×

Proglašenjem pobjednika u Bijeljini je sinoć završen 18. festival horova “Majske muzičke svečanosti”, na kojem je učestvovalo 38 horova iz Slovenije, Srbije i BiH.

Foto: Srna

 

– Gran pri ovogodišnjeg festivala pripao je Crkveno-dječijem horu i orkestru “Orlić” iz Batajnice, a svi učesnici su bili u tijesnoj trci za pobjedu – rekao je portparol hora “Srbadija” Stevan Čukić.

U kategoriji mješovitih horova najbolji je bio hor Kulturnog centra Kikinda “Atendited”, a u kategoriji pravoslavna duhovna muzika Kamerni hor “Angel”.

U kategoriji mješoviti kamerni horovi najviše poena osvojio je Hor “Zboralica” Kulturnog društva Stična Ivanična Gorica.

Čukić kaže da je ovogodišnji festival bio izuzetno kvalitetan i da su se svi učesnici predstavili bogatim scenskim nastupom i popularnim programom.

Takmičenja su se održavala u kategorijama mješoviti horovi, mješoviti kamerni horovi, pravoslavna duhovna muzika, ženski horovi, dječiji horovi, ansambli sa tradicionalnom muzikom i vokalno-instrumentalni ansambli.

U okviru festivala održano je i takmičenje solo pjevača, kao i nekoliko revijalnih koncerata, a horovi su nastupali u Centru za kulturu, Muzeju Semberije i u Crkvi Svetog Đorđa.

/SrpskaInfo/

SERVISNE INFORMACIJE
Ujutro vedro, a tokom dana sunčano i toplo, mjestimično i vruće. Vjetar slab, istočni i sjeveroistočni, a u Hercegovini jugozapadni. Jutarnja temperatura od 10°C do 16°C, na jugu do 21°C. Najviša dnevna temperatura vazduha od 28°C do 33°C, na jugu i sjeveru do 36°C. U utorak(20.08): Ujutro vedro
Planirana isključenja električne energije za 20. 8. 2019.       Elektroenergetski objekat   Područje bez napajanja   Vrijeme prekida isporuke Početak Završetak TS Trnjaci 7 Jedan NN izlaz prema Zlatnom klasu 08:00 13:00 TS Ledinci 2 Jedan NN izlaz, dijelovi ulica R
Informacija o vodosnabdijevanju – 19.8.2019. Zbog otklanjanja kvarova na vodovodnoj mreži, danas, u vremenu od 08:00 do 14:00 časova, vode neće biti u ulicama: Jasenovačkih mučenika, Marka Miljanova, Metohijska i Loznička u Bijeljini, uključujući i sve manje priključne, susjedne ulice, te u nasel
HIT NEDJELJE
Hit nedelje
NARODNI OBIČAJI SEMBERIJE
Pan radio Bijeljina © 2018
Powered by limun.co

Invisible menu