×

Direktor Centra za kulturu "Filip Višnjić" iz Ugljevika Predrag Vujević rekao je da će ovaj centar u toku godine organizovati LJetnji festival monodrame i kratke forme, a radiće i na razvoju kulturno-istorijskog turizma.

Vujević je na današnjem godišnjem prijemu u kulturnom centru ocijenio uspješnom prethodnu godinu koja je ispunila očekivanja na polju kulture.

"U proteklom periodu Centar za kulturu je nastajao da u svom radu zastupi sve segmente kulturnog života, počevši od pozorišne djelatnosti u kojoj posebno izdvajam školu glume koju mi nazivamo dječije amatersko pozorište, koje radi već tri sezone", istakao je Vujević.

On je najavio da će u ovoj godini dječije amatersko pozorište izvesti pozorišnu predstavu u Srbiji, ali i širom Srpske.

"Posebno ističem Likovnu koloniju koju smo radili zajedno sa Misijskim odborom Eparhije zvorničko-tuzlanske, a u okviru ove kolonije radi i besplatna škola slikanja za mališane uzrasta od šest do 15 godina, a okviru predavači su akademski slikari", rekao je Vujević novinarima.

On je napomenuo da je Centar za kulturu protekle godine u redovnom radu organizovao i kulturne večeri, koncerte klasične muzike i promocije brojnih knjiga.

"U toku prethodne godine uspostavili smo i međunarodnu saradnju u oblasti kulture, izložba slika iz našeg centra bila je izložena u austrijskom gradu Presbaumu, a trenutno se ta izložba nalazi u slovenačkom gradu Kidričevo", rekao je Vujević.

On je naglasio da je ugljevički Centar za kulturu u prošloj godini radio i na polju etno-kulture.

"Istraživali smo način života i običaje kod ljudi iz našeg kraja", naveo je Vujević.

On je podsjetio da je Centar za kulturu, u okviru svojih djelatnosti, učestvovao u organizaciji svečanih akademija za potrebe opštine Ugljevik, Boračke organizacije Ugljevika i SUBNOR-a prilikom obilježavanja značajnih datuma i događaja iz istorije naroda podmajevičkog kraja.

SERVISNE INFORMACIJE
U subotu (24.08): Ujutro promjenjljivo do pretežno oblačno na zapadu i sjeveru, u ostalim predjelima s umjerenom oblačnošću, a na jugu vedro. Tokom dana sunčano i sa sunčanim intervalima, uz promjenjljivu oblačnost i rast oblaka nestabilnosti. Popodne sa mjestimičnim pljuskovima i rijeđom grmljavi
Planirana isključenja električne energije za 25. 8. 2019.     Elektroenergetski objekat   Područje bez napajanja   Vrijeme prekida isporuke Početak    Završetak DV 10 kV Novo selo Naseljena mjesta: Popovi, Dijelovi, Novo Selo, ulica Dimitrija Tucovića od semafora prema Žitoprometu,i dio ul
Informacija o vodosnabdijevanju – 23.8.2019. Zbog otklanjanja kvarova na vodovodnoj mreži i priključenja novih korisnika na vodovodnu mrežu, danas, u vremenu od 08:00 do 14:30 časova, vode neće biti, u najčešće dvočasovnim – tročasovnim intervalima, u ulicama: Vasilija Ostroškog, Petra Lubarde, V
HIT NEDJELJE
Hit nedelje
NARODNI OBIČAJI SEMBERIJE
Pan radio Bijeljina © 2018
Powered by limun.co

Invisible menu