područje bez napajanja: Jedan NN izlaz ulica Zmaj Jovina Vrijeme prekida isporuke: 08:00-10:00   Elektroenergetski objekat: TS D. Bukovica 3 Područje bez napajanja: Jedan NN izlaz prema Tešanovićima Vrijeme prekida isporu
Informacija o vodosnabdijevanju – srijeda, 22.05.2019. Zbog otklanjanja kvarova na vodovodnoj mreži, mogući su prekidi u vodosnabdijevanju u periodu od 09:00 do 14:30 časova u ulicama Svetog Save, Stefana Dečanskog i Neznanih junaka u Bijeljini, Meše Selimovića u Janji, uključujući sve manje priklj
HIT NEDJELJE
Hit nedelje
NARODNI OBIČAJI SEMBERIJE
Pan radio Bijeljina © 2018
Powered by limun.co

Invisible menu