×

Mural neuhvatljivog britanskog uličnog umjetnika Banksija koji prikazuje dijete koje uživa u snijegu, a zapravo je zagađenje iz gorućeg kontejnera prodat je za više od 100.000 funti jednom britanskom trgovcu umjetninama.

Sa jedne strane “Pozdrav sezoni”, mural na garaži od betonskih blokova u Velsu, pokazuje malog dječaka koji pokušava jezikom da uhvati snijeg, a kada se gleda sa druge strane, to postaje pepeo iz industrijskog kontejnera.

– Ja sam ga kupio i to me košta sumu od šest cifara – izjavio je telefonom Rojtersu Džon Brandler iz Brandler galerija.
– Pozajmljujem ga Port Talbotu za najmanje dvije ili tri godine. Želim da ga koristim kao centar za umjetničko čvorište da bih doveo međunarodno poznate umjetnike u Port Talbot – rekao je Brandler, piše B92.

Mural se pojavio prošlog mjeseca u gradu na ivici Svensea Beja, kući jedne od najvećih čeličana na svijetu. Brandler je rekao da cijeli mural na ćošku garaže mora biti prenijet u jednom komadu. Benksi, koji čuva svoje pravo ime u tajnosti, postao je najpoznatiji ulični umjetnik na svijetu.

/SrpskaInfo/

SERVISNE INFORMACIJE
Ujutro pretežno oblačno sa kišom mestimično. Tokom dana promjenljivo oblačno uz kraće sunčane intervale, ali i nestabilno pa će biti lokalno kiše i pljuskova. Vjetar umjeren, uglavnom istočni. Najviša dnevna temperatura od 17°C do 23°C. U sredu(24.04): Ujutro pretežno oblačno sa kišom u severni
Planirana isključenja električne energije u utorak, 30. 4. 2019:       Elektroenergetski objekat: TS Batković Grede - TS Rakić Područje bez napajanja: Komplet TS Vrijeme prekida isporuke: 09:00-13:00   Od 26.4. do 29.4. nema planiranih isključenja sa elektro mreže.  
Informacija o vodosnabdijevanju – petak 26.04.2019. Zbog otklanjanja kvarova na vodovodnoj mreži, u petak (26.04.2019.), u vremenu od 09:00 do 13:00 časova, vode neće biti u ulicama: Raje Baničića u Bijeljini i Dimitrija Lopandića u Dvorovima, uključujući i sve manje priključne, susjedne ulice. Zb
HIT NEDJELJE
Hit nedelje
NARODNI OBIČAJI SEMBERIJE
Pan radio Bijeljina © 2018
Powered by limun.co