×

Direktor Centra za kulturu "Filip Višnjić" iz Ugljevika Predrag Vujević rekao je da će ovaj centar u toku godine organizovati LJetnji festival monodrame i kratke forme, a radiće i na razvoju kulturno-istorijskog turizma.

Vujević je na današnjem godišnjem prijemu u kulturnom centru ocijenio uspješnom prethodnu godinu koja je ispunila očekivanja na polju kulture.

"U proteklom periodu Centar za kulturu je nastajao da u svom radu zastupi sve segmente kulturnog života, počevši od pozorišne djelatnosti u kojoj posebno izdvajam školu glume koju mi nazivamo dječije amatersko pozorište, koje radi već tri sezone", istakao je Vujević.

On je najavio da će u ovoj godini dječije amatersko pozorište izvesti pozorišnu predstavu u Srbiji, ali i širom Srpske.

"Posebno ističem Likovnu koloniju koju smo radili zajedno sa Misijskim odborom Eparhije zvorničko-tuzlanske, a u okviru ove kolonije radi i besplatna škola slikanja za mališane uzrasta od šest do 15 godina, a okviru predavači su akademski slikari", rekao je Vujević novinarima.

On je napomenuo da je Centar za kulturu protekle godine u redovnom radu organizovao i kulturne večeri, koncerte klasične muzike i promocije brojnih knjiga.

"U toku prethodne godine uspostavili smo i međunarodnu saradnju u oblasti kulture, izložba slika iz našeg centra bila je izložena u austrijskom gradu Presbaumu, a trenutno se ta izložba nalazi u slovenačkom gradu Kidričevo", rekao je Vujević.

On je naglasio da je ugljevički Centar za kulturu u prošloj godini radio i na polju etno-kulture.

"Istraživali smo način života i običaje kod ljudi iz našeg kraja", naveo je Vujević.

On je podsjetio da je Centar za kulturu, u okviru svojih djelatnosti, učestvovao u organizaciji svečanih akademija za potrebe opštine Ugljevik, Boračke organizacije Ugljevika i SUBNOR-a prilikom obilježavanja značajnih datuma i događaja iz istorije naroda podmajevičkog kraja.

SERVISNE INFORMACIJE
Ujutro pretežno oblačno sa kišom mestimično. Tokom dana promjenljivo oblačno uz kraće sunčane intervale, ali i nestabilno pa će biti lokalno kiše i pljuskova. Vjetar umjeren, uglavnom istočni. Najviša dnevna temperatura od 17°C do 23°C. U sredu(24.04): Ujutro pretežno oblačno sa kišom u severni
Planirana isključenja električne energije u četvrtak, 25. 4. 2019:       Elektroenergetski objekat: TS Gajevi 4 Područje bez napajanja: Jedan NN izlaz Vrijeme prekida isporuke: 09:00-12:00   Elektroenergetski objekat: TS Brijesnica 2 Područje bez napajanja: Jedan NN izlaz Vrijeme prekida isporuke: 08:30-12:00   Elektroenergetski
Informacija o vodosnabdijevanju – petak 26.04.2019. Zbog otklanjanja kvarova na vodovodnoj mreži, u petak (26.04.2019.), u vremenu od 09:00 do 13:00 časova, vode neće biti u ulicama: Raje Baničića u Bijeljini i Dimitrija Lopandića u Dvorovima, uključujući i sve manje priključne, susjedne ulice. Zb
HIT NEDJELJE
Hit nedelje
NARODNI OBIČAJI SEMBERIJE
Pan radio Bijeljina © 2018
Powered by limun.co