×

Bubnjeve je počela svirati 1920. godine, a u bendu i dalje svira iako joj je 106. godina. Kaže da su za njenu dugovječnost krivi energično sviranje bubnjeva i umjerena konzumacija dobrog vina.
Viola Smit rođena je 29. novembra 1912. u Mont Kalvariju i bila je jedna od desetero djece. Njena cijela porodica svirala je klavir, da bi 1920. godine njen otac oformio orkestar u kojem su svirali Viola i njenih šest sestara, prenosi Klix.

Nakon što se preselila u Njujork Viola se pridružila bendu “Hour of Charm Orkestra” Fila Spitalija Phila, poznatijem kao ženski orkestar. Njena sposobnost da čita note bila je takva da je kasnije svirala u NBC-jevom simfonijskom orkestru, jednom od vodećih orkestara tih vremena.

Kada je 1949. godine svirala na inauguraciji predsjednika Harija Trumana, Viola je osnovala vlastiti bend pod nazivom “Viola and Her Seventeen Drums”. Viola je tih godina sarađivala s nekim od najpoznatijih muzičara, a o njoj su pisale i novine.

Kada su je pitali koja je tajna njene dugovječnosti, Viola je objasnila da je to svakodnevna vježba koja uključuje energično bubnjanje, ali i jedan mali trik koji joj je, kako kaže, pomogao da ostane u formi i zdrava.

– Pijem, ali umjereno. Pili smo još kao djeca, tata bi nam uvijek za večeru donosio vino. I ja ga još uvijek pijem – rekla je Viola Smit. 

Dodala je kako svakodnevna konzumacija vina produžuje život bar za tri godine. I naglasila da je crveno vino mnogo bolje od bijelog. Preporučuje jednu čašu dnevno. Ali ako ste mlađi možete popiti i dvije.

Viola, nekad poznata kao “najbrža američka bubnjarka”, nadahnjuje ljude i čini ono što najviše voli, bubnja i pomaže drugima koji dijele njenu životnu strast. Zbog toga podignimo u vis čašu crvenog vina za njeno dobro zdravlje i vitalnost i poželimo da još dugo traje.

 

 

/SrpskaInfo/

SERVISNE INFORMACIJE
U jutarnjim i prijepodnevnim časovima sunčano uz malu do umjerenu oblačnost i suvo. U drugom dijelu naoblačenje i postepen pad temperature, najprije na sjeverozapadu gdje se očekuje kiša mjestimično. U večernjim časovima kiša u većini sjevernih, istočnih i centralnih predjela uz osjetno zahlađenje
Planirana isključenja električne energije u utorak, 26. 3. 2019:     Elektroenergetski objekat: TS Golo Brdo 2 Područje bez napajanja: Jedan NN izlaz Vrijeme prekida isporuke: 08:30-12:00   Elektroenergetski objekat: TS Bogdanovića 1 Područje bez napajanja: 1 NN izlaz: ul. Baje Stanišića Vrijeme prekida isporuke: 08:00-12:00   El
Informacija o vodosnabdijevanju – ponedeljak, 25. 3. 2019.  Zbog otklanjanja kvarova na vodovodnoj mreži, danas, u vremenu od 09:00 do 14:30 časova, vode neće biti u ulicama: Hercegovačka u Bijeljini, Bijeljinska u Janji i 1. maja u Dvorovima, uključujući i sve manje priključne, susjedne ulice. Na
HIT NEDJELJE
HIT NEDELJE 22-29 mart
NARODNI OBIČAJI SEMBERIJE
Pan radio Bijeljina © 2018
Powered by limun.co