×

Beogradski festival harmonike, koji je okupio više od stotinu učesnika iz regiona, završen je sinoć proglašenjem najboljih među kojima je dječak Đorđe Perić iz Ugljevika.

Perić je proglašen za najboljeg u takozvanoj "bejbi kategoriji" koja okuplja muzičare ispod sedam godina, dok su ostali učenici i studenti iz Srpske imali zapažen nastup.

Na Festivalu su nastupili učenici muzičkih škola iz Banjaluke, Ugljevika, Trebinja i Istočne Ilidže, kao i studente muzičke akademije u Istočnom Sarajevu.

Umjetnički direktor Festivala Miloš Lončar ocijenio je u izjavi Srni da su mladi sa ovih prostora među najboljima u svijetu kada je riječ o sviranju harmonike.

Lončar je naveo da su u protekla tri festivalska dana mladi harmonikaši iz regiona bili u prilici da kroz radionice, koncerte i druženje sa eminentnim muzičarima i profesorima nauče mnogo toga što će im biti motiv da nastave da rade na sebi i da se usavršavaju.

On je objasnio da je osnovni cilj Beogradskog festivala harmonike, koji se održava već petu godinu, promocija harmonike kao instrumenta i popularizacija pred širim narodnim masama.

- Osnovna ideja je okupljanje učenika, studenata i koncertnih umetnika iz zemlje i inostranstva. Trudimo se da kroz tu umetnost predstavimo javnosti najreprezentativnija dela literature za klasičnu harmoniku - rekao je Lončar.

Prema njegovim riječima, ovakvi susreti su bitni jer se harmonika uglavnom dovodi u vezu sa folklornom muzikom.

Učešće profesora, studenata i učenika iz Republike Srpske na petom Beogradskom festivalu harmonike podržalo je Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji.

/RTRS/

SERVISNE INFORMACIJE
Tokom dana sunčano i veoma toplo, uz promjenjljivu dnevnu oblačnost. Кasnije popodne i prema večeri ponegdje u centralnom planinskom pojasu biće uslova za kratkotrajne pljuskove. Na sjeveru i u južnoj polovini zemlje ostaje suvo i sunčano. Vjetar slab i promjenjljiv. Najniža temperatura od 12°C
Planirana isključenja električne energije za 22. 7. 2019.     Elektroenergetski objekat: TS Koviljuše 2 Područje bez napajanja: Jedan NN izlaz, dio ul. Dušana Radovića  Vrijeme prekida isporuke: 08:00-12:00   Elektroenergetski objekat: TS  Balatun-Meterizi Područje bez napajanja: Jedan NN izlaz Vrijeme prekida isporuke: 12:00-13:0
Informacija o vodosnabdijevanju – 19.7.2019. Zbog otklanjanja kvarova na vodovodnoj mreži, mogući su prekidi u vodosnabdijevanju u periodu od 09:00 do 14:30 časova u Ulici Arsenija Čarnojevića, Hilandarskoj, Banjalučkoj i Pantelinskoj u Bijeljini i Bijeljinskoj ulici u Janji, uključujući sve manj
HIT NEDJELJE
Hit nedelje
NARODNI OBIČAJI SEMBERIJE
Pan radio Bijeljina © 2018
Powered by limun.co

Invisible menu