×

Direktor Centra za kulturu "Filip Višnjić" iz Ugljevika Predrag Vujević rekao je da će ovaj centar u toku godine organizovati LJetnji festival monodrame i kratke forme, a radiće i na razvoju kulturno-istorijskog turizma.

Vujević je na današnjem godišnjem prijemu u kulturnom centru ocijenio uspješnom prethodnu godinu koja je ispunila očekivanja na polju kulture.

"U proteklom periodu Centar za kulturu je nastajao da u svom radu zastupi sve segmente kulturnog života, počevši od pozorišne djelatnosti u kojoj posebno izdvajam školu glume koju mi nazivamo dječije amatersko pozorište, koje radi već tri sezone", istakao je Vujević.

On je najavio da će u ovoj godini dječije amatersko pozorište izvesti pozorišnu predstavu u Srbiji, ali i širom Srpske.

"Posebno ističem Likovnu koloniju koju smo radili zajedno sa Misijskim odborom Eparhije zvorničko-tuzlanske, a u okviru ove kolonije radi i besplatna škola slikanja za mališane uzrasta od šest do 15 godina, a okviru predavači su akademski slikari", rekao je Vujević novinarima.

On je napomenuo da je Centar za kulturu protekle godine u redovnom radu organizovao i kulturne večeri, koncerte klasične muzike i promocije brojnih knjiga.

"U toku prethodne godine uspostavili smo i međunarodnu saradnju u oblasti kulture, izložba slika iz našeg centra bila je izložena u austrijskom gradu Presbaumu, a trenutno se ta izložba nalazi u slovenačkom gradu Kidričevo", rekao je Vujević.

On je naglasio da je ugljevički Centar za kulturu u prošloj godini radio i na polju etno-kulture.

"Istraživali smo način života i običaje kod ljudi iz našeg kraja", naveo je Vujević.

On je podsjetio da je Centar za kulturu, u okviru svojih djelatnosti, učestvovao u organizaciji svečanih akademija za potrebe opštine Ugljevik, Boračke organizacije Ugljevika i SUBNOR-a prilikom obilježavanja značajnih datuma i događaja iz istorije naroda podmajevičkog kraja.

SERVISNE INFORMACIJE
U srijedu, 20.02.2019. Sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura vazduha većinom između -4 i 1°C, na jugu zemlje do 6°C. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 8 i 14°C. U četvrtak, 21.02.2019. u Hercegovini sunčano
Planirana isključenja električne energije u srijedu, 20. 2. 2019:   Elektroenergetski objekat: ТS V. Оbаrskа cеntаr Područje bez napajanja: Јеdаn NN izlаz prеmа stаdiоnu Vrijeme prekida isporuke: 08:30-14:00   Elektroenergetski objekat: ТS Gоrnji Маgnојеvić Područje bez napajanja: Јеdаn NN izlаz prеmа grоblјu Vrijeme prekida isporu
Informacija o vodosnabdjevanju u srijedu, 20. 2. 2019.  Zbog otklanjanja kvarova na vodovodnoj mreži i priključenja novog korisnika na vodovodnu mrežu, danas, u vremenu od 09:00 do 14:30 časova, vode neće biti u ulicama: Jovana Raškovića i Ljubomira Nenadovića u Bijeljini, uključujući i sve manje p
HIT NEDJELJE
Glasajte za najljepše strane novogodišnje pjesme
NARODNI OBIČAJI SEMBERIJE
Pan radio Bijeljina © 2018
Powered by limun.co