×

Međunarodni sajam turizma u Beogradu, 41. po redu, održan je od 21. do 24. februara, a pod sloganom ,,Ljeto je bliže nego što mislite“. Zemlja domaćin sajma je Bugarska, a predstavili su se izlagači iz 38 zemalja.

Iz Turističke organizacije Bijeljina, koja godinama učestvuje na ovom najvećem turističkom događaju u Srbiji i jugoistočnoj Evropi, potvrđuju da je ovogodišnji sajam ispunio očekivanja turističkih radnika, ugostitelja i hotelijera iz Bijeljine.

-Godinama učestvujemo na ovom sajmu, a utisci sa 41. o redu sajma su veoma dobri, kazao je direktor bijeljinske Turističke organizacije Radosav Đokić i dodao da su se na sajmu posjetiocima predstavili Restoran ,,Lovac“, Hotel ,,Drina“, Hotel ,,River“, Etno selo ,,Stanišići" i d.o.o. ,,Monako“ sa svojim programom voćnih rakija. Ove godine na štandu su im se pridružili i studenti turizma i hotelijerstva Univerziteta Sinergija.

Turistička organizacija Bijeljine je nastup na sajmu iskoristila i da najavi manifestacije koje će se u Bijeljini realizovati do kraja godine, trudeći se da što bolje predstavi turističku i ugostiteljsku ponudu Bijeljine i Semberije.

- Cilj nam je bio da na sajmu što više ljudi čuje i vidi šta su sve pripremili bijeljinski i semberski domaćini, ugostitelji, hotelijeri, kao i organizatori kulturnih dešavanja koja, iz godine u godinu okupljaju publiku najrazličitijih uzrasta, dobi i sfera interesovanja, rekao je Radosav Đokić koji je novinarima na sajmu rekao da je u Bijeljini u prošloj godini bilo za 6,8 odsto više turista nego u 2017. godini, da ima odgovarajuće smještajne kapacitete, te da Bijeljina najviše privlači goste svojom gastrokulturom i manastirima, kao i time što se nalazi u blizini rijeka Drine i Save.

Inače, Turistička organizacija Bijeljine predstavila se na zajedničkom štandu Turističke organizacije Republike Srpske. Bio je to lijepo uređen i funkcionalno opremljen izložbeni prostor veličine 88 m2. Inače, turističku ponudu opština i gradova u Republici Srpskoj ove godine predstavile su turističke organizacije Banja Luke, Prijedora, Bijeljine, Višegrada, Kozarske Dubice, Laktaša, Zvornika, Teslića, Bileće, Milića, Novog Grada, Trnova, Modriče, Foče, Iistočnog Sarajeva,a predstavilo se i Etno selo Stanišići.

/Semberske.com/

SERVISNE INFORMACIJE
Ujutro umjereno i pretežno oblačno i suvo. Tokom dana promjenljivo uz duže sunčane intervale. Popodne uz razvoj oblaka nestabilno pa će biti uslova za mjestimično kišu ili pljuskove sa grmljavinom u Hercegovini i na istoku. Vjetar slab do umjeren, sjevernih smjerova. Najviša dnevna temperatura
Planirana isključenja električne energije u ponedeljak, 27. 5. 2019:       Elektroenergetski objekat: DV 10 kV Patkovača Područje bez napajanja: Patkovača Vrijeme prekida isporuke: 08:30-08:45 i 11:00-11:15   Elektroenergetski objekat: DV 10kV Patkovača -posle rastavljača R-207 Područje bez napajanja: Ljeskovac Vrijeme prekida isp
Informacija o vodosnabdijevanju – petak, 24.05.2019. Zbog otklanjanja kvara i blindiranja novog vodovodnog priključka, danas, u vremenu od 09:00 do 14:30 časova, vode neće biti u ulicama: Srpske Dobrovoljačke Garde, Trg Đenerala Draže, 2. aprila, Braće Gavrić i Vojvode Stepe u Bijeljini, uključuj
HIT NEDJELJE
Hit nedelje
NARODNI OBIČAJI SEMBERIJE
Pan radio Bijeljina © 2018
Powered by limun.co

Invisible menu