×

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović čestitala je dirigentu Desanki Trakilović i članovima Srpskog crkvenog pjevačkog društva "Srbadija" iz Bijeljine 120 godina od osnivanja, te istakla da ovaj hor na najljepši način promoviše kulturnu baštinu i njeguje tradiciju i duhovnost srpskog naroda.

Foto: RTRS/Srna

 

Cvijanovićeva je istakla da "Srbadija" svojim stvaralaštvom, predanim radom i istrajnošću već dugi niz godina ostvaruje zavidne rezultate na brojnim domaćim i međunarodnim takmičenjima i predstavlja istinski ponos Republike Srpske.

- Izuzetno cijeneći kontinuitet održavanja horskog festivala `Majske muzičke svečanosti`, koji ste pokrenuli, a koji svake godine okuplja veliki broj mladih umjetnika iz cijelog svijeta, želim da Vam u ime institucija Republike Srpske i u lično ime, uputim najiskrenije pozdrave - navela je Cvijanovićeva u čestitki.

Ona je članovima ovog hora poželjela da i u narednom periodu nastave nizati značajna priznanja, čuvati bogatu riznicu stvaralaštva i širiti sliku o Republici Srpskoj na najljepši mogući način.

Okupljajući mlade talente, dodala je Cvijanovićeva, Srpsko crkveno pjevačko društvo "Srbadija" svojim visokim muzičkim kvalitetom i impresivnim nastupima na najljepši način promoviše kulturnu baštinu, te njeguje tradiciju i duhovnost srpskog naroda.

- Vama i svim članovima Srpskog crkvenog pjevačkog društva `Srbadija` upućujem iskrene čestitke povodom obilježavanja značajnog jubileja - 120 godina od osnivanja - navela je Cvijanovićeva.

Hor "Srbadija" je na svjetskoj rang-listi horova visoko rangiran, te najbolje rangiran hor iz regiona.

/RTRS/

SERVISNE INFORMACIJE
Ujutro promjenljivo i pretežno oblačno i uglavnom suvo. Tokom dana promjenjljivo uz sunčane intervale, a popodne nestabilno, mjestimično sa kišom ili pljuskovima na istoku i sjeveroistoku. Dnevna temperatura u blagom opadanju. Minimalna temperatura vazduha od 6°C do 11°C, na planinama od 3°C. Na
Planirana isključenja električne energije u četvrtak, 23. 5. 2019:       Elektroenergetski objekat: TS Cik-cak Područje bez napajanja: Jedan NN izlaz ulica Zmaj Jovina Vrijeme prekida isporuke: 08:00-10:00   Elektroenergetski objekat: TS D. Bukovica 3 Područje bez napajanja: Jedan NN izlaz prema Tešanovićima Vrijeme prekida isporu
Informacija o vodosnabdijevanju – srijeda, 22.05.2019. Zbog otklanjanja kvarova na vodovodnoj mreži, mogući su prekidi u vodosnabdijevanju u periodu od 09:00 do 14:30 časova u ulicama Svetog Save, Stefana Dečanskog i Neznanih junaka u Bijeljini, Meše Selimovića u Janji, uključujući sve manje priklj
HIT NEDJELJE
Hit nedelje
NARODNI OBIČAJI SEMBERIJE
Pan radio Bijeljina © 2018
Powered by limun.co

Invisible menu