×

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović čestitala je dirigentu Desanki Trakilović i članovima Srpskog crkvenog pjevačkog društva "Srbadija" iz Bijeljine 120 godina od osnivanja, te istakla da ovaj hor na najljepši način promoviše kulturnu baštinu i njeguje tradiciju i duhovnost srpskog naroda.

Foto: RTRS/Srna

 

Cvijanovićeva je istakla da "Srbadija" svojim stvaralaštvom, predanim radom i istrajnošću već dugi niz godina ostvaruje zavidne rezultate na brojnim domaćim i međunarodnim takmičenjima i predstavlja istinski ponos Republike Srpske.

- Izuzetno cijeneći kontinuitet održavanja horskog festivala `Majske muzičke svečanosti`, koji ste pokrenuli, a koji svake godine okuplja veliki broj mladih umjetnika iz cijelog svijeta, želim da Vam u ime institucija Republike Srpske i u lično ime, uputim najiskrenije pozdrave - navela je Cvijanovićeva u čestitki.

Ona je članovima ovog hora poželjela da i u narednom periodu nastave nizati značajna priznanja, čuvati bogatu riznicu stvaralaštva i širiti sliku o Republici Srpskoj na najljepši mogući način.

Okupljajući mlade talente, dodala je Cvijanovićeva, Srpsko crkveno pjevačko društvo "Srbadija" svojim visokim muzičkim kvalitetom i impresivnim nastupima na najljepši način promoviše kulturnu baštinu, te njeguje tradiciju i duhovnost srpskog naroda.

- Vama i svim članovima Srpskog crkvenog pjevačkog društva `Srbadija` upućujem iskrene čestitke povodom obilježavanja značajnog jubileja - 120 godina od osnivanja - navela je Cvijanovićeva.

Hor "Srbadija" je na svjetskoj rang-listi horova visoko rangiran, te najbolje rangiran hor iz regiona.

/RTRS/

SERVISNE INFORMACIJE
Ujutro vedro, a tokom dana sunčano i toplo, mjestimično i vruće. Vjetar slab, istočni i sjeveroistočni, a u Hercegovini jugozapadni. Jutarnja temperatura od 10°C do 16°C, na jugu do 21°C. Najviša dnevna temperatura vazduha od 28°C do 33°C, na jugu i sjeveru do 36°C. U utorak(20.08): Ujutro vedro
Planirana isključenja električne energije za 20. 8. 2019.       Elektroenergetski objekat   Područje bez napajanja   Vrijeme prekida isporuke Početak Završetak TS Trnjaci 7 Jedan NN izlaz prema Zlatnom klasu 08:00 13:00 TS Ledinci 2 Jedan NN izlaz, dijelovi ulica R
Informacija o vodosnabdijevanju – 19.8.2019. Zbog otklanjanja kvarova na vodovodnoj mreži, danas, u vremenu od 08:00 do 14:00 časova, vode neće biti u ulicama: Jasenovačkih mučenika, Marka Miljanova, Metohijska i Loznička u Bijeljini, uključujući i sve manje priključne, susjedne ulice, te u nasel
HIT NEDJELJE
Hit nedelje
NARODNI OBIČAJI SEMBERIJE
Pan radio Bijeljina © 2018
Powered by limun.co

Invisible menu